Публикувано на 27.05.2022 / 22:19

НОЙЗИ В „ПАНОРАМА“ – АКЪЛ С ЧАКЪЛ. ЩЯЛ ДА ЗАМЕНЯ „Z“ с „Y“, ЩОТО СМЕ БИЛИ „ХОРА С ИЗВЕСТНИ КОГНИТИВНИ ДЕФИЦИТИ“

Довличам се до вкъщи уморена, едва държаща очите си отворени. Отварям вратата на стаята и ме блъска „Панорама“ – моментално се събудих. Насреща ми Ивайло Нойзи дава обяснения за „хора с известни когнитивни дефицити“, както дефинира част от аудиторията.

Та той предложи символна война, в която на руското Z да се противопостави буквата У / уай, игрек и още други имена, които той употреби, за да я поясни/.

Уай била буква по-напред в азбуката от Зед, Уай била буквата на Украйна и още повече, Уай била буквата на въпроса Уай в английския, който бил фундаменталният въпрос „защо“ в английския език.

Тук направо зейнах респектирана. Как не се е сетил никой до сега!

Извинете ме, но като човек с когнитивни дефицити не разбрах как игрекът, или уай, ставал символ на въпроса „Уай“, след като същият се изписва с буквата  W /даблю/, а именно Why. Или тази когнитивно сложна мисъл за символната война, която ще водим с буквата Z /зед/, е на принципа на римата –  Y / uai/ и Why /uai/ ?

Ако е така, нещо съвсем влязох в когнитивен дисонанс – друга дума, която антропологът Нойзи употреби за  обичайните състояния на недотам умните.

Защото си спомням елитните поети и писатели от кръга „Мисъл“ в началото на 20 век в България, учили в тази Европа, която боготворим сега, как са критикували самоукия поет и писател Вазов, че не твори изкуство, щом римува „крушки и братушки“ и „акъл с чакъл“.

Простете, но сравнението на Нойзи на буквата Уай с въпроса Уай ми се чини същото като римуването на акъл с чакъл.

Но пък двамата Бойковци в студиото бяха впечатлени от гениалността на идеята му.

Вярвам и останалите умни и без когнитивни дефицити.

Оставам си не съвсем умна, недотам красива, но наистина предпочитам да съм с когнитивни дефицити, ако това са интелектуалците, които загубени в превода на всички политкоректни клишета, с които са се набълбукали, са авторитетите, които пилеят толкова телевизионно време за глупотевините си.

А това е време, което аз и вие плащаме с данъците си!

Кремена Станилова

Коментари 80 за
“НОЙЗИ В „ПАНОРАМА“ – АКЪЛ С ЧАКЪЛ. ЩЯЛ ДА ЗАМЕНЯ „Z“ с „Y“, ЩОТО СМЕ БИЛИ „ХОРА С ИЗВЕСТНИ КОГНИТИВНИ ДЕФИЦИТИ“”

 1. Един двоен когнитивен дефицитен ще му набутам в чакъла му.

 2. Селянин е човек от село, учил или не, но работещ създаващ най-необходимото на един човек – храната, отруден, облъскан… Селото е нещото, което създаде съвременна България, България след Освобождението от турско робство. Да си селянин е призвание, трудно, тежко, неблагодарно, неплатено, но това е човек създаващ блага, поради трудното и тежкото, едини селяни станаха пролетарии, примерно, на елементарен език, и отново твориха блага – промишлени стоки, обслужващ персонал и т.н. Но селяндуринът е друга, възвишена порода, той е с претенции за акъл, мозък, анталигентност, той от творенията на селянина и пролетария, когато стават продукти за консумиране и ползване ги консумира и създава само лайна, това което не може да си го навре в дупките си, го хвърга, където намери, имаме чист пример с хубавото наде, дето беше и министирка, как я хванаха гадни папараци да си фърга боклука от балкона… Та тоз, пореден селяндурин, дето през безмисленият си живот е създавал, без извинение само фекалии е тръгнал акъл да дава??? Как няма сила, не чума да ги тръшне, а сила всички тез селяндури, умници, политици, знаещи и красиви да ги прати да копат царевица, или тютюн да събират, или пипер и домати да садят, да плевят и след това, на края на деня да ги питам, каква умност и откровеност ще ми обадят!?

