« Върни се назад Публикувано на 19.07.2021 / 19:33

НОВА ТВ СЕ НАТЕГНА НА СЛАВИ, ИЗХВЪРЛИ ДИМИТЪР ПАТАРИНСКИ ЗАРАДИ НЕУДОБЕН ВЪПРОС – СЛАВИ НА ЗАПИС ЛИ Е ОБЯВИЛ ПРАВИТЕЛСТВОТО И КОГА ТОЧНО Е БИЛ ЗАПИСАН

Нова телевизия се натегна брутално на новите бъдещи управляващи от „Има такъв народ“.

Часове след пресконференцията, на която Димитър Патарински, репортер на Нова нюз, някогашната Канал 3, зададе единствения неудобен въпрос – дали Слави е бил на запис и кога точно е било записано обръщението му към нацията в кабеларката 7/8, той е получил документи за освобождаване. Според запознати никой от ръководството не е обяснил на репортера мотивите за уволнението. Що се отнася до Патарински, едва ли има репортер с повече отразени протести на живо от него.

Патарински е поредната жертва на масовите чистки, които се правят в Нова от началото на годината. Поне 20 журналисти са изхвърлени зад борда. Първо телевизията, която нон стоп се хвали с приходи от реклами и невиждана гледаемост, ги освобождаваше уж заради извънредното положение. По този начин печелещата милиони Нова не плащаше обезщетения на уволнените журналисти, а ги пращаше на борсата. Сега обаче новите шефове на Нова дори не си дават зор дори за такива врътки и вече показват директно вратата на непослушните. А на тяхно място назначават добре познатите стари мисирки.

Да живее свободата на словото!

Иван Иванов

«