« Върни се назад Публикувано на 07.08.2022 / 12:11

НЯМА ОТЪРВАНЕ! И ПРЕДИ, И СЕГА – КАПИЯТА НА ЛОРЕР ПАК ЗАМ-МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ

Велислава Петрова заемаше поста заместник-министър на външните работи  и в правителството на Кирил Петков. Ссъщата е ПАК назначена за служебен заместник-министър на външните работи в служебното правителство с премиер Гълъб Донев.

От биографията на Велислава Петрова, става ясно че е „завършила Университета в Кеймбридж, Великобритания, където защитава и придобива ОНС „Доктор“ в сферата на био-медицинските науки. Притежава опит в ООН и други международни организации с фокус върху държавите от Глобалния Юг. Специалист е в сферите на сътрудничеството за развитие и глобалното здраве.“

Какъв такъв го дири имунолог в международните отношения, да не говорим, че в Женева, работещи в системата на ООН, хабер нямат от тоя „качествен“ кадър.

В политическите кулоари се говори, че зам-министър Велислава Петрова е много близка на Тошко Йорданов.

Но истинският булдозер, който бута напред Велислава Петрова е бившият министър на иновациите и растежа Даниел Лорер, както и  жена му, която е мотора на Лорер-овци. Фамилия Лорер са близки с Велислава Петрова от Женева. Велислава Петрова не е заемала ръководни позиции нито в ООН, нито в СЗО, както тя се хвали в биографията си. Тя е работила в организация, в която е заемала твърде ниска позиция в Женева : GAVI – Global Alliance on Vaccines.

Лорер -ци са натискали Велислава Петрова да стане и министър на здравеопазването, но така или иначе я турват за зам.външен министър.

Името на Петрова нашумя още с назначаването и през 2021 г . в редица електронни медии, след като се оказа, че е назначена неправомерно за зам.-министър, тъй като има двойно гражданство – българско и английско. Гражданството й идва от първия й брак с англичанин. Така през 2014 г. Велислава се сдобива с английски паспорт, но пропуснала да декларира това обстоятелство при назначението си.

По времето на предишното правителство, АФЕРА съобщи първа, че ДАНС е отнел допуска за класифицирана информация на Велислава Петрова.

afera.bg

 

«