 3. Тоя всезнайко, правещ се на много умен и начетен, всъщност е една много просто и кухо парче. Но е масон, разбира се. За десерт!

  1. Като го гледам къв е изтръпляк.. . .със сигурност е гардеробиер в някоя провинциална масонерия!

 4. Това е новият мъж на Мария. На Мария Игнатова тоест- господарката на ефира. Cherchez La Femme и ще разберете мъжа! 😉
  Ако трябва по-сериозно…Мисля, че това е новият Харалан Александров. (Или нещо подобно.)

   1. Не знам, защото, когато аз бях СТРАШНО ЗАПАЛЕНА по тениса, играеха Бекер, Едберг, Щефи, Мартина Хингис, Моника Селеш, Пит Сампрас, Курникова и др. Даже бях влюбена в Едберг. 🙂 Харесваше ми, че не стои на задна линия, а рискува, излизайки на мрежата. После се появиха прекалено много гмо-мутанти и в тениса, вкл. сред жените. Силоваци, не техничари.
    Пак се разприказвах, но вината е Ваша. 😉

  1. Търсейки жената, Мария Игнатова изглежда като червената шапчица….

 5. Въпрос:В личната му карта в изписването с латиница Z заменено ли е вече с Y?Другаря да даде пример.

 6. Много ми харесват буквите в бг азбука..
  Съседката ми се казва Ая. А този на снимката е Ую. Този е раждан от краят на дебелото черво.

  Когнитивен дефицит при множествена склероза
  Когниция е термин, с който се обозначава процеса на мислене, свързан с функционирането на мозъка.

  Когнитивното нарушение (наричано още когнитивен дефицит) се отнася до проблеми с мисловните процеси, включително внимание и концентрация, учене и памет, изпълнителни функции и изразяване (т.е. как комуникираме и какво мислим). Въпреки, че до две трети от пациентите с множествена склероза имат когнитивно нарушение, свързано със заболяването, в повечето случаи то е леко до умерено. Тежкият когнитивен дефицит се наблюдава рядко и прогресира бавно.

 7. Аре и на тоа му дадоха време в публичното пространство. Малко не ми е съвместимо сако, вратообесник и … татуси по пръстите. Ама кой ма пита. Чакам и мен поканят нейде в медиите, ша си туря перо на главата. За такива като Нойзито може, що да не може и за мен, ъ?

 8. Не бе, т.н. „култур-антрополог“ си бленува Zа: У’Й ! Ишалла…
  К’во да правим – „евро-атлантически“ ценности…

 9. Тоз „другар“ много се взема на сериозно. Даже футболните му коментари са изпъстрени с глупости. ПРЕДЛАГАМ МУ ДА СЕ ПОИЗЛЕКУВА и да престане през изречение да повтаря:“КАК ДА КАЖА?“; „ТАКА ДА СЕ КАЖЕ“ и други с „КАЖЕ“. Нойзи ли си?, гвоздей ли си, не те знам, АЛА НАУЧИ СЕ ДА ГОВОРИШ преди да поучаваш.

 10. Единствения начин да се види на живо рептил или негова рожба е да се гледа БГ телевизия от сабахлям !
  От време на време ги пускат…
  Някои са с дълги шии/нали Мария/,други са антикогнитивни дефицитисти,трети са си обикновенни каспанджии,но при редовно пулене в телевизора ще се научите да ги отбирате…

  А бе, Уй в ГъZa с маймунско А ли да го пиша или ей тъй на да си я карам ?

  Венсеремос.

  1. БГ телевизиите, хеле политическите предавания и най-вече коментарите за войната в Украйна, са ВРЕДНИ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ! Пропусни!

