« Върни се назад Публикувано на 01.08.2022 / 11:33

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ВАРНА БЛАГОМИР КОЦЕВ ПОЛЗВА НЕЗАКОННО ДЪРЖАВНИ ИМОТИ ЗА ЛИЧНА ТЪРГОВСКА ОБЛАГА. ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ НА ОБЛАСТНА УПРАВА ИЗТОЧЕНА КЪМ ЧАСТНА АДВОКАТСКА ФИРМА

На вниманието на Прокуратура и ДАНС!

ДАНС вече прави проверка в Областна управа – Варна във връзка с информация за неправомерно изразходване на държавни средства за зареждане със служебно гориво от страна на областния управител Благомир Коцев.

АФЕРА първа оповести този скандален случай:

На 20.04.2022 АФЕРА публикува:

С ДЪРЖАВНА КАРТА ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ВАРНА ЗАРЕЖДА ГОРИВО НА ТРИ ЧАСТНИ АВТОМОБИЛА!

https://afera.bg/%D1%81-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5/

Този скандал все още не е отшумял, а областният управител на Варна, назначен като такъв от Кирил Петков, е замесен в нова злоупотреба – този път с използване на държавна собственост за лична облага.

Първо нека уточним кой е собственик на комплекс „Хоризонт“ в Морската градина във Варна.

Това е фирма „КОМПЛЕКС ХОРИЗОНТ АД“, в която преди да стане областен управител на Варна Благомир Коцев е съдружник, заедно с Евелина Благоева Коцева и Рубин Бисеров Коцев.

След като става областен управител на Варна Благомир Коцев излиза от фирмата, а там управляват: баща му Рубин Коцев, свързан с още 10 фирми, сестра му – Биляна Рубинова Коцева, която влиза на мястото на брат си Благомир Коцев, свързана с още 8 фирми, и Евелина Благоева Коцева, свързана с още 4 фирми.

Ето и справка от Агенция по Кадастър за това, което притежава „КОМПЛЕКС ХОРИЗОНТ АД“:

Сега нека погледнем кои два имота в съседство на ресторант „Хоризонт“ в Морската градина във Варна – държавна собственост са ползвани от фамилия Коцеви за лична облага, а именно:

имот с кадастрален номер 10135.536.161, който е държавна собственост,

и имот с кадастрален номер 10135.536.232, който също е държавна собственост.

На същите два имота Благомир Коцев, в качеството си на областен управител на Варна, назначен като такъв от Кирил Петков, и назначен за да представлява интересите на държавата и гражданите, е разположил бар, сепарета и навеси, чрез които развива търговска дейност за собствена облага чрез частната фирма на която е собственик.

Справка в Агенцията по Кадастър показва, че собственик на настоящите имоти е Областна управа – Варна.

Вероятно от позицията си на областен управител Благомир Коцев е решил да ползва държавната собственост като своя за да извършва търговска дейност.

На тротоара, пред комплекс „Хоризонт“, Благомир Коцев и Сие са заграбили и заградили с витрини и метална конструкция също територия, която е държавна собственост, като са оформили част от търговската площ на така наречения ресторант „Марше“. В същия ресторант се провеждат тайните срещи и завери със семейство Лорер и съпартийци на ПП.

Сега обаче – внимавайте!

Теренът на поляната към морето на „Хоризонт“ осеяна с навеси и маси е „оформена“ УЖ законно, а всъщност НЕЗАКОННО, с помощта на бившия областен управител на Варна от ГЕРБ – Стоян Пасев. Да, същия Пасев от същата ГЕРБ, с която иначе Благомир Коцев от „Продължаваме промяната“ се бори!

Бившият областен управител на Варна от ГЕРБ Стоян Пасев съгласува Схема за посочените по-горе ДЪРЖАВНИ ИМОТИ за да бъдат ползвани от частната фирма „„КОМПЛЕКС ХОРИЗОНТ АД“ в която собственик и съдружник е Благомир Коцев.

Изглежда УЖ законно, но е напълно НЕЗАКОННО, защото подобна Схема по закон не би трябвало да бъде съгласувана от Областния управител, а задължително трябва да бъде съгласувана с Министерството на туризма и МРРБ! А това НЕ Е направено!!!

След като ГЕРБ Стоян Пасев издава такава Схема на фирмата на Благомир Коцев в нарушение на закона, пак ГЕРБ помагат на бъдещия „борец срещу ГЕРБ“ Благомир Коцев – този път в лицето на архитект Бузев, главен архитект на Община – Варна, който зад гърба на кмета дава разрешение за ползване на навеси, маси и т.н. на въпросните два по-горе описани държавни имоти от частната фирма на фамилия Коцеви.

И пак – внимавайте! Това се случва януари 2022 година!!!, като досега НЯМА НИКАКВО ПЛАЩАНЕ на частната фирма на Коцеви към Община – Варна!

Но! В целия този батак на незаконни действия това не е всичко.

Всъщност, такъв е и паркинга, който Областният управител Благомир Коцев е устроил пред своето заведение – ресторант „Хоризонт“ – незаконен!

Начина за трайното ползване е за обществен селищен парк, ГРАДИНА! Това обаче естествено не е пречка в качеството си на областен управител на Варна, Благомир Коцев да направи в сърцето на Морската градина във Варна паркинг, който да обслужва клиентите на неговото заведение!

