Публикувано на 01.08.2022 / 11:33

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ВАРНА БЛАГОМИР КОЦЕВ ПОЛЗВА НЕЗАКОННО ДЪРЖАВНИ ИМОТИ ЗА ЛИЧНА ТЪРГОВСКА ОБЛАГА. ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ НА ОБЛАСТНА УПРАВА ИЗТОЧЕНА КЪМ ЧАСТНА АДВОКАТСКА ФИРМА

На вниманието на Прокуратура и ДАНС!

ДАНС вече прави проверка в Областна управа – Варна във връзка с информация за неправомерно изразходване на държавни средства за зареждане със служебно гориво от страна на областния управител Благомир Коцев.

АФЕРА първа оповести този скандален случай:

На 20.04.2022 АФЕРА публикува:

С ДЪРЖАВНА КАРТА ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ВАРНА ЗАРЕЖДА ГОРИВО НА ТРИ ЧАСТНИ АВТОМОБИЛА!

https://afera.bg/%D1%81-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5/

Този скандал все още не е отшумял, а областният управител на Варна, назначен като такъв от Кирил Петков, е замесен в нова злоупотреба – този път с използване на държавна собственост за лична облага.

Първо нека уточним кой е собственик на комплекс „Хоризонт“ в Морската градина във Варна.

Това е фирма „КОМПЛЕКС ХОРИЗОНТ АД“, в която преди да стане областен управител на Варна Благомир Коцев е съдружник, заедно с Евелина Благоева Коцева и Рубин Бисеров Коцев.

След като става областен управител на Варна Благомир Коцев излиза от фирмата, а там управляват: баща му Рубин Коцев, свързан с още 10 фирми, сестра му – Биляна Рубинова Коцева, която влиза на мястото на брат си Благомир Коцев, свързана с още 8 фирми, и Евелина Благоева Коцева, свързана с още 4 фирми.

Ето и справка от Агенция по Кадастър за това, което притежава „КОМПЛЕКС ХОРИЗОНТ АД“:

Сега нека погледнем кои два имота в съседство на ресторант „Хоризонт“ в Морската градина във Варна – държавна собственост са ползвани от фамилия Коцеви за лична облага, а именно:

имот с кадастрален номер 10135.536.161, който е държавна собственост,

и имот с кадастрален номер 10135.536.232, който също е държавна собственост.

На същите два имота Благомир Коцев, в качеството си на областен управител на Варна, назначен като такъв от Кирил Петков, и назначен за да представлява интересите на държавата и гражданите, е разположил бар, сепарета и навеси, чрез които развива търговска дейност за собствена облага чрез частната фирма на която е собственик.

Справка в Агенцията по Кадастър показва, че собственик на настоящите имоти е Областна управа – Варна.

Вероятно от позицията си на областен управител Благомир Коцев е решил да ползва държавната собственост като своя за да извършва търговска дейност.

На тротоара, пред комплекс „Хоризонт“, Благомир Коцев и Сие са заграбили и заградили с витрини и метална конструкция също територия, която е държавна собственост, като са оформили част от търговската площ на така наречения ресторант „Марше“. В същия ресторант се провеждат тайните срещи и завери със семейство Лорер и съпартийци на ПП.

Сега обаче – внимавайте!

Теренът на поляната към морето на „Хоризонт“ осеяна с навеси и маси е „оформена“ УЖ законно, а всъщност НЕЗАКОННО, с помощта на бившия областен управител на Варна от ГЕРБ – Стоян Пасев. Да, същия Пасев от същата ГЕРБ, с която иначе Благомир Коцев от „Продължаваме промяната“ се бори!

Бившият областен управител на Варна от ГЕРБ Стоян Пасев съгласува Схема за посочените по-горе ДЪРЖАВНИ ИМОТИ за да бъдат ползвани от частната фирма „„КОМПЛЕКС ХОРИЗОНТ АД“ в която собственик и съдружник е Благомир Коцев.

Изглежда УЖ законно, но е напълно НЕЗАКОННО, защото подобна Схема по закон не би трябвало да бъде съгласувана от Областния управител, а задължително трябва да бъде съгласувана с Министерството на туризма и МРРБ! А това НЕ Е направено!!!

След като ГЕРБ Стоян Пасев издава такава Схема на фирмата на Благомир Коцев в нарушение на закона, пак ГЕРБ помагат на бъдещия „борец срещу ГЕРБ“ Благомир Коцев – този път в лицето на архитект Бузев, главен архитект на Община – Варна, който зад гърба на кмета дава разрешение за ползване на навеси, маси и т.н. на въпросните два по-горе описани държавни имоти от частната фирма на фамилия Коцеви.

И пак – внимавайте! Това се случва януари 2022 година!!!, като досега НЯМА НИКАКВО ПЛАЩАНЕ на частната фирма на Коцеви към Община – Варна!

Но! В целия този батак на незаконни действия това не е всичко.

Всъщност, такъв е и паркинга, който Областният управител Благомир Коцев е устроил пред своето заведение – ресторант „Хоризонт“ – незаконен!

Начина за трайното ползване е за обществен селищен парк, ГРАДИНА! Това обаче естествено не е пречка в качеството си на областен управител на Варна, Благомир Коцев да направи в сърцето на Морската градина във Варна паркинг, който да обслужва клиентите на неговото заведение!

Наглостта на Благомир Коцев обаче не свършва дотук.