 11. Моите предложения са на първо място G модна европейска буква. На второ място O символизираща нула. Или заедно GO. Тук има много символизми. От Iti go home! До играта ГО. Самият глагол на английски изразява динамика. Най-вече „go“ може да се чуе в много холивудски продукции, докато знакът Z е запазен само за Zoro- Зоро народния отмъстител. Знакът Y е хубав само с това, че като се зацапа отдолу с кал прилича на V. Ааа след този размисъл ще трябва да чета буквара, че да се фиксна. Why?

 12. Най-добре е този питекантроп да отстъпи място на произволен примат (шимпанзе, орангутан или по негов избор), който със сигурност ще го надмине по интелект и когнитивни способности

 13. Ненужно голямо внимание се обръща на някакво нищожно и комплексирано старо гаменче. Тоя откак се взе с Мара на Рачков, изпада в тременсови стремежи за публична изява. Готов е и мач да коментира, и чуждици да ръси… Само и само да блесне пред булката. Като няма с какво друго. Но не е виновен който яде баницата, нали. Бойко Василев вече стигна дъното на избора на събеседници и даже го остърга. Впрочем, що за служба е това – да се явяваш за ЕДИН ЧАС веднъж седмично на екрана пред чинно наредени като рибоци удобни събеседници и да задаваш казионни въпроси с уж мъдра и задълбочена физиономия? И що за за плата се полага срещу това? Ха дано БНТ най-после получи нов шеф, който да размърда застоялото блато на абониралите се за слава „журналисти“, „коментатори“, „анализатори“, „водещи“!

  1. Като гледам кандидатите за шефове на БНТ, може и по-зле. Настоящият Кошлук, Венелично Петков от БТВ, скиора Сашо Диков, заспалата Матакева и други отбрани соросиди. С такива на БНТ й се пише заукопойната молитва.

   1. Предлагам за шефка на БНТ моята голяма любов – Мика Закйкова!

 14. Интересно , татуировките на пръстите на дясната му ръка , на Нойзи , дали са с буквата “Y“ !?

 15. Стъки, алибегов, сега този индивид…
  Оставете буквите на мира, те не са носител на злото.
  За някои генетично ограничени добавям, че руските сили използват още една буква за маркировка. Това е “ О „.
  На Нойзи препоръчвам видео от 25 май, където се вижда работата на т.н. Слънцепек. Вакуумни бомби, изстрелват по 24 ракети за 12 сек. Рязко променят налягането на мястото на удара, температура до 3000 градуса. Няма укритие против тях. Най страшни след АБ.

  1. Тежка огнеметна система (ТОС) „Солнцепек“ (Слънчоглед)… пълен залп извършва за 6 секунди 🙂

 16. Виждала съм мисля веднъж лицето от фотографията по-горе, няма да повторя. Основният проблем на България е, че няма интелектуален елит, да не кажа никакъв ,няма и толкоз. Битката с простотията и невежеството е загубена, а от там и всяка друга.

  1. Не, че нямаме интелектуален елит, но са избутани в ъгъла. В телевизиите не всеки им е разрешено да поканят, а само „правилните“. Но с настоящите промени в образованието в бъдеще може вече умственоразвитите да са нищожно малко на брой.

  1. …тя е започнала преди мнооого векове на едни други нива_ _ _ * * * сега предстоят финалните атаки и ще настане светлина 🙂

 17. Абе какво им става на тия хора ? Пари ли , слава ли , власт ли ? Егати темите , егати размислите ? Ще заменял букви ?!?! Дали има някаква друга причина за това празно говорене ?

 18. Много внимание за един комплексар. Сменил си фамилията за да е интересен , но не знам на кой. Ясен ми е неговия английски. Сигурен съм че не може да обясни какво е това име, а камо ли да го напише на правилен английски. Плазмодиите от едната и другата страна в Панорама са еднакви

 19. На снимката виждаме емблемата на съвременната цивилизация – остриган, нашарен като тапет, мързелуващ, със силноизразен тъп поглед. Предпочита да носи тениска и задължително кара черно БМВ, „Мерцедес” или друга марка, но немски автомобил. От многото негативни черти, съдържащи се в характера и поведението му, водеща се явява наглостта му да се изявява, произтичащо от стремежа му на всяка цена да забогатее. Абсолютен единак и егоист. С по-прости думи казано индивидът си е поставил само материални цели, които е готов да постигне по всякакъв начин и на всяка цена. В самотните си часове на глас се любува на собствените си мисли, което усилва стимула му да се самопредлага. В този случай вече е налице висша степен на „самовтълпена експертност ” и е отключена веригата „самозабрава – лъжа – пари“.

