« Върни се назад Публикувано на 04.06.2021 / 21:09

НИЩОТО

Нищо не става от нас… Същите тъпчовци, които доскоро се пенявеха по повод измислените шпионски скандали, сега вият от възторг за откритата и безцеремонна намеса на САЩ във вътрешните ни работи. Политици и журналисти бързат да засвидетелстват подкрепа за действията на чуждата нам по култура, мироглед и интереси империя.

Къде сте хукнали, продажни твари?! Със своето раболепие показвате само, че сте ненужни за народа.

Във Вашингтон били замразили сметките на няколко богаташи… И к´во оттуй? Нима олигарсите не са ваше творение? По заповед се правите на праведни и ги лаете, но до оня ден раболепничехте пред тях, продавахте им се, за да ви подхвърлят някой и друг лев в червените и сините партийни каси. А колцина още неизвестни милионери живеят и грабят, без да обръщате внимание на деянията им? Не, няма по-озлобено същество от слугата, видял падналия си чорбаджия – той с наслада ще го рита и псува, ще избива комплекси!

И кой е кумирът, учещ ви на нравственост и справедливост?… Една държава с огромно социално неравенство и с нехристиянски морал. Елитът ѝ контролира престъпността, организира преврати и войни по целия свят. А как само пращящият им от здраве и интелект президент получи властта… Тъй че малко сте се пообъркали с източника на вдъхновение, неуважаеми – всъщност, удряте теманета посред терариума.

Низвергнатите богаташи може да са антипатични, ала по закон остават невинни до доказване на противното. И най-важното – те са българи, наши сънародници! Не е правилно чужденци, без значение кои, да прилагат своите закони в отечеството ни и да влизат в ролята на обвинители, съдии и палачи! Хората, допускащи и възхваляващи подобно безобразие, са предатели.

През юли колониалната администрация пак ще позволи да гласуваме за господари… Американци или турци да бъдат? В системата, която търпим, няма място за чест и независимост. Докато другите усилват своите държави, тук ние сами се цаним за роби.

Николай Николов

«