« Върни се назад Публикувано на 08.07.2024 / 16:11

ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ НА ДПС НАТИСКАНИ ОТ ДЖЕВДЕТ ЧАКЪРОВ ПРЕДИ ПОЛУНОЩ ДА НЕ ТРЪГВАТ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛСКИ СЪВЕТ! ЗАВЕЖДАТ ЖАЛБИ В МВР ЗА НАТИСК! ПЕЕВСКИ ПРИЗОВА ЗА ЕДИНСТВО: „ОТ МОЯ СТРАНА ВСИЧКО Е НАПРАВЕНО. ДОГАН Е НА ХОД“

След Председателския съвет на ДПС Делян Пеевски и областните председатели на ДПС дадоха кратък брифинг.

Пеевски заяви, че Председателския съвет е бил свикан за да бъдат питани областните председатели за ситуацията в ДПС, както и дали да бъде взет втория мандат за съставяне на правителство.

Пеевски и областните председатели заявиха, че късно снощи, малко преди полунощ Джевдет Чакъров е звънял по телефона на областните управители в страната и ги е призовавал да не отидат днес на Председателския съвет. Джевдет Чакъров е използвал името на Ахмед Доган, който бил „наредил“.

Областните председатели на ДПС ще заведат жалби в МВР за оказвания им натиск да не присъстват на Председателски съвет.

Пеевски каза, че е поканил Джевдет Чакъров на Председателски съвет: „Нали колективните органи не работели? Работят!“, но Чакъров не е дошъл.

Пеевски заяви, че: „Не съм разговарял с Доган, от моя страна всичко е направено, да сме заедно, оттук нататък той е на ход. Готов съм да се срещнем. Трябва да сме едно и да не си цепим партията. С натиск няма да стане това.

Колегите призоваха за пълно обединение между мен и Доган, партията да бъде цяла.

Доган е на ход! И двамата няма да си простим, ако разцепим партията по оста Доган-Пеевски! Не може да разрушим ДПС, заради нечии интереси! ДПС постигна резултатите да е втора партия и никой не може да си позволи това да го счупи. От моя страна тема няма – аз съм готов да сме заедно, искам да съм заедно и ДПС да върви обединено напред. Не трябва да се случва да има 2 ДПС-та. Не може заради няколко човека да се разцепва ДПС. Никога няма да си го простим с г-н Доган, ако партията се разцепи по оста Доган-Пеевски“.

Afera.bg

«