« Върни се назад Публикувано на 20.02.2014 / 17:25

НОВ СКАНДАЛЕН ЗАПИС! БОЙКО БОРИСОВ ПРЕДЛОЖИЛ АДВОКАТ НА БИСЕР МИЛАНОВ – ПЕТНОТО!

 

Експремиерът е използвал услугите на депутата от ГЕРБ Пламен Нунев, за да се свърже с приятелката на Петното Йоанна Капранджиева. Посредник е бил русенският представител на ъндърграунда Върбан Циганина, известен както с близостта си до възпитаника на ВИФ „Георги Димитров“ Нунев, така и до местната структура на ГЕРБ. Това разкрива в. „Галерия“ с нова серия записи.

От тях става ясно, чеВърбан Циганина е посетил Йоанна, след като приятелят й Бисер бе задържан.

Това признава самата тя в разговор с част от ръководството на Национално движение „Свобода“. Запис от срещата е получен във вестник „Галерия“. В разговора се включват председателят на движението Йордан Бонев, негови съратници и приятелката на Петното Йоанна. От разговора се разбира, че Капранджиева се е срещнала с Върбан Циганина.

Известният търговец на гласове в полза на ГЕРБ на изборите през 2011 година настоява Йоанна да не признава, че знае за среща в Банкя между Бойко Борисов и Петното.

Върбан Циганина обяснява на Йоанна, че ще й осигури кола с шофьор за свиждане с любимото й Петно в Централния софийски затвор. Той допълва, че Бойко Борисов е готов да помогне и с адвокат на арестанта.

Това е директно потвърждение на нерушимата връзка между лидера на ГЕРБ и Бисер Миланов. Госпожица Капранджиева предупреждава хората от „Свобода“, че Циганина е поискал телефонните им номера. Целта била да им се въздейства да не вадят нови скандални доказателства за връзката между Бойко Борисов и Бисер Петното.

Ето част от записа на разговора, публикуван във в. „Галерия“:

Бонев: Обяснявам ти цялата схема да я знаеш. Всичко идва от Бойко. Би Ти Ви, БНТ, „Нова“ заглушиха скандала…

Неизвестен: А Върбан какво ти вика?

Йоанна: Насран беше. Предния път като идвал при Бисер, казал, че Бойко мислел да му праща адвокат.

Бонев:Излязох, казах какво е станало. Хората много мразят ГЕРБ. Бойко сега се чуди какво да прави.

Йоанна: Ми то в парламента скандал след скандал.

Неизвестен: Лошото е, че Бисер трябва да потвърди истината, за да може хората да ни повярват. Така като крие, хората няма да ни повярват. Трябва да го разбере това.

Йоанна: Добре де, а ако признае, не могат ли да му повдигнат обвинение?

Бонев: То обвинението няма да е за този, който яде баницата, а за този, който я дава. Разбираш ли?

Йоанна: Само от него зависи…

Неизвестен: Значи Бойко иска да праща адвокат на Бисер?

Йоанна: Циганина преди не ми беше казал, а сега вика „Абе, нали ти казах преди?“… И само повтаряше, че Бисер не трябва да казва, че е имало среща… Даже Върбан искаше да идва с мен на свиждане…

Николай Бареков пред в. „Галерия“:

Бившият премиер пак стана квартална мутра

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков пръв оповести, че Бойко Борисов се е срещал с Бисер Миланов. По-късно „Галерия“ публикува интервю със съратника на Петното – Йордан Бонев, който потвърди казаното от Бареков.

– Господин Бареков, как ще коментирате разкритието на „Галерия“, че Бойко Борисов използва Върбан Циганина като посредник по замитането на следите от срещата си с Бисер Петното?

– От „Галерия“ научавам този скандален факт, но въобще не съм учуден. Нивото на обкръжението на Бойко Борисов е такова. Неговият човек Пламен Нунев беше подчинил цялата организирана престъпност в Русе да работи за ГЕРБ. На всичкото отгоре и кметът Пламен Стоилов бе превърнат в негова маша. Като журналист в предаването „България без цензура“ правихме разследвания по скандални случаи с Върбан Циганина. Всичко това е нормално. Бойко Борисов се издигна от квартална до национална мутра. Сега върви по обратния път към квартална мутра и Върбан Циганина е най-логичният му съдружник.

– Вярвате ли, че новите доказателства ще помогнат на парламентарната комисия, която бе създадена по случаите с Христо Бисеров и Петното?

– Не вярвам в нищо, свързано с днешния български парламент, който се намира в тежка криза. Той е дискредитиран и морално, и политически. Имам усещането, че и Господ не го иска този парламент. Знаете как любимият актьор на милиони българи Стефан Данаилов се бори с тежка болест, сполетя ни нелепата смърт на Димчо Михалевски… Всеки ден нещо лошо се случва с някого от Народното събрание. Колкото до комисията, някак си съвсем неестествено е данъчни и икономически престъпления, какъвто е случаят с Христо Бисеров, да са заедно с криминални престъпления, от каквото естество са тези на Бойко Борисов. Неговата среща с Бисер Петното си е чисто криминална. Хората очакват нашата партия да поеме управлението, за да изпрати на полагащите им се места всички криминални и икономически престъпници на прехода.

– На кого вярвате, че ще се справи с дуета Борисов-Петното?

– Случаят е интересен за прокуратурата и вярвам, че тя ще го разнищи докрай. Не е нормално и законно един политик да възлага криминални поръчки за свои опоненти. В случая с Борисов и Петното мишената на експремиера съм аз. Всички разбраха, че Петното е трябвало да ме дискредитира.

Afera.bg

«