« Върни се назад Публикувано на 19.11.2021 / 15:56

НОВИЯТ РЕЖИМ БЕ НАЛОЖЕН СИЛОВО ОТВЪН. 70% НЕ ВЯРВАТ НА НИКОГО, ТЕ ЩЕ СА ТЕЗИ, С КОИТО РАДЕВ И САТЕЛИТИТЕ МУ СКОРО ЩЕ СИ ИМАТ ПРОБЛЕМИ

Прогнозите, че след ерата на единовластието на Боко идва безвластие и период на кратки правителства и партиен разпад се оказаха наполовина верни.

Разпадът на партиите и парламента е пълен, но властта и то цялата – от понеделник ще е в ръцете само на един човек, при това човек под пагон. И то за много време напред.

За справка: при цялото си присъствие във властта Борисов имаше двама президенти от опозицията срещу себе си (Първанов и Радев) и само един негов.

Сега Радев ще държи всичко в свои ръце и ще бъде опозиция сам на себе си, заобиколен от множество пропаднали партийки със затихващи функции.

Радев ще мести фигурките в парламента като пешки на шахматната дъска, а като му омръзнат ще ги бута и ще ги кара са се редят отначало.

Така отреди 1/3 от „мъдрия“ български народ, защото останалите 70% вече не вярват на никого и на нищо и даже не ходят до машините да се мъчат с касовите бележки. Те ще са тези, с които Радев и сателитите му скоро ще си имат проблеми.

Очевидно новият режим беше наложен силово отвън, а тези, които го наложиха, не са поемали ангажименти към българския народ. Обратното – новият владетел тук е поел тежки ангажименти към тях. Цялата местна олигархия, която целокупно застана зад Радев и харвардските му протежета заради проблемите си с Гешев и Борисов, скоро ще разбере на гърба си „кон боб яде ли“.

Дотук ген. Радев подпали война с Турция и Украйна. Слава Богу, утре е почивен ден.

Ето какво е политическа стабилност. Половината правителство е на двама измамници от някакъв сбирщайн без фактическа партия зад гърба си и без политическа физиономия и идеология, а другата половина ще е на трите предпоследни загубили формации, за които това ще е последният парламент преди да изчезнат завинаги. От тези трите само една е истинска партия. Двама от партийните лидери са в оставка, а третият е потънал безследно от април и само пише от време на време по фб от дивана вкъщи. От тези партии само една е легитимна в Европарламента. Четворна коалиция от несъществуващи реално субекти, които е събрал само интересът и не могат да се понасят нито те самите, нито помежду си.

В опозиция отива половината парламент, в който са единстените две истински партии – втората и третата. Те са и легитимно признати в Европа от големите политически семейства. Третата партия в опозиция изразява нагласите срещу ваксините и срещу Еврозоната на мнозинството от българските граждани.

Николай Бареков

«