« Върни се назад Публикувано на 07.09.2014 / 22:09

Нямало пари за наводнените? Близнашки отпуска 980 000 лева на президента!

Близнашки Плевнелиев980 000 лв. допълнително ще получи администрацията на президента към бюджета си за 2014 г. Това предвижда проект на постановление на Министерския съвет, публикуван на сайта на Министерството на финансите.
От тях 801 000 лв. ще отидат за международната програма на президента Росен Плевнелиев и за посрещане на чужди делегации и гости. Основното перо в такива случаи обикновено е свързано с разходи за правителствения Авиоотряд 28, обясниха от президентството. Оттам допълниха, че предстоят посещения на редица делегации, сред които и на австрийския президент. Росен Плевнелиев се явява работодател на служебния премиер Георги Близнашки, от когото получи финансовата инжекция, пише в. Труд.

Останалите 179 000 лв. са за разходи за персонал заради промени в законите, но не се уточнява какви. С проекта се предвижда още да бъдат отпуснати допълнително 5 млн. лв. за Българската национална телевизия. Кабинетът ще даде и допълнително 105 000 лв. на Съвета за електронни медии (СЕМ), става ясно от проекта на постановлението. Те са за издръжка и за медиен мониторинг. Така с проекта на постановлението се предвиждат допълнителни разходи за общо 6,085 млн. лв.
Afera.bg

Колаж: Иво Ангелов, „Сила“

«