« Върни се назад Публикувано на 24.08.2022 / 21:56

НЯМАМ НИКАКВИ ИЛЮЗИИ ЗА ТОЗИ СВЯТ И ОБИЧАМ ХРИСТОС, КОЙТО НЕ Е ОТ НЕГО

Знаете ли кое е истинското правосъдие – Кирил Петков да бъде замерян с камъни докато се прибира по „Шишман“, защото всички вадим от джоба си за неговата далавера с Асен Василев за газа. Това е обичайното право, което се ражда в недрата на общността, която вижда кое е зло и кое е добро. Без него не може да се изгради силно институционално правораздаване.

По парадокс, точно центъра на София, градската десница защитава Петков –  най-долнопробният патологичен лъжец в новата българска политика, който е от Пловдив (голяма червена лампа:)). Напълно безкритично и гламаво като олигофренска, а не градска десница.

Същото важи и за явлението Бойко Борисов, както и за управленията на Живков и Виденов. Независимо от обстоятелствата. Тези хора развратиха или катастрофираха буквално българския живот. Без да се роди обичайното право, в което общността има общи ценности за добро и зло, няма да се получи другото.

В България съвсем няма да се получи, защото след 1989 г. Западът ни помля с прескачане на стъпала както преди това го направи Октомрийска революция и сега ще трябва да минем направо на ниво джендъри и други политкоректни, интелектуални и идеологически катастрофични глупости от САЩ. Най-бързо провалената империя в човешката  история, която така и не разбра, защо е на този свят и която издигна старозаветното правосъдие в култ, но така и не откри Новият Завет – свидетелството за Христос, което Русия съхрани (дори при 70 години бесовски съветски атеизъм), а спря до Второзаконие и умря за половин век.

Аз се възхищавам на Америка и разбирам мечтата и илюзиите на хората, които не са християни и които са мнозинство, но се радвам, че не съм като тях. Нямам никакви илюзии за този свят и обичам Христос, Който не е от него.

Явор Дачков

«