« Върни се назад Публикувано на 19.01.2014 / 17:51

НИКОЛАЙ БАРЕКОВ: ЩЕ ИМА РАЗПЛАТА!

 

„България без цензура“ ще e името на бъдещата партия на Николай Бареков. Това обяви той на конференция в столицата на софийската структура на „България без цензура”. „На 25 януари от 12.00 часа в зала 1 на НДК ще проведем нашия учредителен първи конгрес на новата политическа партия. Предложените имена са обсъдени във фокус групи с граждани и симпатизанти. От дискусиите стана ясно, че „България без цензура“ е името, което всички категорично искат. Тежката дума за названието на новата политическа форамция ще има конгресът, който може да го смени.

Ще има разплата. Ще има голяма промяна, след като нашата партия излезе на политическата сцена. В момента на политическата сцена има три големи блока, които имат своята специфика и физиономия. Два от тях са в сферата на олигархичното, а не в политическото. На тези, които ръководят сега страната, никой не им даде тази власт да правят коалиция от стария порядък 3-5-8. На тях им беше даден мандат да изтрият ГЕРБ и раните от тяхното управление. Те обаче се объркаха и си помислиха, че някой им даде властта да управляват вечно. ДПС носи сериозни проблеми. Дори малкото качествени неща, които се предлагат, не могат да се приемат заради тях. В това отношение БСП стана заложник на ДПС – тя е една неолиберална и дясна партия. Но какво либерално има в нея – няма нищо такова в златните копчета на Местан. Това е крайно дясна партия.

БСП излъга. Тя излъга за плоския данък. Обеща, че ще го промени в полза на хората, а се оправда с ДПС. Обеща увеличение на доходите на пенсионерите, но това не стана и добре, че сега имаме топла зима. Данък „лихва“ остана. Политиката на сегашния финансов министър не е по-различна от тази на Дянков. Няма да пропусна и въпроса с детските. Майките бяха излъгани от Борисов, а после и от БСП. Резултатът от всичко това – ако не се беше провалил Станишев, Първанов нямаше да се появи.

До проекта Кунева са се сложили Първанов и Румен Петков. Те се прегърнаха около един политически и икономически център в Банкя. Днес този брак беше скрепен с прегръдка на Томислав Дончев и Даниел Вълчев в Нова ТВ. Ако се бяха договорили на светло, нямаше да има нищо лошо, но те го направиха по един задкулисен начин. Нямаше нужда в. „Галерия“ да вади записите. Хората се отвратиха от тези безсмислени сделки. Заради това ние сме в центъра и сме сами. Няма как да влезем в договорка с тези формации. Ние сме последователни и ясни в нашата политика, за да се смени системата, категоричен е новият политик. На първо място трябва операция „Чисти ръце“. Това е наша идея. Но онези хора не могат да минат през тази операция, защото имат офшорни фирми. Те са затворени, там са парите. Тези хора трябва да дадат отговор крали ли са пари, и ако са трябва да ги върнат на хората. Но те не искат тази операция и няма как да искат. Вълчев има две офшорки на Каймановите острови“, заяви още Бареков.

Afera.bg

 

«