« Върни се назад Публикувано на 26.04.2011 / 10:18

Някой пак се изсра пред вентилатора, целият ГЕРБ в лунички

Някаква си депутатка Симеонова се изцвъка   в насрещната струя, а след това извади парцала и хубаво го размаза па целия „колектив”. Преди ден „недвижимият имот” Искра Фидсова я оплеска по радиото с Лютви Местан и мохамеданските религиозни празници. Николайчо Младенов и той, барабар с мъжете, размаха юмруци към някакви „боклуци”, За капак Цецка Цачева извади маската на девствената невинност и се закле, че нищо не знае за нищо.

Дори какъв е резултатът от „тайното” гласуване на депутатите за оценката на министрите.
Че ГЕРБ са сбирщина не е тайна. Както не е тайна и че останалите „партии” са същата сган. Само РЗС не е сбирщина, защото там е само една персона. А един човек не може да е сбирщина. Той у нещо друго.

От цялата тази работа най-много пострада Пуйко Борисов. Досега ходеше чист и изкъпан като пожарникар. Сега и той целият е в лунички-от златисто жълти до тъмнокафяви. И от лице и взор на Херкулес по време на лов на немейски лъвове и хидри е заприличал на Макс и Мориц когато крадат кокошките на танте Фрида.

Изминаха почти две години откакто ГЕРБ е на власт или поне се създава такова впечатление. Една грижовна детска учителка би направила едно вечерно училищеq за да научи сополанковците, а и себе си, на политическо писмо и четмо и да си бършат сополите в носна кърпа, а не в пешовете на жилетката си. Но не би!

Не знам защо в тази държавица всички семпли човечета си мислят, че като влязат в парламента, изпълнителната, административната или съдебната власт изведнъж стават по-значими в собствените си очи и започват да се надуват като пуяци. Тяхната подготовка и възможности са колкото да се наядат и да се изакат, но те започват да заемат позата на народни трибуни и самодържци.

 Това при нас е нещо като епидемична болест, от която заболяват всички с коефициент на интелигентност под 24, което е значително по-ниско от интелигентността на един пудел.
А иначе луничките са най-разпространеното външно отличие на ГЕРБ.

Николай Колев-Босия
http://bosia.blog.bg

«