« Върни се назад Публикувано на 05.05.2011 / 21:34

Няма такава наглост! Трактора нямал интерес „Галерия” да е негов!

 

 

„- Добре, но ако приемем, че вие все пак решите да участвате в изборите, на какво се надявате? За хората в България, дори и да ви оправдаят по всички повдигнати обвинения, ще останете Трактора или шеф на мафията. Те няма да започнат да гледат на вас като на Алексей Петров – преподавателя, бизнесмена, консултанта на чужди фирми, нали? И още – трябва ви медия, която да ви направи кампанията. Ваш ли е вестник „Галерия” и ако е ваш, защо отричате? Какво страшно има в това човек да каже да, този вестник е мой и аз правя през него своята политика?

– И друг път съм казвал, че с хора от вестник „Галерия” имам невероятно близки отношения, например с господин Явор Дачков. Не знам за кой пореден път да кажа, че аз не съм акционер и нямам интерес да бъда.”, пише в. Новинар.

 

Забележете! Трактора не споменава вече името на Патрашкова. Нито на Недялко Недялков, който я изстреля в „Галерия”. Някак си вече по-здравословно му се вижда да го свързват само с Дачков от „Галерия”.Какво въпиющо лицемерие!

 

Истината е, че зад създаването на в. „Галерия” стои Алексей Петров и затова afera.bg писа още преди вестника на излезе на бял свят. Да, Алексей Петров никога не е бил директен акционер в него. Това е маниер  на Петров – той в нито една фирма, свързвана с името му, не е никакъв. Така е и в „Лев Инс”, така и в таксиметровата компания, така е и в десетки фирми. По този повод предупредихме още преди година Алексей Петров, че нищо чудно да му се наложи да тича по гуменки по баирите на Бабинци, защото схемата на „веселите вдовици” и подставените лица у нас, винаги е приключвала с кофти край. Е, разбира се, „босовете” заделят по няколко лични сметки навън и за себе си, но е спорно кой как ще се добере до тях.

В. „Галерия” бе създаден от два коловоза – единият от страна на Недялко Недялков, който не можеше да се афишира официално, тъй като нямаше право да прави вестник, подобен на „Уикенд”, като негов бивш съдружник. Напред чрез Недялков бе пусната на първа линия Патрашкова като съдружник. Апропо, преди това Петров имаше пълен контрол над в. „Уикенд”  още докато бе в ДАНС. Паралелно като друг съдружник във в. „Галерия”, за да не лъсне името на Алексей Петров, бе афиширана Зоя Димитрова, бързо разбрала къде обаче се намира и напуснала вестника след грандиозен скандал с фалшив материал, поместен в „Галерия”. Нейното място от квотата на Трактора бе заето от Давид Леви. Днес там се готви ново преструктуриране, което тепърва ще лъсне. И пак името на Петров ще липсва.

Алексей Петров никога няма нищо общо с никого, когото ползва. Той и до днес отрича, че има нещо с в. „Галерия”, а след меко казано странното поведение на Патрашкова през цялото време, докато се усуква около него, вече дори не споменава името и. Не, че е спрял да я ползва.

Лицемерието е начин на живот не само в политиката. Трактора си мисли, че с пинизите, които е научил от службите, може да впечатли и излъже обикновения българин. Особено преди избори.

Човекът, който никога не е живял със собствено лице и душевност, не само играе, но и лъже.

А освен това и „елегантно” заплашва в същото интервю, дадено пред „Новинар”: „Премиерът Борисов ме познава добре, знае моите способности и той недвусмислено ги заяви от трибуната на Народното събрание. Информацията има качеството да остарява, но аз имам самочувствие, че имам способността да я придобивам, да я актуализирам и да я използвам по най-добрия начин. В този смисъл смятам, че по-скоро Борисов реши да ме арестува не толкова заради това, че разполагам с някаква информация, а заради способностите ми да придобивам такава. И понеже в един момент, приблизително шест месеца след изборите, в сега управляващите възникна идеята, че трябва да се облагодетелстват от властта, това беше причината Алексей Петров да бъде отстранен, за да не пречи на това.”

 

„Информацията има качеството да остарява, но аз имам самочувствие, че имам способността да я придобивам, да я актуализирам и да я използвам по най-добрия начин.”. Нежно казано, вместо – рекет с инфо.

 

И още:

„- Държавна сигурност ли е гръбнакът на сегашната мафия?

– Не, това е мит.

– Защо да е мит, има достатъчно факти да се твърди това?

– Защото няма такива хора, нито е имало някакъв център, който да е определял по какъв начин да премине приватизацията и кои хора да се облагодетелстват от нея. По-скоро нещата ставаха в условията на дезорганизация.

