« Върни се назад Публикувано на 10.04.2014 / 8:17

НОВИНИТЕ НА ЬTV ИЛИ ЗАЩО ОБЩЕСТВОТО НЯМА ДОВЕРИЕ В МЕДИИТЕ?

 

Гафове или премълчани факти – извадка от късните Новини на ьТВ от 9 април 2014 г. 1. Бланк – парламентът бил „свалил“ имунитета на Сидеров ; Видео – лидерът на „Атака“ сам се отказал от имунитет. Кое е вярно и кое е лъжа.

2. Ценко Чоков отново тормози Галиче. Във видеото на два пъти за пресечка се ползва плакат с номер 2 в бюлетината, но „случайно“ не се споменава в репортажа, а и не се показва, че всъщност Ценко Чоков е бил кандидат от … ГЕРБ. /Просветените вероятно помнят, че в славните времена на един охранител-главен секретар на МВР – Ценко Чоков уж трябваше да бъде респектиран, а може би просто е минал в правилната фамилия на предния Буда. Ако и новоизпечената „пипни мускула“ Цънцарова е пратена в Галиче от Буда, който и преди 10-11 години прати репортерка при Ценко Чоков, но тогава бе още младата Бенатова, то вероятно двете има какво да си споделят, освен ако не се ревнуват за пурите на Ген’рала./

3. В пост-бланк към репортаж, че във френското правителство е въведена забрана за ползване на мобилни телефони от министрите по време на заседание, се прави намек, че това е упрек към властимащите. Мисля, че не греша, но още от времето на Сакскобургготски – заседанията на българските правителства се провеждат с оставени извън заседателната зала мобилни телефони на министрите.

Сигурно съм прекалено мнителен, вероятно се касае за невежество и непрофесионализъм и сред продуцентите, репортерите, но как обществото да вярва в медиите, ако в една емисия има поне три премълчани истини, които дори са заменени с внушения, което вече е и опасно.

И ьТВ – моля, защо тази вечер не информирахте, че Цветанов е получил медал от Испански ченгета. Как е възможно, днес Цветанов се среща с българи от Иберийския полуостров, а вас ви няма, защо не го показахте, а?!

Цънцарин Бенатин

«