« Върни се назад Публикувано на 14.06.2024 / 8:03

НИКОЛАЙ РАДУЛОВ: СРАМ МЕ Е, ЧЕ ГАРАНТИРАХ ЗА НИКОЛАЙ МАРКОВ И ГО ВКАРАХ В НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ! СТРАШНО МЕ ИЗЛОЖИ ПРЕД ХОРАТА, ПРЕД КОИТО ГАРАНТИРАХ ЗА НЕГО!

Николай Радулов:

„… Добре го познавам Николай Марков. Запознахме се тука в това студио /на тв ON AIR/ преди шест – седем години, направи ми много добро впечатление тогава, говореше въздържано, умно, премислено и един ден реших да го поканя да преподава като специалист от практиката в моя депертамент. Аз тогава бях шеф на департамент „Национална и международна сигурност“ в Нов Български Университет. Същевременно го бях амбицирал да започне да прави докторантура, и затова не ми се ще оттук нататък да говоря, защото той не само ме разочарова, но ме изложи, изложи ме страшно пред хората пред които гарантирах за него.

Нито направи доктарантура, не представи нищо написано, освен една част с която го зачислих, но тя беше чисто формално събрана. Аз самият изгубих връзка с него веднага след като бе назначен там на работа по мое настояване за четири години, сега му изтича през септември договора като преподавател в Нов Български университет.

Този човек не е от академичните среди, както твърди.

А доколкото разбирам относително е представянето му като човек от военните среди, защото излязоха неща, които и аз не знаех, че той е бил съден от военен съд, че има граждански дела, които е загубил, че се е криел да не плаща, това, което е присъдено… Тези неща не ги знаех, ако ги знаех, нямаше да рискувам.

Т.е. мен ме е срам, че аз гарантирах за него и го вкарах в една среда в която може да влияе върху ума на младите хора.

Има оплаквания срещу него и студентите усетиха, че има нещо нездраво у него и се отдръпнаха. По-скоро се оплакваха, че не идва, когато има часове, моите колеги пък се оплакваха, че изобщо не участва в живота на департамента, а там всеки се събира за гласуване…

Просто не искам да говоря повече за него, защото ме е срам!“

Още за Марков и „Величие“ от Николай Радулов гледайте във видеото:

Afera.bg

«