« Върни се назад Публикувано на 10.02.2022 / 12:15

НЯКОЙ ДА ОБЯСНИ НА ПРОСТО/ТО/ КИРО, ЧЕ „ГРАНДЕ КОРУПЦИЯТА“ Е ВЪВ ВИСШАТА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ, А НЕ В ОПОЗИЦИЯ, МЕДИИ И УЛИЧНИ БАНДИ

Някой стажант- репортер от „Капитал“ да обясни на премиера #ПростоКиро базовата истина, че корупцията е сред управляващите, а не в опозицията и в някакви улични мутри на прехода, които са в дълбока нелегалност или зад граница от поне 15-20 години.

Златното правило за „гранде корупцията“ е, че тя върви САМО с висшата държавна власт, а не с мишките, уличните банди и опозиционните политици и медии.

Точно сегашният премиер Кирил Петков е участвал заедно с авера си Асен Василев в измама с държавна земя в Божурище преди десет години, докато са били на власт и са въртели мазната държавна баница.

Купили са земята на безценица евтино, а са я препродали скъпо без да имат право, с което са ощетили бюджета с близо 30 милиона лева. Тогава единият от тях (Асенчо) е бил министър и сега пак е министър.

Одиозната фамилия Лорерите тогава са били мастити държавни чиновници и са участвали активно в далаверата със златния публичен имот, а сега са вицепремиер, министър и шеф на политическия кабинет на „супервицепремиера“ и министър на финансите Василев. От другата страна на схемата за ощетяването на бюджета с 27 милиона лева е другият „харвардски измамник“ Кирил Петков, тогава отново в ролята на „сламен човек“ – лъже чуждестранен инвеститор, а сега „сламен“ премиер.

Ето този шуробаджанашки кръг е опасният за корупцията в държавата. Защо?

Защото Кирил Петков, Асен Василев и фамилия Лорери, заедно с разследвания от прокуратурата за продажба по измамна схема на български паспорти на чуждестранни инвеститори техен авер Стамен Янев и тогава през 2013 година и сега са на самия връх на държавата и правят доходен бизнес в политиката. Те сменят непрекъснато ролите си по време на Прехода – ту политици, ту завърнали се от чужбина „млади и образовани“ ентусиасти, ту бизнесмени във времето, в което препират парите, откраднати в политиката като държавни сановници и чиновници. В НК това деяние е описано като „корупция“ и „търговия с влияние“. За сведение на тяхната секретарка Ленче Бориславова всичко това го пише в чичко Гугъл и е само на един клик разстояние.

Схемата от Божурище е описана в много издания, разследвана е от истински журналисти, но няма нито ред за нея в малотиражките на олигарга Прокопиев „Капитал“ и „Медиапул“, нито е показана в контролираните от него БТВ и Нова телевизия. Като цъкнеш обаче в google имената Асен Василев, Кирил Петков и думичката „далавера“ излиза точно това.

Дали този сигнал и тези лица са попаднали редом с Маджо и Таки в списъка от Гугъл Топ 19 и изрезките от мухлясали броеве на прокопиевото издание, които куриерът от МС занесе в найлонова торбичка на Еконт експрес вчера в Съдебната палата?

Доколкото чухме всички на живо от „Орлов мост“ по-миналото лято „господин Маджо“ диктуваше в ухото на коалиционния партньор на Кирчовците Христо Иванов, който пък оглавява личната партийка на Прокопиев „Демократична България“.

Тези хора на власт в момента са крайно опасни и подвластни на корупция, защото са участвали в схеми преди, когато отново са били на власт, а вероятно участват и в този момент и имат огромен потенциал да го правят. От цяла година ни управлява не партия, а сбирщина от хора в измислена „коалиция“, сбрана ad hoc и платена от тъмни актуални олигарси само с цел овладяване и грабеж на държавен и европейски ресурс и разчистване на сметки с неудобни за тях политически и икономически конкуренти.

Знае се публично колко камиона пари са изхарчени само последните две години за улични протести, медийно влияние, избори и продуцирането на няколко ГМО политически „стартъпа“, които сега са инсталирани във властта и държат 3/4 от нея. Циркът със списъка от Гугъл на Кирчо и Ленчето хвърля прах в очите на народа, за да затъмни тема номер едно с инфлацията и непосилните битови сметки и прави димна завеса за далаверите на властта.

А на власт понастоящем са Златните кокошки от времето на приватизацията на Иван Костов.

Тази разбойническа приватизация, както сполучливо я нарече народът, буквално за една нощ в края на 90-те години превърна червенобузи комсомолци и деца на висшата червена номенклатура в олигарси и милиардери. Червените фамилии като Прокопиеви и Баневи станаха нарицателни в медиите за този грабеж на държавните ресурси. Прибраха на тъмно предприятия и заводи за милиарди срещу жълти стотинки.

От крадливата приватизация се напълниха несметните пещери на Али Баба и 40-те разбойнически приватизатора, които захранват политическата корупция до ден днешен. Тези олигарси, начело с родителя си Иван Костов и неговата файтонна партийка ДСБ взеха цялата власт.

Идеологът е любимият доведен син на Костов Иво Прокопиев от Разград. Безспорно медийният и финансов кръг „Капитал“ е техният мозъчен и финансов тръст и всички шуробаджанашки назначения от премиера, министрите, шефовете в Парламента и агенциите до редовите депутати на „ПростоКиро“ са тяхна схема.

За този финансово- медиен политически октопод пишат редица западни и родни издания, пише го широко и в Гугъл, но го НЯМА в списъка Топ 19 на Кирчо и Ленчето с „Маджо и с господин МихаЙлев“.

Ние, будните българи, скоро ще събудим България, а преди това правосъдието, като внесем в най-скоро време истинския списък на крадците и корупционерите у нас, които и в този час системно ограбват народа. В този списък ще има актуални имена на хитро прикрити и по-явни розовобузи „бащи на корупцията“ и нейните маши във властта, а не прашасали изрезки от вестници с имена от уличната флора и фауна.

Киро Петков ще бъде в този списък, но не защото се води „министър-председател“ по ведомост, а защото е сламен човек, кукла на конци, буратино с навита пружина на господаря си Прокопиев.

#ПросТоКиро е оръжието за масова корупция на олигархията. Първите места в Истинския списък Топ 40 ще са за истинските задкулисни господари на днешната власт и нейното марионетно правителство.

Николай Бареков

«