« Върни се назад Публикувано на 19.02.2021 / 19:27

НЯКОИ СЪВРЕМЕННИ ИДИОТИ С ВЛАСТ ДОРАЗВИВАТ БЕЗНАКАЗАНО „1984“

Наскоро някой си беше направил майтап, „цитирайки“ Джордж Оруел, който бил казал: „Идиоти! „1984“ е обикновена книга, а не ръководство за действие“.

За съжаление „цитатът“ си е чиста истина, и ако беше жив, Оруел със сигурност щеше да каже нещо подобно. Минавам често покрай къщата, в която е написана „1984“ – уютна сграда – номер 22, Портобело роуд, и винаги се чудя какво е провокирало написването на книгата…

Когато прочетох за първи път „1984“, май беше през 1990 г., не ми е минавало през ума, че само 30 години по-късно тя ще стане реалност. „Животинската ферма“ не беше чак такава изненада, нея я бяхме преживели преди 1987 г.

Сега „партията“ от „1984“ не е национална, а наднационална. Не изтриват неудобни личности от стари снимки, а просто им отнемат правото да говорят, дори да имат милиони последователи. Дотук за свободата на словото.

Всяко мнение различно от партийното е заклеймявано като (по-ваш избор) – расистко, сексистко, антиджендърско (тук не пропускайте огромната лъжа че джендър = секс).

Съзнателното пропускане, прикриване и неотразяване на събития, които са в разрез с официалната партийна линия е задължително.

Някои съвременни идиоти с власт доразвиват безнаказано „1984“ като премахват основополагащи за човешката цивилизация неща като баща, майка, майчино мляко…

Следенето вече се представя като нещо добро и нужно от страна на Партията – от няколко месеца получавам на мейла си „сводка“ къде съм ходил през предния месец. Ей така – за мое сведение, без да съм молил, искал или давал разрешение да ме следят, с тънкото намигане – знаем къде ходиш, не се опитвай да се криеш.

Тези, които ще ме посъветват като не ми харесва така, да си взема телефон с копчета – имам си още работеща Nokia 7210, вижте я на снимката, само дето… често например банките правят „проверки“ дали си ти наистина. И за да докажеш че си ти – трябва да кликнеш върху линк, който ти пращат на телефона. Я опитайте да докажете, че сте вие с Nokia 7210! Искаш или не искаш – трябва да имаш смартфон, а с него върви и контролът.

Тия дето си правят майтап всъщност казват истината – от разкошна книга, „1984“ се превърна в ръководство за действие на либерастите, които бавно и с наслаждение експериментират с нас, като с жабите, дето ги варят живи на бавен огън, за да не осъзнаят, какво всъщност им се случва.

Шегата остана единствения начин да кажеш безнаказано истината.

Но и това няма да продължи дълго…

Галин Люцканов

www.lyutskanov.co.uk

 

«