« Върни се назад Публикувано на 27.05.2021 / 7:57

НИТО ЕДИНИЯТ Е „ЛЬОЛЬО“, ДОНЧЕВА, НИТО ДРУГИЯТ Е „СЕЛСКИ НАЧАЛНИК“, И ДВАМАТА СА ОТ КОТИЛОТО, КОИТО И ТЕЗИ НЯМА ДА РАЗБИЯТ!

Разбирам гнева на Татяна Дончева, насочен към Руменрадевото служебно правителство по отношение на гимнастиките, които се вихрят с ДАНС. Тя е не само емоционална и пряма, когато и дойде до гуша, но и е добре запозната с процесите в ДАНС. Преди години и двете бяхме попаднали в едно от безумията, наречени „доклад“ на „драшковците“ в ДАНС, как сме „опасни за националната сигурност“. Казвам го, за да знаят невчасовите, че Дончева е добре подготвената по темата.

Тя нарече досегашния шеф на ДАНС Димитър Георгиев „льольо“ и „новият“ Пламен Тончев, който е на път да стане шеф на ДАНС „селски началник“.

Ако бях аз, даже щях да употребя по-тежки епитети и за двамата.

Но, Дончева, нито единият е само „льольо“, нито другият е само „селски началник“! И двамата са от едно котило, котило сбъркано от самото начало кадрово, котило, което продава и предава националната сигурност, заради определени интереси, котило, което не допуска професионалисти с позиция, мислене, а единствено произведени „костюмарчета“, които слушкат, папкат и удобничко изкарват до пенсии.

В обществото чрез продажните медии на Властта са представяни като някакви уникум „спецове“, и профита, но всъщност, зад секретността на службата, резултатите на „нивото“ им са ZERO.

Месеци преди преди отминалите избори, на чаша чай си говорихме с един истински „спец“ и стана дума за „льольото“ Димитър Георгиев, когото той прекрасно познава, даже някога му е бил шеф. Смеейки се му подхвърлих на моя приятел: „Знаеш ли какво бих направила ако стана премиер? Ще извикам шефът на ДАНС и ще му дам 24 часа на бюрото ми да има доклад с всички разработки за корупция по високите етажи на Властта, включително и най-вече за Бойко Борисов, защо са смачкани, ако има такива, защо не е работено по тях достатъчно, кой е оказвал влияние за да не се работи, защо не се е работило и т.н. 24 часа! И….“. „Спец“ приятелят ми ме прекъсва: „Познавам го прекрасно. Толкова е послушен, че в името на запазване на поста си, веднага за 24 часа ще обърне палачинката…“.

Веднага след обявяване на предложението на Руменрадевият служебен премиер за нов шеф на ДАНС – „селският началник“ Пламен Тончев, идващ от ДАНС – Враца, впоследствие ДАНС – Кюстендил, разговарях с близък негов приятел, който ми каза следното: „Доколкото го познавам, ако му замирише ТАМ /има предвид руменрадевото котило/ на гнило, веднага сам ще си тръгне!“.

Огледално: „льольото“ е готов да обърне веднага палачинката, служейки на „новите“ господари, „селският началник“ щял пък да си тръгне, ако усетил „нещо гнило“.

Това е „моделът“.

Да де, ама нито „льольото“, нито „селския началник“ дори и в прислужничеството си са сътворили нещо от това. „Льольото“ бил служил на „пет правителства“, ама никога не е разкрил корупция по висшите им етажи, а „селският началник“ – от същото котило на „льольото“, защото няма как да те направят шеф на регионална структура на ДАНС, ако не си от котилото на „льольовците“, също изобщо не разкрил корупция по висшите етажи, а „хванал Данчо Пръча“, въх, мари майко, и то даже не в битността си като дансаджия, а май като бопаджия. И служел години наред „селският началник“ на същото това Котило, но не си тръгнал- очевидно на нищо „гнило“ не му е замирисало, ти да видиш!

Едно е да се пъчиш с Данчо Пръча, друго е да заковеш премиер, кмет, министър. Едно е да се пъчиш, че си заловил „руски шпиони“, друго е да не си заловил никога „американски шпиони“, защото цялото котило е извезано от тях.

Няма как да искаш, Дончева, и ти като мен, нещо истинско сериозно да се промени в ДАНС, след като това, което имаме като съветник на премиера е лицето Георги Великов, да не говорим за „библиотекарите“, които зад завесата кадруват ПАК. Няма как да се случат нещата, след като руменрадевото правителство разстановя михлюзи ексдансаджии, местни костюмарчета, които НИЩО не направиха по корупцията на висшите етажи по места, сега вече като областни управители или ги праща към столицата „в помощ“ на „новите“. Измислени мишоци, някои от които дори торпилираха битката с корупцията по висшите етажи, неизлизайки от кабинета на зам-кмет на Портних и опъвайки чадър над Общината, какъвто е случая с Варна, но не само там.

„Льольото“ си отива, за да дойде „селският началник“, после „селският началник“ ще си отиде и ще дойде поредният „михлюз“.

КОТИЛОТО е едно и също. Американците управляват и дирижират службите не само на „първи ешелон“, а чак до „шести ешелон“.

Руменрадевото правителство е ПОРЕДНОТО в „наредения мач“. Това ще се разбере след време, когато премине овчедушния възторг.

Засега уж „льольото“ си отива, но котилото остава и всичките му най-големи кариеристични мишоци на най-ниско ниво се издигат във властта.

Това е положението, Дончева.

Акордеон свири, майка плаче, „селски началници“ перат зелени чорапи.

Да живее ДАНС!

Веселина Томова

«