« Върни се назад Публикувано на 09.10.2014 / 18:18

НОВИТЕ ВАРНЕНСКИ ДЕПУТАТИ – ГРАМОФОН СВИРИ, МАЙКА ПЛАЧЕ…

ВАРНА Новите народни представители, които ще папат вече в парламента, излъчени от Варна, са 15 на брой:
ГЕРБ:
1. Лиляна Павлова – от толкова здрав комунистически род и сой, че спокойно може да мине и от БСП, и от АБВ, и от ГЕРБ едновременно. В предишното Народно събрание пак беше депутат от Варна, беше и министър на регионалното развитие. Апогеят на катастрофалното положение, в което се намира Варна, бе точно по времето на управлението на ГЕРБ и кметовете на ГЕРБ. Лиляна Павлова, припкайки около човека от Банкя, лъжеше през цялото време на кампанията, че Варна щяла да вече да бъде „приоритет”. „Приоритет” за хидростройни кинти – да, „приоритет” за далавера – да. Другото е лилянина пунта мара.
2. Пламен Манушев – военен със слабост към Тихина. Ще си вдига ръката като дневален.
3. Красен Кралев – „крал на пиара” силно казано. Даже прекалено силно. Точи се за министър на спорта, в интерес на истината би могъл да свърши нещо там. Със сигурност няма да е като „великият майстор” Валери Митков в Горни Лом. Кралев е масон, обаче от друга ложа – не тази на Митков, което си е направо комплимент.
4. Красимира Атанасова – и да сте я чували, и да не сте – няма особено значение.
5. Павел Христов – синчето на изумителната Лилия Христова, известна в среди на Варна като царица на схеми за измама през 90-те години. Поради тази причина мъжа и отлетя от България, а синът и докласи и за депутат. Христова направи нечовешки усилия да премине през Павел Димитров, Емил Радев, Иван Портних и за потрес на почтените варненци, уреди и себе си и синчето си в консумацията на власт. ГЕРБ и Цветанов точно такива най ги обичат.
БСП
1. Ангел Найденов – мъжа на Мая Манолова. Нещо повече за Варна? На Мая от Кюстендил мъжа. Толкова.
2. Красимир Янков – една година в предишното народно събрание единственото, което прави е да сваля шефа на ВиК – Варна, за да пробута свой човек. Сега му предстои още поне година пак точно с това да се занимава. Без никакъв срам влезе в парламента „преференциално”, като за него гласуваха не заради селския му стайлинг, а заради „бонуси”, на финала в деня за траур му тегли ешмедеме с четири агнета и над сто души. Свръх амбициозно момченце с посредствени възможности.
ДПС
1. Йордан Цонев, известен като Данчо Ментата, който най-вероятно ще влезе от Търговище. Пъчи се и се прави на мъж, когато Пеевски му каже, ръпчи се на Борисов и го нарича мутра, когато Пеевски му каже, „разграничава” се от Цайса, когато Пеевски му каже. Твърди, че е много вярващ. Защо лъже толкова много при това положение, ще питаме митрополита.
2. Ерджан Ебатин – ако Данчо Ментата влезе от Търговище, именно Ерджан ще е депутатът на ДПС от Варна. Някой си Алеко сам се отказал от преференциалната си победа, ашколсун. Впрочем, Алеко е готин. Най-готин от всичките горе изброени апапи. Ерджан ще бъде най-атакуваният от жълтите вестници депутат в столицата. Те още не знаят, че той никога не е крил особеностите си и е спокоен, за разлика от тяхната нервност. Ерджан мисли твърде различно от тамадите в ДПС, но е войник на партията. Години наред бе пресиран и мачкан, включително и от Данчо Ментата, но както се казва неведомите са пътищата господни. И тези на Аллах. Както и тези на Сараите.
РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК:
1.Радан Кънев – След като видиш Божидар Лукарски, Радан Кънев  на този фон просто е колос. Ако нещо радостно има откъм реформаторите във Варна, то това е, че Касим Дал остана на паважа без депутатско място.
ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ:
1. Валери Касабов – нещо като водещ по СКАТ. Визията му е на хитлерист, хванат по бели гащи. От Бургас. За Варна изобщо няма да си мръдне пръста. Зает е да лапа мухите в устата на Валери Симеонов. А там каквото рече Бо/й/ко това е „патриотизма”.
2. Емил Димитров – Ревизоро – без забележки сме. Освен една – какво прави в този ФРОНТ?
БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА:
1.Георги Ковачев – хитро момченце с твърде манипулативни напъни. Син на бивш шеф на полицията Сашо Ковачев. Бивш общинарски кадър по времето на Кирил Йорданов, през който се въртяха „временните преместваеми обекти”. Коментара нататък е излишен и заради това го изгониха от там. Прецака Христо Бозов, предаде „България на гражданите” и за една нощ се преквалифицира на Барековист. На каква цена точно се шушука по кюшетата. Впечатляващо шушукане.
АТАКА:
1. Волен Сидеров – взе онова, което всички социолози и невчасници му бяха отписали. Нищо, че точно във Варна рева на летището. Варненци, на които им се повръщаше от Бостана на Бареков, ДПС, ГЕРБ и реформаторите, гласуваха за него. Само за да развалят мача на Бостана.
АБВ:
1. Ивайло Калфин – чак и той не можа да повярва, че влезе като депутат от Варна. През цялото време на кампанията ходеше като припикано мушкато. Добре, че тук БСП, вместо да водят кампания, се надкупуваха преференциално. И Калфин закачи от отвратените бесепари.
От целия нов депутатски тюрлюгювеч, Варна пак няма да има никаква файда.
Грамофон свири, майка плаче…
Както АФЕРА обаче отдавна е отбелязала – всяка Варна си заслужава измекярите.
Afera.bg

 

«