Публикувано на 27.05.2021 / 7:57

НИТО ЕДИНИЯТ Е „ЛЬОЛЬО“, ДОНЧЕВА, НИТО ДРУГИЯТ Е „СЕЛСКИ НАЧАЛНИК“, И ДВАМАТА СА ОТ КОТИЛОТО, КОИТО И ТЕЗИ НЯМА ДА РАЗБИЯТ!

Разбирам гнева на Татяна Дончева, насочен към Руменрадевото служебно правителство по отношение на гимнастиките, които се вихрят с ДАНС. Тя е не само емоционална и пряма, когато и дойде до гуша, но и е добре запозната с процесите в ДАНС. Преди години и двете бяхме попаднали в едно от безумията, наречени „доклад“ на „драшковците“ в ДАНС, как сме „опасни за националната сигурност“. Казвам го, за да знаят невчасовите, че Дончева е добре подготвената по темата.

Тя нарече досегашния шеф на ДАНС Димитър Георгиев „льольо“ и „новият“ Пламен Тончев, който е на път да стане шеф на ДАНС „селски началник“.

Ако бях аз, даже щях да употребя по-тежки епитети и за двамата.

Но, Дончева, нито единият е само „льольо“, нито другият е само „селски началник“! И двамата са от едно котило, котило сбъркано от самото начало кадрово, котило, което продава и предава националната сигурност, заради определени интереси, котило, което не допуска професионалисти с позиция, мислене, а единствено произведени „костюмарчета“, които слушкат, папкат и удобничко изкарват до пенсии.

В обществото чрез продажните медии на Властта са представяни като някакви уникум „спецове“, и профита, но всъщност, зад секретността на службата, резултатите на „нивото“ им са ZERO.

Месеци преди преди отминалите избори, на чаша чай си говорихме с един истински „спец“ и стана дума за „льольото“ Димитър Георгиев, когото той прекрасно познава, даже някога му е бил шеф. Смеейки се му подхвърлих на моя приятел: „Знаеш ли какво бих направила ако стана премиер? Ще извикам шефът на ДАНС и ще му дам 24 часа на бюрото ми да има доклад с всички разработки за корупция по високите етажи на Властта, включително и най-вече за Бойко Борисов, защо са смачкани, ако има такива, защо не е работено по тях достатъчно, кой е оказвал влияние за да не се работи, защо не се е работило и т.н. 24 часа! И….“. „Спец“ приятелят ми ме прекъсва: „Познавам го прекрасно. Толкова е послушен, че в името на запазване на поста си, веднага за 24 часа ще обърне палачинката…“.

Веднага след обявяване на предложението на Руменрадевият служебен премиер за нов шеф на ДАНС – „селският началник“ Пламен Тончев, идващ от ДАНС – Враца, впоследствие ДАНС – Кюстендил, разговарях с близък негов приятел, който ми каза следното: „Доколкото го познавам, ако му замирише ТАМ /има предвид руменрадевото котило/ на гнило, веднага сам ще си тръгне!“.

Огледално: „льольото“ е готов да обърне веднага палачинката, служейки на „новите“ господари, „селският началник“ щял пък да си тръгне, ако усетил „нещо гнило“.

Това е „моделът“.

Да де, ама нито „льольото“, нито „селския началник“ дори и в прислужничеството си са сътворили нещо от това. „Льольото“ бил служил на „пет правителства“, ама никога не е разкрил корупция по висшите им етажи, а „селският началник“ – от същото котило на „льольото“, защото няма как да те направят шеф на регионална структура на ДАНС, ако не си от котилото на „льольовците“, също изобщо не разкрил корупция по висшите етажи, а „хванал Данчо Пръча“, въх, мари майко, и то даже не в битността си като дансаджия, а май като бопаджия. И служел години наред „селският началник“ на същото това Котило, но не си тръгнал- очевидно на нищо „гнило“ не му е замирисало, ти да видиш!