 20. Тоя смешник е такъв интелектуалец, че е изпърдел отсекъде… Добре, че си урежда тук-там медийни изяви иначе никой няма да го знае кой е! А дали пък не кълве хлебец от ръчичките на Зверо Мустака или дедо Дьорд?
  Ало, Нойзи! Скрий се и не се излагай, простако! От такива „мозъци“ като тебе ми се драйфа мнооо ЯКО!!!

 21. ох,аз много се измъчих,докато го слушах! Мислех си и за Мария Игнатова,милата ,как разбира дали Нойзи е гладен,или иска да правят секс.

  1. Едно тихо пръцване – спи му се. Две тихи пръцвания – гладен е. Къса блажна пръдня – прави му се секс. Три гръмки пърдежа – много е ядосан.
   Той е интелектуалец и не му трябва да приказва… работните му честоти са силно извисени и неразбрани за простосмъртните.

 22. Изхвърлете си телевизорите.
  Има едни смешници, които ходят и събират доноси и снимков материал.
  Е, смешни сте.
  Изобщо не знаете къде се намирате.
  И че фразата “просто изпълнявах заповеди”, не е спасила никой от такива като вас.
  Момчета, прочетете де:)

    1. Що не идете да се онодите в некой личен чат, па после се върнете спокойно да си бъбриме.. 🙂

 23. Какво е това нещо панорама и какъв е този арабски помак, на чийто глупости, трябва да обръщаме внимание? Най-обичам дебили да ми дават наклона на шпек@.

 24. В Новото Либерал Фашистко ВРЕМЕ след като станаха ОПАСНИ БУКВИТЕ какво остава за ХОРАТА!!! Забравих че те вече са ЦИФРОВИ-ПОКЕМОНИ!!! Следва ОТЦИФРОВАНЕ!!! Рядко псувам но да ви е.. м…та Интелигентни ПРОСТАЦИ Не смятайте че ще ни ЗАГРОБИТЕ !!! ЩЕ ВИ ЗАГРОБИМ и НИКОЙ няма да ВИ ПОМНИ!!!

 25. Българи!Мислещи и непростокировци….Как може да гледате каквито и официални български или каквито си щете ТВ? Чудя ви се!Търсете неофициални ТВ или радио.В ютуб също има.Бойкот на помиите и пропагандата .Не гледам от 2006 каквато и бг официалта телевизия. Не гледам и тукашната френска.Това е бълвочна повращиня на пропагандата.Отсвирвате ги!

     1. Мария е умно момиче, но аз предпочитам да си остана тъп изостанал умствено балкански селянин съжителстващ щастливо с османците, който се дърпа като катър и неще да се пренесе поне в 19-ти век 🙂

 26. На НЕграмотният и Буквите му ПРЕЧАТ !!!
  А Буквата П…колко асоциации ми НАВЯВА!!!
  Защо споменавам за НЕграмотноста …??? БРАНТИЯ но с ТАПИЯ!!! Важи и за Мъжкият Пол но Кой знае…Нали е Аверче на Радан/Радка/ Кънеф!!???

 27. Този фантазьор, когато се нахендря в Диема, да се прави на футболен експерт, в нашия край спираме звука на тв! Панорама отдавна не гледаме!

  1. Той е толкова корав и тъп, че може да ви мачка и без звук! Вие у вашия край всички ли бичите на един телевизор, че нещо не разбрах? 🙂

 28. Хаха, г-жа Станилова го е попиляла! Поздравления! Дано го прочете този тъпчо!

