« Върни се назад Публикувано на 09.11.2023 / 18:23

„НОВОТО НАЧАЛО“ В ДПС ДА ПОПИТА ВЕЛИСЛАВА КРЪСТЕВА КОЙ Я УПЪЛНОМОЩИ ДА ПРАВИ ОПИТ ДА СПИРА „АФЕРА“ В ПОЛЗА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ДПС – ВАРНА САЛИ ТАБАКОВ, ЧИИТО МУТРЕНСКИ МЕТОДИ ДНЕС СА ОТРЕЧЕНИ ОТ СЪЩОТО ТОВА „НОВО НАЧАЛО“

На 27.02.2023 АФЕРА публикува:

ВАРНЕНСКИЯТ „КОПРИНКОВ“. ЦЕЛУНЕТЕ МИ ПРЪСТЕНА ЛИ? ВСЕКИ МЕСЕЦ ОТЧИТАНЕ? ХАЙДЕ, БАКАЛЪМ!

Тогава, в края на февруари 2023, единствена АФЕРА алармира и показа мутренските и мръснишки интригантски процеси в ДПС – Варна, които едва чак сега в ДПС започват да чистят със скалпел.

Поводът бе отвратителната, несправедлива, мръснишки интригантска разправа с Ерджан Ебатин, който не оглави кандидат депутатската листа на ДПС от Варна, и който бе сатанизиран с непочтени действия, интриги и прийоми от областния председател на ДПС – Варна Сали Табаков.

След публикуването на материала в АФЕРА по телефона ми се обади Велислава Кръстева, която дотогава бе пресаташе на Народния театър, и на следващия ден – 28 февруари 2023 година обяви, че напуска Народния театър след дълго точещия се скандал със Сашо Морфов.

По телефона Велислава Кръстева тръгна да ми обяснява: „Нещата не са такива каквито ги мислиш, не знаеш как стоят нещата, спри се, ти, даваш ли си сметка кого удряш, бе, срещу кого тръгваш?!“.

„Ти ли ще ми обясняваш какви са нещата във Варна и как не ги знам, БЕ?!“, реагирах, защото бях бясна, и защото бях го и написала в материала си и знаех, че заради ИСТИНАТА и позицията ми накрая ще го отнесе не друг, а Ерджан Ебатин.

Велислава Кръстева остро пак повиши глас: „Даваш ли си сметка срещу кого тръгваш?!“. „И срещу кого тръгвам, а? Аре, кажи му името!“, изревах тоя път аз, защото така и години всички подобни не разбраха, че тръгнеш ли по тоя начин с мен, става точно обратното на това, което искаш. И преди да и трясна телефона още по-яко изревах: „Виж сега, аз не съм рекламно лице на ДПС, нямам рекламен договор с ДПС, за да ми се обаждаш и да ми държиш сметка срещу кого да тръгвам и срещу кого да не тръгвам! Като сте толкова отворени, аре да ви видя, до един час пред вратата ми оставете един чувал с 1 милион евро и тогава ще имате претенции срещу кого тръгвам и срещу кого не!“

„А не така! Така не можеш да ми говориш!“, отвърна Велислава Кръстева, а аз заключих: „Мога! Защото ти нямаш право да ми се обаждаш по този начин!“.

Осем месеца по-късно, онова, което тогава АФЕРА написа в прав текст вече е позиция на ДПС и в ДПС започна скалпелна чистка срещу мутренските прийоми на управление в партията, а заплахите и заканите срещу депесари, включително и срещу АФЕРА и последните брутално недопустими мутренски действия на областния председател на ДПС – Варна Сали Табаков вече са обект на образувани проверки от съответните институции и прокуратурата.

Днес АФЕРА публикува:

СТРАХУВА ЛИ ВИ ТОМОВА, СТРАХУВА ЛИ ВИ?! КАК ИНТРИГАНТСКИ ИЗХВЪРЛИХА „АФЕРА“ И „МЕДИА МОЛ“ ОТ ПАРЛАМЕНТА ЧРЕЗ МРЪСНИШКА ВРЪТКА НА ДПС! КОЙТО СЕ ЕБАВА С „АФЕРА“, ДОБРО НЕ Е ВИДЯЛ!

Истината задължава да кажа, че няма друг, който като мен яростно да защитаваше Велислава Кръстева в скандала, който се вихри месеци наред в Народния театър. И съм го правила не защото някой го е искал от мен, а защото позицията ми бе такава и бе сърцата.

За „благодарност“ днес, благодарение на действията на пресаташето на ДПС Велислава Кръстева, аз и моят колега Васил Петев, бяхме „елегантно“ и мръснишки врътнати, и бяхме прогонени от парламента.

Няма ненаказано добро.

Даже и това не е важно. Баш ме брига нещастния им парламент.

По-важният въпрос обаче е, който Пеевски и Доган трябва да зададат на пресаташето си Велислава Кръстева – ти защо толкова ревностно в края на февруари 2023 година скочи да крещиш на АФЕРА в полза не на друг, а на … областния председател на ДПС – Варна Сали Табаков?

И още – от кого бе упълномощена тогава Велислава Кръстева за да прави опит ДА СПИРА АФЕРА да громи неприемливите действия на местния председател на ДПС – Варна Сали Табаков, които действия днес се приемат като „черни точки“, и които по никакъв начин не се вписват в „новото начало“ на ДПС?!

Веселина Томова

«