« Върни се назад Публикувано на 03.01.2024 / 10:01

НОВАТА „ИСКРА“.  В БЪЛГАРИЯ ПЛАНЪТ НА ЛЕНИН СЕ СБЪДВА. ВСЯКА НОВА „ИСКРА“ В БЪЛГАРИЯ Е ПОЕЛА КОМАНДНА ФУНКЦИЯ

Новата „Искра“

През 1900г. Владимир Илич Ленин създава вестник „Искра“, чиято задача е да бъде „колективен пропагандатор, колективен агитатор и колективен организатор“ в революционната борба.

 Гледайки, четейки и слушайки днешните прозападни медии в България човек може да види, че планът на Ленин се сбъдва. В нашия случай става въпрос за истинска водещо-репортерско-журналистка „революционно-организационна“ работа и колективна активност. Мисията, която е имала „Искра“, е далеч надмината у нас. “Работническо дело”, у нас, имаше за основна задача да предава директивите на партийното ръководство и  го правеше. Днес нещата са се обърнали напълно.

 Всяка нова „Искра“ в България (ще я познаете по грантовете) е поела командна функция. Днешните прозападни медии дават указания на всички партийни лидери и на всички събеседници по телевизионните студиа. И то публично. Някои от тях биват викани пред камерите, където водещите са особено „строги и опасни“ и ако някой каже нещо неправилно го ругаят или обиждат или го „принуждават“ да се поправи публично. Дисциплинират го. Определят публично какво да говори и прави. А утре пак всички на изслушване и публично получаване на новите директиви. Истински ежедневни заповеди.

 Сериозни хора, с биографии, с имена и фамилии, изглеждат тъжно и абсолютно нелепо.

 Има, разбира си, и такива, които вече са се запознали подробно с директивите и чинно ги изпълняват. Тях строгата водеща гледа одобрително и ги дава за пример.

Чрез всяка нова софийска „Искра“ пристигат и указанията от чужбина. Разбирай оттатък голяма вода.

А като започнахме с Ленин, да си спомним как и с какво той е стигнал до Русия през 1917 г. Пристигал по време на Октомврийската революция, от изгнание в Цюрих, през Германия, която е във война с Русия, със специален немски влак, превозващ десетки негови близки съратници. И всичко това под директивата и под пълния контрол на германските военно – разузнавателни служби.

Владислав Наков

«