« Върни се назад Публикувано на 22.10.2014 / 10:44

Обезчестената България

БългарияЧестта на едно момиче беше поругана публично от третополова полицайка, приела твърде присърце евроатлантическите ценности за свободна изява на латентните и подсъзнателни сексуални импулси. Цялата полицейска институция скочи в нейна защита, за да не бъде нарушен имиджът й на закрилник, който ни пази от несправедливости и от посегателства върху личността и достойнството ни. Никой не повярва на сълзите на момичето и всички предварителни изявления от страна на МВР бяха в посока, че това не се е случило. И въпреки че по закон детекторът на лъжата не е доказателство в хода на разследванията, веднага беше рекламирана насрочената процедура за поставяне на полицайката на стола на истината, което, разбира се, ще докаже нейната невинност. Детекторът ще потвърди, че момичето си е измислило публичния срам, на който е било подложено, а психолозите ще се изкажат, че става въпрос за психическо разстройство, което е подтикнало девойката и нейния баща да обикалят телевизиите и да плачат в ефир, а току виж им спретнат набързо и един инцест в духа на евроатлантическите ценности.

Върхът на цинизма обаче бяха твърденията на някакъв голям „специалист“ от МВР в сутрешния блок на Нова тв, че щом няма качени снимки на момичето в социалните мрежи от момента на разсъблечения уличен обиск, то значи такъв не е имало. И това беше повторено и потретено с абсолютната убеденост, че отсъствието на публикувани във фейсбук снимки от случайни минувачи, заснели мръсната ръка на полицайката под бельото на девойката, е най-убедителното доказателство за липсата на каквото и да е престъпление от страна на органите на реда и на нахаканата полицайка, изживяла се едновременно като участник в оригинално порно и гинеколог за спешни случаи.
Нали разбирате какво се внушава?
Ако някой се изгаври публично с вас и никой не качи снимки от гаврата в интернет, то вашите твърдения увисват във въздуха без доказателства.
Ето това са новите висоти в работата в родната полиция, която ни пази.
Нито думичка, че момичето може и да казва истината.
Публиката вече е облъчена и подготвена в нужната посока, медиите услужливо са се погрижили да й бъде внушено това, което трябва да й бъде внушено, и така кучетата си лаят, а керванът си върви. Момичето колкото и да ридае, не може да убеди родната полиция в своята истина – докато съвестен гражданин, заснел публичното унижение на девойката, не качи снимки от инцидента в интернет.
Това не е просто липса на професионално отношение към случая. Това е абсурден цинизъм, показващ за пореден път, че системата у нас не само не работи, а е минала във фазата на своята пълна морална деградация и несъстоятелност.
Но всъщност какво значение има обезчестяването на някаква девойка, когато цяла една държава е останала без чест и достойнство?! И въобще – какви са тези понятия, които само смущават процеса на целенасочената и пълна дебилизация на обществото и на обезличаването на неговите етични норми?
Защото когато дори мъжете в една държава са обезчестили самите себе си, ампутирайки изконната си воля за справедлив и достоен живот, какво значение има честта на една разплакана девойка, което си е просто в реда на нещата.
И какво значение има личната и сълзлива драма на едно момиче, когато цяла една България е обезчестена от собствения си примирен, предаден и предал се народ.
Христина ХристоваХристина Христова

«