– Какво искате да ми кажете – че в България няма мафия, или че има, но не ДС е в основата й?

– Мафия има, но не с такъв генезис.

Генезисът е в това кой в какъв момент е успял да се пласира най-близко до властта, да се възползва от тази си близост, за да се обогатява и да злоупотребява с нечии позиции.

 Но в никакъв случай няма някакъв централизиран ред, по който това да се случва.

– Кажете, господин Петров, работил ли сте за чужди служби и разузнавания?

– Ако съм го правил, ако сега го правя, приемаме това условно, нямаше да имам това уважение на сериозни хора от другите чужди служби. Преди два дни поканих бившия шеф на МОСАД на лекция в Пловдивския университет и наистина този човек има най-голямо уважение към мен. Аз, разбира се, също имам своя респект към него и това се дължи единствено на това, че аз съм защитавал нашите национални интереси. А това винаги е било уважавано от другите служби.”

 

А Петров да не би да не се пласираше до властта? И само в легендираното си качество „под прикритие” ли? Хубаво е да пробуташ някой лаф за МОСАД, някак впечатляващо е за ехалето.

 

Обаче, когато пропуска най-важното за отношенията си с евреите, които впрочем подложиха Трактора на тепсия, където трябва, става наистина интересно.

За това обаче Алексей Петров не говори.

Но пък четете нататък какъв блестящ маньовър пласира:

„- Защо ви посочиха за поръчител на бруталното нападение над колегата Огнян Стефанов? С каква цел?

– Огнян Стефанов, ако си спомняте, беше разкрит, че стои зад сайта Опасните, в същото време бяха установени и хората, с които Огнян Стефанов беше контактувал и които са изнасяли информация от ДАНС. Тази близка връзка, която е имало между Огнян Стефанов и хора от ДАНС, мисля, че е вече публично достояние и нямам интерес да я коментирам, макар че не се притеснявам от това. Тогава идеята след разкриването на Огнян Стефанов е била (и тя не е наша) с него да се случи това (да бъде пребит по особено жесток начин – бел.ред.), за да бъде изместено вниманието от това, което е разкрито, към това, което се случи на журналиста. И ако се замислите, със сигурност ще разберете, че ние, в частност аз, не сме имали интерес да се случи това с Огнян Стефанов. Идеята беше да се направи този скандал с него, за да се отклони вниманието от това, което е разкрито.

– Среди близко до кого са организирали покушението срещу него тогава?

– Среди близки до самия Огнян Стефанов стоят зад поръчката и на него това му е ясно. Но просто вашият колега няма друг изход. Затова винаги съм казвал след изявлението на премиера Борисов, че същите хора стоят и зад взрива пред редакцията на вестник „Галерия”. Това наистина е така.

– Пребиваха Огнян, за да му затворят устата и да не посочи източниците си на информация от ДАНС, така ли?

– Да, точно така. И да бъде насочено това към нас. За да може, от една страна, да се неглижира това, което е направено с разкритието към него и хората, които участваха. От друга страна, да бъдем дискредитирани. Винаги съм си мислел, че на това нещо ще му дойде краят, но в последно време се замислям дали не е дошъл моментът да седна и да поразкажа малко повече обстоятелства около случилото се.

– Ами давайте!

– Нека да мине още малко време, защото тук трябва да се говори много сериозно за разработката „Галерия”. И да стане ясно, че тя не е създадена, за да разкрие Огнян Стефанов, а за да попречи за разкриването му.”.

 

„Великият комбинатор” Алексей Петров се замислял дали да не разкаже нещо повечко. Той от две години и повече все ни разказва и непрекъснато хваща за бялами всички онези, които си мислят, че ще го направи.

 

Трактора говори в множествено число за себе си и „тях” и за „онези”, но някак не може да си спре академичната мисъл на най-важния отговор: като е бил толкова голям корифей на спецслужбите „в екип”, като е знаел всичко, защо аджеба не закова биячите и поръчителите на Огнян Стефанов. Точно Петров по това време колеше и бесеше в ДАНС! Или ще рече, че и затова не се е намерил прокурор за реализация, както е оправдателната му легенда с осирането на разработката по варненското „мега” дело?!

Лошо, Петров, лошо.

Каквото и да речеш, не забравяй, че има още живи очевидци.

Нищо, че си ги закачил на мишената.

Запомни от мен – винаги печелиш, когато говориш истината.

Иначе резултатът е – когато лъжеш дори за едно нещо като за в. „Галерия”, няма кой да ти повярва за останалото.

 

Afera.bg

«