Публикувано на 03.02.2008 / 19:44

Новобранецът Пламен Андреев гради морал за над 1000 евро квадрата

 

 

 

Дни преди сесията на варненския Общински съвет пукна първото топче на политическата некомпетентност. Ако председателят на партията “Глас” в морската столица Пламен Андреев беше Мечо Пух и го запитаха какво точно прави, той също като него сигурно щеше да отговори: “Разни работи”.

След като в медиите изтече информация, че предстои да бъде създадена нова група в Общинския съвет, която ще обедини под названието “Либерален алианс” групите на Янко Станев /ДПС/, Веселин Марешки / Ред, законност и справедливост/ и Веселин Данов /Народняшка земеделска партия “Никола Петков”/, общинският съветник от “Глас” Пламен Андеев сътвори първия си гаф. И непростимо за политик, па макар и още в забавачницата, прибързано публикува на сайта “Властта” нещо като нищо на света, озаглавено “Размисли на един новобранец”.

Текстът е убийствен както в стилистично, граматично, така и в смислово отношение. Когато публикуват подобни писания, опитните редактори обикновено поставят отдолу застраховащото “Текстът се публикува без редакторска намеса”, за да разграничат изданията си от неграмотността на автора.

Като изключим пропуските в образованието на Пламен Андреев къде се слага голяма и малка буква, и защо с кавичките не бива да се злоупотрябава, тъй като самият ти ставаш кавичка, от текста става ясно, че лидерът на “Глас” е възмутен. Толкова е огорчен Пламен Андреев, че като чете човек размислите му се сеща, че единствената причина така истерично да ползва кавичките най-вероятно се корени в това, че някой му е изял закуската.

Гласаджията Андреев плаче и тропа с крачета – мутациите в Общинския съвет започнаха, и то програмирано, “мъчат се наместят ГЛАС, ако мине номера, ще се върже ли кмета, който бил “доктор на науките” на постановката, и крайно време било професията “общински съветник” да стане финансово непривлекателна, а обществен престиж.

Честно казано, един непосветен читател изобщо няма да разбере какво точно иска да ни каже Пламен Андреев, въпреки че писанието му е пипнато очевидно от редакторката на сайта, която го е публикувала. Номерът е човек да си каже – брех, какъв хубав човек бил тоя намазания от “Глас”, и каква честност бляска в очите му.

Всъщност, Пламен Андреев е не само новобранец в политиката, но и напълно некомпетентен. Иначе щеше да се усети, че около него са се вкопчили разни измислени “опозиционни” субекти, които както са в опозиция, така ползват паричките на управляващите. И даже не могат да го посъветват как да напише един пламенен текст.

Щеше и да знае, че бюджета на Община – Варна не го “тупват” ония гадове от мнозинството в местния парламент в комисията по бюджета, а го внася кметът Кирил Йорданов. Щеше и да спести воплите си, че “Глас” щели да го наместят, защото на практика никой от новосформиращата се група не си е помислял да покани Андреев и колегата му Красимир Узунов да споделят коалицията им. Впрочем, коя политическа сила ще си позволи да си партнира с политически аматьори?

Зад мелодрамата, която тези дни разигра Пламен Андреев обаче се крият пружините на нещо по-сериозно. Сформирането на нова група в Общинският съвет – Варна, съставена от три отделни групи се случва за първи път в историята на местния парламент. За първи не се цепят групи, а се обединяват и то по политически либерален признак. Новата група е истинска заплаха и за мнозинството, и за общинската администрация. Никой от тях вече не може да си разиграва схемичките както си пожелае и да върти сценарии за нови мнозинства според комерсиалния си интерес.

На този фон къде остават моралните щения, които иска да ни внуши Пламен Андреев?

И защо хленчи, че на “Глас” не му го намествали? Че кой ще го намести на хора, които оставиха без да им пука Варна без вода, поради предизвиканата от тях авария, заради огромните молове, които издигат? И кой, впрочем го намества на варненци като строи цинично върху детски площадки, а в същото време тръби, че станал съветник заради обществения престиж.

Престиж, престиж, ама квадратните метри с пари. За какъв морал говори Пламен Андреев, след като неговия мастодонт “Планекс” строи на 300-450 евро квадратния метър,а продава за над 1000 евро квадрата? И как чорбаджията, който в очите на морските жители изглежда като кожодер ще седне с бедния на скамейката за бюджета на варненци?

Тогава защо Пламен Андреев е станал общински съветник и създаде партия, която днес прелива в гражданско сдружение, понеже куп бизнесмени напускат “Глас”, ще попита наивно непосветеният.

Ами за да си оправя строителните бакии. Миналата година за Пламен Андреев кметът Кирил Йорданов беше лош, днес вече е “доктор на науките”. Първият човек в “Глас” така и не успя да разбере, че в Общинския съвет личните амбиции и личните болки като тази, че не оглави комисията по ахтитектура, изобщо не интересуват варненци.

А Андреев сън не спа за да оглави комисията по ахитектура и строителство, въпреки че ако говорим наистина за чест и морал, ако това беше станало, щеше да е върха на цинизма и отвратителен конфликт на интереси. Защото не може босът на най-голямата фирма, която строи във Варна да оглави и комисията на Общинския съвет по строителство.

Иначе няма лошо да си новобранец в политиката. Всеки е започнал отнякъде и продължава да се учи.

Важното е да имаш самооценка и когато си некомпетентен, да спреш и да се научиш, за да бъдеш уважаван опонент. А когато свириш на тънката морална струнка и хвърлиш първи камъка, да си сигурен, че никого не си прецакал.

Иначе, при всички положения, ще ти го наместят.

Веселина Томова

Коментари 0 за
“Новобранецът Пламен Андреев гради морал за над 1000 евро квадрата”

 1. Томова, не знам твоята неприязън и злоба къде се коренят, но страшно много се излагаш. Дано да имаш основателна причина защото иначе няма кой да те оправдае. Не си спомням кой журналист преди години ти беше лепнал етикета „лайномет“….. и е бил прав.

 2. Аз предпочитам строител да оглавява комисия по строителство, а не митничар, аптекар,адвокат или краставичар! Ако Андреев знае как и има достатъчно акъл и пари,който според данъчните не са крадени, предпочитам него пред неграмотните общинари!
  Ако знаете колко са алчни….не 10, а 50 на 100, че и те не им стигат!!

 3. Томова, Томова , до кога с тези глупости?
  Вие за пазарна икономика да сте чувала? Да няма БМВ-та тогава и те продават скъпо!! Планекс не строи, бих казала, те облагородяват градската среда.Купих си 2 жилища от тях и съм много доволна от инвестицията си.
  По Вашата логика и Бил Гейтс е един „нещастен,неморален гад“, да ги плюем можещите, давайте, те и без това заминават навън!
  А ужким не сте елементарна!?
  Нима сте по- достойна от П.А , след като за пари можете да публикувате каквото Ви поръчат?
  Какви блага създавате в живота си? Долни…????

 4. ako iskate popitaite nqkoi koito raboti v Planex za kakvo stava vupros i 6te razberete 4e po gore sa napisani PULNI prostotii. Edva li ima biznesmen v Bulgariq ot ranga na Plamen Andreev s po-dobro vuzpitanie ili durjanie kum horata na koito dava hlqb …..a te sa okolo 1600 samo vuv varna

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *