« Върни се назад Публикувано на 20.04.2021 / 15:16

„НОВИТЕ ЛИЦА“ НА СЛАВИ ТРИФОНОВ. ДА ТЕ ХВАНАТ В „МУЛТИГРУП“ ДА ПРАВИШ „ДВОЙНО СЧЕТОВОДСТВО“

Новоизбраният депутат от „Има такъв народ“ на Слави Трифонов се оказа свързан с Мултигруп, Ковачки и Бареков.

Лъчезар Бакърджиев, депутат от Пловдив, е бил счетоводител на серия от фирми на Мултигруп през 90-те години в Карлово и Пловдив област.

Хващат го че прави двойно счетоводство и фирми със същия предмет на дейност, за да източва дружествата. Отнасят се брутално с него. Изгонват го и отива в английска фирма, където повтаря същата схема.

Избран е за общински съветник (2007) в Карлово от СДС, където внася официално скандалната поправка за продажба на 1000 декара земя в с. Баня за жълти стотинки на Христо Ковачки.

Схемата е чрез смесено дружество на община Карлово, която участва с апортна вноска, и  фирмата на Ковачки „Баня голф енд спа резорт“ да се изгради голф игрище в с. Баня. Вносителят Бакърджиев обяснява, че с това ще се развива туризма и общината да има процент от постъпленията.

Николай Бареков оглавява местен инициативен комитет, който трябва да наблюдава какво се случва в смесеното дружество. В крайна сметка, след множество скандали и месеци на напрежение в общински съвет Карлово, парцелът е продаден. Нищо от обещаното не се случва и общината се оказва ощетена – без селище, без дялове, без защитен интерес.

Това са новите анонимни депутати от „Има такъв народ“. Всеки с дълга история. Имената им вече се виждат на страницата на Народното събрание. Скоро ще стане ясно как и от кои кръгове са подбирани. Че не са нови и чисти вече е ясно.

Марин Андреев

«