  И още едно уточнение – Уай не е буквата на Украйна, а Ю – U! Ukraine!

  Ydiot!

  1. Айше, фен на Персите ли си или на чифутите 🙂
   ……………………………………………………………..
   Иран, под ръководството на президента Махмуд Ахмадинеджад, е бързо развиваща се заплаха за собствения си народ, народите от региона на Близкия изток, както и в западния свят.
   Иран отдавна участва в спонсориране и подкрепа на терористични групи в целия свят и е официално замесен в терористична дейност в няколко западни държави. Предоставя помощ под формата на оръжия, обучение и финансиране на „Хамас“ и други палестински терористични групи, Хизбула в Ливан, Ирак бойци, и талибаните бойци в Афганистан.
   През последното десетилетие, Иран е упражнявал всички етапи от разработването на ядрени оръжия. Иран е разработил оръжейни системи – предимно средни и дълги разстояния балистични ракети, способни да пренасят атомни полезния товар за страните в Близкия изток, Европа и скоро Северна Америка.
   В допълнение, Иран продължава да нарушава и не зачита човешките права на своите собствени граждани и потиска свободата на пресата, свободата на сдружаване, свободата на религията, равенството и правата на децата.
   Иран публично отрича Холокоста и е единствената страна, която открито призовава за унищожението на друга държава – Израел.
   ………………………………………………………………….
   Винаги съм бил фен на Персите и не виждам нищо лошо в свещената и за нас задачата да заличат чифутската и краварска паплач от нашата планета.

  2. Е, точно пък Израел да клейми тероризма… айде нема нужда!

 29. Това нищо лектор „от“ или „закъм“ баѝ Ставри е???
  „Не се чувствам късметлия“ да го познавам подробно.

 30. В кирилицата няма буква Z.
  Cледователно няма и руска буква Z.
  Няма и V.
  Какво се пените толкова?

  1. Предлагам на Нойзи вместо да ми седне на греZдея, да ми яде *Уя.

  2. Разбира се,че няма в руската азбука нито буква Z, нито V! С голяма вероятност латинските букви са за отличаването и разпознаването на войските от всички, включително мирните украинци.Навява ми асоциации със запад и восток,но това е само предположение.Дори да допуснем,че са изпатени да воюват западна и източна руска армия,можеха да бъдат обозначени с букви З и В. При всички случаи е символика за еднократно отличаване в конкретна военна операция,а не е трайна армейска практика.Характерно е да се кръщават с имена военните плановете и операциите,но отличителни буквени знаци не е прието да се поставя за тях на мобилната бойната техника,като изключим нациските свастики и кръстове,др едва ли някога са били използвани.Поне не са общоизвестни такива, ако ги е имало,били са секретни за вътрешно разпознаване.Армиите имат отличителни знаци и емблеми,но те са постоянни не са за конктретен случай.

   1. Операция „Z“ : Последната буква в английската азбука! Дали пък не е таен намек към англосаксонците, че тяхната ера е на приключване? Вова отдавна ги разработва тия ненаситни паразити. Русия я смукаха, клаха, оплюваха, воюваха… Сега вече няма мърдане – ще бъдат окончателно приключени!

 31. Налага се да се измъкнем от „Стокхолм синдрома“.
  В който е изпаднал и се намира българския народ.
  Да симпатизира и оправдава поведението на мъчителите си.
  Психология, който не е разбрал че е жертва на експеримент. Е глупак:)))

 32. Не е виновен снобарят Нойзи.
  Толкова си може, толкова си знае, толкова и сам не си вярва.
  Ама си мисля: за какъв таквоз са са си го поканили в Панорамата!
  После си отговарям : панорама не е това, което беше.
  То и БНТ-то също не е това, което беше.
  Бойко Василев го гледаше в захлас….
  Той ли го беше поканил?
  Или му бяха наредили някъде отгоре?
  Днес 8 кандидати за поста генерален директор на БНТ …..
  Осем!
  И Нойзи в панорамата!
  Водевил.

  1. Бойко Василев го гледаше в захлас….и мълчи като детероден орган.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>