« Върни се назад Публикувано на 28.04.2021 / 21:32

НОВО СТАДО МИСИРКИ С НОВ ПУЯК. ВСЕКИ ПУЯК СИ ИМА СВОЙ ТОШКО. НА СТАРИЯ ПУЯК ТОШКО-ТО СЕ КАЗВАШЕ ЦЕЦО

Добър вечер от задкулисието!

Аз съм послушна, заемам си мястото, няма да споря. И се включвам пряко, за да кажа какво виждам зад кулисите.

Зад кулисите идва ново стадо мисирки с нов пуяк, което ще измести старите мисирки и стария пуяк.

Новото стадо си има всичко – социолози, политолози, калинки, пиари, глашатаи и медия, точно както и стария пуяк си има негови. Старият пуяк ни спаси от комунистите, новият ни спасява от гербаджиите. Историята им се повтаря, защото такива пуешки и мисиркени истории странно, но все се повтарят. Пуяк надут и важен, раздава живот и здраве на своите мисирки, дуе се и казва кой какво да говори и прави.

Всеки пуяк си има свой Тошко, на стария пуяк Тошко-то се казваше Цецко, сега е Тошко и ми е интересно кога съдбата на Тошко ще стане като на Цецко, не знам дали новото стадо ще издържи, та да видим.

Въпрос на време е явяването на новите структури в новото стадо – Жени-ИТН, Младежи-ИТН, както и спретната стройна вперена в пуяка дружина, която лъска земята пред него, поднася му се, за да седне той, обира боклуците му, чисти го и му поддържа авторитета.

Отсега виждам хвалебствени тиради, викове на фанатична вярност и увереност, че новият пуяк ни води в правилната посока, всичко знае, всичко може и преди него ние не сме живели. Виждам как му месят баници и тутманици, носят му армагани от село и пълнят колата му с дарове. По-отраканите булки ще навират и дъщерите си в носа му, защото новият пуяк е свободен и много богат. Вече се явява явлението за непогрешимост на новия, точно както мисирките на стария вярват в неговата непогрешимост. И всички заедно виждат точно до върха на носовете си.

Колко пъти ще сменяме един пуяк с друг, не знам, вероятно колкото трябва. А междувременно, докато мисирките се тълпят около своите пуяци, животът си тече и целият останал стопански двор си прави каквото поиска и даже каквото не се е сетил, че иска и това може да прави.

За това ли беше всичко?

Анастасия Гешева

«