Наглостта на Благомир Коцев обаче не свършва дотук.

Фирмата на Коцеви с областен управител – Благомир Коцев е замислила и да усвои държавен имот – АЛЕЯ, докато заема длъжността областен управител на Варна и да си направи и ЧАСТЕН ПЪТ  по който да може директно да стига до незаконния си паркинг пред собствената си кръчма!

Данните за имот 10135.536.26 съгласно информацията от КАИС са:

Поземлен имот 10135.536.26, област Варна, община Варна, гр. Варна, район Приморски, п.к.9000, Прим. Парк, м-ст. Салтанат № 81, м. Прим. Парк „Салтанат“, вид собственост Държавна публична, вид територия Урбанизирана, НТП За алея, площ 1424 кв.м., квартал 0.

Впрочем, арогантността на всички тези действия кореспондира и пряко с миналото, когато съдружниците в „Ахилеос Маритайм ентърпрайз“ ООД Рубин Коцев, Благомир Коцев и Чавдар Ангелов, включен в дело в САЩ по закона RICO за източване на КТБ с 64 млн. долара (виж тук първата част на разследването на АФЕРА:

Публикувано на 31.07.2022 / 16:26

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ВАРНА ПРЕЗ МАФИЯТА И ИВО ГЕЛА ДО „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА“. ГЕНЕЗИСА

https://afera.bg/%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b7-%d0%bc%d0%b0/)

влизат в крими сводките с участието си в скандални заменки със земи по българското Черноморие, включително и с имоти в НАТУРА 2000, намиращи се в землищата на Балчик, Каварна и Долни Чифлик.

Дали областният управител Благомир Коцев има изобщо висше образование, или  подобно на харвардските си авери от „ПП“ размахва някакви „дипломи“ за завършени „курсове“ в чужбина, е редно ДАНС детайлно да провери, тъй като самата ДАНС е отказала достъп до класифицирана информация на същия този областен управител на Варна Благомир Коцев!

Месеци наред Благомир Коцев управлява БЕЗ допуск до класифицирана информация!

И очевадно „управлява“ копи пейст по схемата „Кирил Петков – Лена Бориславова“, тъй като в качеството си на областен управител на Варна сключва договор с адвокатската къща „Диан Иванов и Партнърс“ за 10 000 лв. на месец!

До този момент нито един областен управител на Варна не си е позволил подобна волност. Винаги Областна управа – Варна е имала назначени юристи, които да бранят държавния интерес.

Благомир Коцев обаче дава цялата информация на Областна управа – Варна в ръцете на ЧАСТНАТА адвокатска фирма „Диан Иванов и Партнърс“!

Офисът на „Диан Иванов и Партнърс“ е на адрес: Варна, ул. „Мария Луиза“ 21А! И сега – внимание!: На същия адрес – ул. „Мария Луиза“ 21А са регистрирани част от търговските дружества и на … Благомир Коцев!

Изключително интересен е и факта, че адвокат Диян Иванов е бил в партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“, като шеф на контролния и съвет, сега очевадно обаче и той „продължава „промяната“ заедно с Благомир Коцев, облагодетелстван незаконно и той от ГЕРБ.

Брилянтни източници на АФЕРА информират, че на практика цялата информация от ДЪРЖАВНАТА Областна управа – Варна се изнася към частната адвокатска приятелска фирма на Коцев „Диан Иванов и Партнърс“ на ул. „Мария Луиза“21А. И вместо юристите в Областна управа – Варна, частната добре наплатена адвокатска фирма решава всичко, което да прави или не, иначе държавният областен управител на Варна Благомир Коцев.

И докато Областна управа – Варна на практика е превърната в частна приятелска общност за лични и търговски интереси, и докато държавният иначе областен управител Благомир Коцев „бори мафията и корупцията“ уж, а НЕзаконно действа, грабейки държавни имоти в полза на търговското си частно дружество, ментора му Лорер и компания го готвят за … бъдещ кмет на Варна. И правят завери.

На 24 май т.г. в 13 часа в собственото му заведение в комплекс „Хоризонт“ държавният областен управител Благомир Коцев, назначен като такъв от Кирил Петков, е в знаковата компания на Лорер и съпруга Лорер, както и на … Тони Иванов, гаджето на Асен Василев, който бе арестуван в столицата в автомобил с ползвана синя лампа на НСО и обслужван от шофьор на НСО.

Същият Тони Иванов, известен като Тони Парфюма, но който много държал да го наричат „Тони Мафията“.

Апропо, докато с всички усилия Властта се мъчеше скандала с „Тони Мафията“ да бъде покрит, остана скрито за публиката, че в багажника на автомобила с който се е движил гаджето на Асен Василев – Тони Иванов, с когото областния управител Благомир Коцев си пие питието в собствената си кръчма, ченгетата откриват и две радиостанции, които са иззети и се прави експертиза за това че са подслушвани полицейските честоти…

–-

Очаквайте трета част на разследването: Кръгът „Овърсийз“, огромния скандал с кораба „Царевна“  и в дъното пак фирмата на Благомир Коцев

Afera.bg

«