Фирмата на Коцеви с областен управител – Благомир Коцев е замислила и да усвои държавен имот – АЛЕЯ, докато заема длъжността областен управител на Варна и да си направи и ЧАСТЕН ПЪТ  по който да може директно да стига до незаконния си паркинг пред собствената си кръчма!

Данните за имот 10135.536.26 съгласно информацията от КАИС са:

Поземлен имот 10135.536.26, област Варна, община Варна, гр. Варна, район Приморски, п.к.9000, Прим. Парк, м-ст. Салтанат № 81, м. Прим. Парк „Салтанат“, вид собственост Държавна публична, вид територия Урбанизирана, НТП За алея, площ 1424 кв.м., квартал 0.

Впрочем, арогантността на всички тези действия кореспондира и пряко с миналото, когато съдружниците в „Ахилеос Маритайм ентърпрайз“ ООД Рубин Коцев, Благомир Коцев и Чавдар Ангелов, включен в дело в САЩ по закона RICO за източване на КТБ с 64 млн. долара (виж тук първата част на разследването на АФЕРА:

Публикувано на 31.07.2022 / 16:26

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ВАРНА ПРЕЗ МАФИЯТА И ИВО ГЕЛА ДО „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА“. ГЕНЕЗИСА

https://afera.bg/%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b7-%d0%bc%d0%b0/)

влизат в крими сводките с участието си в скандални заменки със земи по българското Черноморие, включително и с имоти в НАТУРА 2000, намиращи се в землищата на Балчик, Каварна и Долни Чифлик.

Дали областният управител Благомир Коцев има изобщо висше образование, или  подобно на харвардските си авери от „ПП“ размахва някакви „дипломи“ за завършени „курсове“ в чужбина, е редно ДАНС детайлно да провери, тъй като самата ДАНС е отказала достъп до класифицирана информация на същия този областен управител на Варна Благомир Коцев!

Месеци наред Благомир Коцев управлява БЕЗ допуск до класифицирана информация!

И очевадно „управлява“ копи пейст по схемата „Кирил Петков – Лена Бориславова“, тъй като в качеството си на областен управител на Варна сключва договор с адвокатската къща „Диан Иванов и Партнърс“ за 10 000 лв. на месец!

До този момент нито един областен управител на Варна не си е позволил подобна волност. Винаги Областна управа – Варна е имала назначени юристи, които да бранят държавния интерес.

Благомир Коцев обаче дава цялата информация на Областна управа – Варна в ръцете на ЧАСТНАТА адвокатска фирма „Диан Иванов и Партнърс“!

Офисът на „Диан Иванов и Партнърс“ е на адрес: Варна, ул. „Мария Луиза“ 21А! И сега – внимание!: На същия адрес – ул. „Мария Луиза“ 21А са регистрирани част от търговските дружества и на … Благомир Коцев!

Изключително интересен е и факта, че адвокат Диян Иванов е бил в партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“, като шеф на контролния и съвет, сега очевадно обаче и той „продължава „промяната“ заедно с Благомир Коцев, облагодетелстван незаконно и той от ГЕРБ.

Брилянтни източници на АФЕРА информират, че на практика цялата информация от ДЪРЖАВНАТА Областна управа – Варна се изнася към частната адвокатска приятелска фирма на Коцев „Диан Иванов и Партнърс“ на ул. „Мария Луиза“21А. И вместо юристите в Областна управа – Варна, частната добре наплатена адвокатска фирма решава всичко, което да прави или не, иначе държавният областен управител на Варна Благомир Коцев.

И докато Областна управа – Варна на практика е превърната в частна приятелска общност за лични и търговски интереси, и докато държавният иначе областен управител Благомир Коцев „бори мафията и корупцията“ уж, а НЕзаконно действа, грабейки държавни имоти в полза на търговското си частно дружество, ментора му Лорер и компания го готвят за … бъдещ кмет на Варна. И правят завери.

На 24 май т.г. в 13 часа в собственото му заведение в комплекс „Хоризонт“ държавният областен управител Благомир Коцев, назначен като такъв от Кирил Петков, е в знаковата компания на Лорер и съпруга Лорер, както и на … Тони Иванов, гаджето на Асен Василев, който бе арестуван в столицата в автомобил с ползвана синя лампа на НСО и обслужван от шофьор на НСО.

Същият Тони Иванов, известен като Тони Парфюма, но който много държал да го наричат „Тони Мафията“.

Апропо, докато с всички усилия Властта се мъчеше скандала с „Тони Мафията“ да бъде покрит, остана скрито за публиката, че в багажника на автомобила с който се е движил гаджето на Асен Василев – Тони Иванов, с когото областния управител Благомир Коцев си пие питието в собствената си кръчма, ченгетата откриват и две радиостанции, които са иззети и се прави експертиза за това че са подслушвани полицейските честоти…

–-

Очаквайте трета част на разследването: Кръгът „Овърсийз“, огромния скандал с кораба „Царевна“  и в дъното пак фирмата на Благомир Коцев

Afera.bg

Коментари 3 за
“ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ВАРНА БЛАГОМИР КОЦЕВ ПОЛЗВА НЕЗАКОННО ДЪРЖАВНИ ИМОТИ ЗА ЛИЧНА ТЪРГОВСКА ОБЛАГА. ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ НА ОБЛАСТНА УПРАВА ИЗТОЧЕНА КЪМ ЧАСТНА АДВОКАТСКА ФИРМА”

  1. След това разследване да се чуди човек как Благо е все още областен! Варна не случи на подходящ за този пост и това е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *