« Върни се назад Публикувано на 08.04.2022 / 18:58

НЯМА ДА СТАНЕ, „ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ“ – МВР – РАШКОВ! КАТО ЩЕ СИ МЕШАМЕ ШАПКИТЕ, ПО-ДОБРЕ „АФЕРА“ ДА БЪДЕ ПРОИЗВЕДЕНА ЗА „ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ“, ДОКАТО ВИЕ ЧОПЛИТЕ ИМЕЙЛИТЕ

На 15.12.2021 АФЕРА публикува:

ИСТИНСКОТО ГРОЗНО ЛИЦЕ НА ГДБОП! ШЕФЪТ НА ГДБОП ПОЛЗВА ЖИЛИЩЕ ЗА АГЕНТИ. ЗАМ.ШЕФЪТ НА ГДБОП ЗАСЕЧЕН В КАНАЛ ЗА МИГРАНТИ ОТ ТУРЦИЯ. ЧУЖДЕСТРАННИ СПЕЦ.СЛУЖБИ ЗАМРАЗЯВАТ ОПЕРАТИВНА РАБОТА С БЪЛГАРСКИТЕ СИ КОЛЕГИ

https://afera.bg/%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%b3%d1%80%d0%be%d0%b7%d0%bd%d0%be-%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%b4%d0%b1%d0%be%d0%bf-%d1%88%d0%b5%d1%84%d1%8a%d1%82/

На 1 март 2022 на електронната поща на сайта АФЕРА получих писмо от прокуратурата- СГП. Забележете номера на прокурорската проверка, посочен от СГП, защото по-долу ще видите друг номер на прокурорската проверка, посочен пък от „Вътрешна сигурност“ на МВР – Рашков:

На писмото на СГП отговорих така:

Уважаема прокурор Бонева, /б.р. – обръщам се към прокурор Бонева, защото тя е посочена като изпращач на писмото/ както е видно от публикацията на АФЕРА, тя е писмо -сигнал, подписано от “ Група служители от Главна дирекция Борба с организирана престъпност“.

В него има достатъчна конкретика, от която може да тръгне разследването. Друг е въпроса, че ГДБОП трябва да „разследва“ хора от ГДБОП. За съжаление АФЕРА още не е официализирана като разследващ орган. Иначе досега щеше да разкрие и поръчителите на хакерските атаки срещу сайта АФЕРА, над което „разследване“ три месеца „се поти“ безидейно ГДБОП. Поздрави. Веселина Томова

Днес, 8 април 2022 година на пощата на сайта АФЕРА получих и писмо от „Вътрешна сигурност“ към МВР – Рашков:

 „Вътрешна сигурност“ директно иска имейл адреса от който е изпратен материала до АФЕРА от „Група служители от ГДБОП“.

Както е видно от писмото, тук е цитиран различен номер на прокурорската проверка на СГП, касае се обаче за една и съща и статия.

И какво излиза сега?

Аз трябва да предам на „Вътрешна сигурност“ имейл адреса от който „група служители на ГДБОП“ са изпратили материала до сайта АФЕРА. Че и го искат имейла на „хартиен носител“, пък те пишат до имейл, а не ми пишат на хартия.

С думи прости – да подложа и предам „групата служители на ГДБОП“ на „Вътрешна сигурност“, за да им отрежат главите, естествено.

Нещо, което никога няма да направя!

За какъв чеп е „Вътрешна сигурност“, апропо? След като прочетете материала публикуван в АФЕРА ще се убедите, че в него има дадени достатъчно конкретни данни и факти, по които „Вътрешна сигурност“ отдавна трябваше да работи, а не да търси имейл адреса от АФЕРА на онези, които са сигнализирали за безобразията.

„Вътрешна сигурност“ очевадно си е бъркала в носа и сега, видите ли, понеже прокуратурата завела проверка, единственото до което иска да се докопа е кои, аджеба, са тези служители на ГДБОП и кой е имейл адреса от който са пратили до АФЕРА информацията за скандалното задкулисие в ГДБОП.

Ако има волята, желанието и професионалния капацитет, „Вътрешна сигурност“ може да излови всите корумпета в МВР, та и министъра си даже, който и да е той, но досега това, което сме видели да сътворява „Вътрешна сигурност“ е zero!

При толкова описани конкретни данни, вместо тихо да ровиш и да заковеш нарушителите, да искаш от сайта АФЕРА имейл адреса от който е пратена информацията, означава само едно – искаш да разбереш кои са тия служители на ГДБОП, които са си позволили да пишат до АФЕРА, за да ги сготвиш.

Е, няма да стане, „Вътрешна сигурност“ – МВР – Рашков! С „АФЕРА“ малко по-умно, ако обичате, щото като ще си мешаме шапките, по-добре АФЕРА да бъде произведена „Вътрешна сигурност“, докато вие чоплите имейлите.

Веселина Томова

«