« Върни се назад Публикувано на 02.11.2023 / 20:12

НОВ СИГНАЛ НА ВНИМАНИЕТО НА МВР И ДАНС: КОНТРАБАНДНАТА СХЕМА – 8 НАРЯДА ПО 15 000 ЕВРО, 120 000 ЕВРО НА МЕСЕЦ. ЗА БЕДНИТЕ МИТНИЧАРИТЕ ПО ДОЛАР НА БРОЙКА – 15 000 ЕВРО, А ЗА ПОЛИЦАИТЕ ПО 3 000 ЕВРО НА БУС. НЯМА КОЙ ДА РАЗСЛЕДВА!

На 01.11.2023 АФЕРА публикува:

НА ВНИМАНИЕТО НА МВР И ДАНС: ПОТУЛВАТ КОНТРАБАНДЕН КАНАЛ СЪС ЗАМЕСЕНИ ВИСШИ ЕТАЖИ НА ПОЛИЦИЯТА И МИТНИЦАТА

И отново на вниманието на МВР и ДАНС:

В АФЕРА се получи нов сигнал, който публикуваме дословно:

„Благодаря на АФЕРА.

Преди дни алармирахме, че се подготвя прикриването на контрабанден канал за внос на парфюми поради участието на висши митнически и политически служители, а именно началникът на митнически пункт Капитан Андреево Георги Господинов, началникът на смяна Ангел Пейков и тяхното протеже Тодор Михайлов (Фишито), който между другото парадира за близки отношения с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Други участници са отдел Икономическа полиция – Хасково, а именно ръководителят на отдела Атанас Куртов и неговият верен служител (приятел) Радостин Колев.

Схемата е много проста: внасят се от Китай електронни цигари, които стоят на склад в Харманли. Когато въпросните господа са на смяна цигарите се изнасят документално, а де факто се изнасят в специално изградени тайници, когато микробусите, с които се внасят парфюмите отиват в Турция. Защото електронните цигари са забранени за внос в Турция, както парфюмите са забранени за внос в България.

Така, господа, празно няма: за Турция – електронни цигари, за България – парфюми и все контрабанда.

За митническите служители по долар на бройка, проста равносметка: засега разкритите 15 000 парфюма е 15 000 евро за бедните митничари, а за господа полицаите по 3 000 евро на бус.

Всичко ще бъде заметено, защото, както видяхте нивото на замесените е доста високо, даже както споменах парадират за връзки с министъра. Това първо, а второ – кой ще разследва?

Кой ще върне камерите, които са стотици на МП Капитан Андреево? Кой ще провери през кои смени са минавали тези микробуси? Кой митнически служител ги е обработвал (мисля, че е само един)!?

Отговора е никой, защото хората, които трябва да разследват, участват в схемата.

А схемата е доходоносна, от един микробус 15 000 лв. Да предположим, че са минавали само на нощна смяна (подчертавам да предположим). Това са 8 наряда по 15 000 евро, 120 000 евро на месец. Добри пари!

Дано не ми се смеят, че съм ги подценил, но не искам да плаша нашите читатели, защото аз знам, че микробусите са 2.

Това е работа на разследващите, ако се намерят такива.

За скромните полицаи Атанас Куртов и Радостин Колев може сами да си направите сметката – по 3 000 евро на бус.

Така, драги читатели, най-вероятно ще се потвърди българската поговорка: „За милиони няма закони, за кокошка няма прошка“. Затова не ни искат в Шенген, защото няма кой да провери камерите, няма кой да провери кога и колко пъти са минавали въпросните микробуси, кой ги е пропускал, няма кой да разследва.

Разследващите са в схемата, а и покровителите са силни. Затова няма Шенген, няма магистрали, няма детски градини, има само корупция.“

Afera.bg

«