« Върни се назад Публикувано на 24.09.2014 / 21:57

Някой изпусна внезапно контрола върху мистерията с КТБ. Защо ли? КТБ е объркване на предизборните козове. Нещо като аферата Костинброд, само че беше изтеглена много преди деня на изборите.

КТБ КОМПЛОТКТБ не е банка. КТБ бе превърната в бюлетина. Някой ден може и да стане ясно кой и защо превърна банката в предизборен инструмент. Замисълът на сценаристите беше да отворят банката непосредствено преди изборите и така да вкарат в урните много гласове за ГЕРБ. Случи се нещо тайнствено и някой попречи това да стане.

Струва ми се, че шефът на УС на БНБ вече е двоен заложник. А може би е живял с мечтата, че ще бъде двоен агент.
От трилърите и останалата приключенска литература е известно, че двойните агенти получават облаги и хонорари от две централи. Как е уговорено разплащането покрай съсипията на КТБ, все още е неизвестно. Възможно е и да не стане известно. Няма значение. КТБ е объркване на предизборните козове. Нещо като аферата Костинброд, само че беше изтеглена много преди деня на изборите.
Всъщност, КТБ май ще потъне в архивите, подобно на над 250-те убийства на знакови фигури от епохата на подмяната. Колкото научихме за убийството на Кюлев или на Илия Павлов, толкова ще научим и за убийството и грабежа на КТБ.
Тази ситуация е нещо подобно на загадката около убийството на Кенеди, както написа днес Д. Иванов. Всяка история на всяка държава си има своите неразкрити тайни.
Някой изпусна внезапно контрола върху мистерията с КТБ. Защо ли?
Любо КольовскиЛюбо Кольовски

 

«