« Върни се назад Публикувано на 20.10.2014 / 9:50

Няма да ни се случи!: Арестуваха кмета на Загреб за корупция.

АРЕСТКметът на хърватската столица Милан Бандич е бил арестуван по обвинение в корупция, съобщава изданието „Ютарни лист“,пише Агенция БГНЕС. След няколкомесечно сложно разследване, свързано с незаконни действия в Загреб и Загребския холдинг, са арестувани няколко човека“, съобщава полицията в столицата на балканската държава. „Кметът и няколко едри бизнесмени са обвинени в „извършване на голямо количество корупционни престъпления, злоупотреби със служебно положение, търговия с влияние“, се казва в съобщението.

58-годишният Бандич е бивш лидер на Социалдемократическата партия (СДП), откъдето бе изгонен през 2009 г., когато реши да се кандидатира за президент като независим кандидат. Той управлява столицата от 2000 г. насам, с едно прекъсване от три години (2002-2005 г.) и често е свързван от хърватските медии с корупционни афери.
По време на първия му мандат той трябваше да подаде оставка заради ПТП, което причини под въздействие на алкохол, припомня ТАСС. През месец май т.г. на посещение в Загреб бе кметицата на София Йорданка Фандъкова. Тогава бе договорено в среща между двамата кметове експерти от София да консултират кметството на Загреб при изграждането на тяхното метро.
Отбелязваме тази новина, тъй като като у нас НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ. ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДА РАЗСЛЕДВА КОРУПЦИЯТА ВЪВ ВАРНА, НАПРИМЕР. ДАНС, МВР И ПРОКУРАТУРАТА СА ПРОИЗВОДНИ НА ТЕЗИ, КОИТО ТРЯБВА ДА АРЕСТУВАТ. И 15 ГОДИНИ СИ БЪРКАТ В НОСА, ЗА ДА НЕ КАЖЕМ ДРУГИ ТЕЛЕСНИ ЧАСТИ.
Afera.bg

 

«