Едно е да се пъчиш с Данчо Пръча, друго е да заковеш премиер, кмет, министър. Едно е да се пъчиш, че си заловил „руски шпиони“, друго е да не си заловил никога „американски шпиони“, защото цялото котило е извезано от тях.

Няма как да искаш, Дончева, и ти като мен, нещо истинско сериозно да се промени в ДАНС, след като това, което имаме като съветник на премиера е лицето Георги Великов, да не говорим за „библиотекарите“, които зад завесата кадруват ПАК. Няма как да се случат нещата, след като руменрадевото правителство разстановя михлюзи ексдансаджии, местни костюмарчета, които НИЩО не направиха по корупцията на висшите етажи по места, сега вече като областни управители или ги праща към столицата „в помощ“ на „новите“. Измислени мишоци, някои от които дори торпилираха битката с корупцията по висшите етажи, неизлизайки от кабинета на зам-кмет на Портних и опъвайки чадър над Общината, какъвто е случая с Варна, но не само там.

„Льольото“ си отива, за да дойде „селският началник“, после „селският началник“ ще си отиде и ще дойде поредният „михлюз“.

КОТИЛОТО е едно и също. Американците управляват и дирижират службите не само на „първи ешелон“, а чак до „шести ешелон“.

Руменрадевото правителство е ПОРЕДНОТО в „наредения мач“. Това ще се разбере след време, когато премине овчедушния възторг.

Засега уж „льольото“ си отива, но котилото остава и всичките му най-големи кариеристични мишоци на най-ниско ниво се издигат във властта.

Това е положението, Дончева.

Акордеон свири, майка плаче, „селски началници“ перат зелени чорапи.

Да живее ДАНС!

Веселина Томова

Коментари 11 за
“НИТО ЕДИНИЯТ Е „ЛЬОЛЬО“, ДОНЧЕВА, НИТО ДРУГИЯТ Е „СЕЛСКИ НАЧАЛНИК“, И ДВАМАТА СА ОТ КОТИЛОТО, КОИТО И ТЕЗИ НЯМА ДА РАЗБИЯТ!”

 1. Закривай. За какъв чеп е тоя данс манс, излишни народни пари. Колко човека са

 2. Г- Томова в едно не сте права тези льольовци са в състояние да стъжнят живота на някой обикновен човек за да угодят на някой отгоре така че свят да му се завие. Що се отнася до националната сигурност кучетата са я яли тях ги интересува личното облагодетелстване.
  Идеята за раждането на тази служба бе всичко да се сложи под похлюпак за да може лесно да се управлява, когата бяха 4-5 различни служби подчинени на различни ведомства това трудно ставаше защото имаше различен управленски вертикал.

 3. НЕ СЕ СЪРДЕТЕ НА ДОНЧЕВА-ТЯ Е ОТ СТАРАТА ГЕНЕРАЦИЯ ЛАМТЯЩА ЗА ПАРИ-с две ръце-субсидия 8 лв, за нея всички са от село, само тя е ОТ ТРЪН ЛИ БЕШЕ-ВЕЧЕ ПОГРАЖДАНИЛА СЕ, ПОНАЯЛА СЕ-Я КАКВА МОМА ОТ 120 КИЛА Е СТАНАЛА-едни и същи приказки-АМИ КАТО СИ ДОБРА АДВОКАТКА, ЗАЩО ТИ Е ДА ЛАПАШ НАРОДНИ ПАРИ-то е ясно че за друго не става-най-компетентната в държавата, С НАТРАПЧИВА ДИКЦИЯ ,КАКТО И ОНЗИ СВЕТОВНО-НЕИЗВЕСТЕН МЪРМОРКО ПОД НОСА СИ-Хаджигенов-лаене,лаене, и НИЩО-Нови политици в стари навици-за тез пусти пари-и за какво ви са ОСТОРЕЛИ МОМИ И ЕРГЕНИ

 4. Няма как да съм му защитник на Мопса, но да излезе премиер и да каже, че го освободил, защото си бил взел дълъг отпуск и това било политическа обвързаност, е поредният Радев връх на демагогията. Изобщо, в последните две седмици уж надпартийното правителство е толкова мракобесно, колкото болшевиЦите на девети септември. Лъжа след лъжа в оправдателен режим. Махат професионалисти само защотото са били служители по време на управление на Тиквата и слагат некадърници с олигархични връзки или с престъпници / Културиста/. Служебният алкохолик на МВР е с ОТНЕТ достъп за КИ, но това не го интересувало. Инересуват се, обаче, от НАТО.
  Мопса си беше отдавна за гонене, че и повече, но сега го направиха жертва. Истинският кадровик в ДАНС, Илко Желязков, остава, защото вече се е окопал при Мравояда Полиглот. Точно негова е идеята за тези дълги неплатени отпуски и понамирисва на активно мероприятие от Дондуков 2 още преди назначаването на служебното правителство.
  Радев раздели нацията. Дори и през 89-91 година тя не е била така разединена. Дано не се стигне до оръжия. Защото комунистите само така знаят да взимат власт-с кръв! И особено с чуждата!
  Господ да пази България! /от болшевиките/

  1. Караколювите ловки диагностицирани калинки каза:

   Тролч0,
   тези, които наричаш невежо „болшевиките“ спасиха България от Третата национална катастрофа и модернизираха Народната република – през 1987 г. на 27 място по данни на ООН,
   Евангелие на съзиданието – инж. Иван Пехливанов “Свидетел на историята.
   Цялата книга в EPUB файл.
   https://drive.google.com/file/d/0BxOF_iANI2TrTW83Nlg4RDhCakU/view

  2. Как една душевно раздирана в идеологията си на- прогресивен марксистко троицки либерал соросоизъм анализира дадена ситуация???
   Захариева за подслушванията: Да покажат доказателства, иначе е само хибридка по руски учебник от Сталинско време???

   Тези Същества(да не обиждам човека) са с толкова промити мозъци че са в състояние на Спонгодесенцефалопатия!!!

  3. ИЖ, ти уж ли си или си 100% ГРОБар ?
   Ама много сте прозрачни бе, ех този мазен кокал който сте налапали, ама хич не ви се пуска .

 5. А къде забравяш Светлозар Лазаров?всички копелета до сега са все негови хора и той им е пряк началник и само него слушат!

 6. И сега “селския началник” освен тези, които ще му кажат да назначи, ще си назначи още “съселяни” (те вече са надигнали перки) и ще потъне и това, което едва се държи на повърхността. Ще ходи с плетени обущета на срещи с девиза “мен вече никой не може да ме върне на село”. Скапана работа!

 7. Така е г-жа Томова – на „външно“ управление сме!
  Защото сме много готини! 😉
  И това радостно се оповестява.
  Преди години многоуважаемият С.Паси, шеф на тлъста заплата в АтК, победоносно обяви по една от националните телевизии, че…
  във всяка българска агенция/служба имало по двама-трима служители на нашите американски партньори….!

  И това било белег на дълбокото сътрудничество, приятелство и откритост!
  Така си е – няма какво да крием!

  Ако забелязахте в една от последните акции на българската прокуратура – разкриването на печатницата за фалшивите долари, на разпостраненото видео за „удара“, се мярна гръб на яке с надпис – „Сикрет сървиз“, на английски естествено…
  Ми шетат си партньорите, кво да праят.
  …………….

  Положението ни днес, 30 години след „демокрацията“ на нас, българите в България е –

  на жалки и смешни инидивидчета, които от най-лекия полъх, се търкалят като изсъхнали тръни из прахта!
  Заради лакомията и парииии, парииии, парииии – всепоглъщащи НОРМАЛНОСТТА.
  Халал да са им парите…

  Пък Свети Иван Рилски живял в скална пещера сред билки и диви зверове, но името му, делото му се помнят над 1000 години!
  Много, много лета, когато държавата на каубоите, още я нямаше…

  😉

 8. А бе, кой има интерес читави хора да управляват кораба обречен да ходи за скраб ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *