Публикувано на 05.04.2019 / 13:03

НИКАКЪВ КОНТРОЛ НА КОНПИ КАКВО УКРИВА ВЛАСТТА! КАКВО СКРИ ГЕРБ ЕМИЛ РАДЕВ И ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ ПО-БОГАТ ОТ ШЕФА СИ ЦВЕТАНОВ!

ЕМИЛ РАДЕВПрез 2018 година имаше указания от КОНПИ, как точно да се подава декларацията за имущество и интереси по чл. 35, ал. 1 вр. с пар.2, ал. 1 и 2 от допълнителните разпоредби на ЗПКОНПИ.

В тази връзка на официалната интернет страница на  Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) бяха публикувани утвърдени от Комисията образци на декларации по чл. 35, ал. 1 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Декларациите  трябваше да се попълват в съответствие с предоставените от Комисията подробни указания, като се подават съобразно описания в закона ред.

Видно е, че няма никакъв контрол от страна на КОНПИ, дали  според указанията вярно и коректно са попълнени декларациите, а това което са направили  единствено КОНПИ, като проверка  е, дали в срок са подадени.

Срокът няма толкова съществено значение. А разковничето се крие в  съдържанието на самите декларации, кой, как и по какъв начин е декларирал имотите и спестяванията си.

КОНПИ, АФЕРА ли трябва пак да Ви го каже как да си правите проверките?

Масово задължените лица  са  пропуснали да декларират притежаваните от тях имущества, спестявания, акции и други. Включително  и доходи, спестявания, имоти, акции на съпругите си и на тези с които живеят на съпружески начала.

Въпреки изричните указания, че трябва да се декларират  придобитите имоти, спестяванията и за предходни години, то масово задължените лица са пропуснали да го направят.

Такъв е примера с евродепутата от ГЕРБ и настоящ кандидат за евродепутат Емил Йорданов Радев. Той е пропуснал да декларира, както собствените си имоти, така и на съпругата си Мария Радева, която е съдия във ВАС.

По същия начин е пропуснал да декларира имотите си и в декларацията, която е подал пред  Европейския парламент.

На 25.03.2019 г. АФЕРА публикува материала:

СКАНДАЛ! КПКОНПИ, КАК ГЕРБ ЕВРОДЕПУТАТ ЕМИЛ РАДЕВ Е СВЪРЗАН С НАД 80 ФИРМИ И НЕ Е ЛИ ТОВА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ.

Съгласно декларираното пред ЕП, Емил Радев имал участие в две фирми „Инвест консултинг – 2002“ АД и „СИЕКО“ ООД.

Видно от декларацията пред КОНПИ, Емил Радев е пропуснал да декларира едната фирма – „СИЕКО“ ООД.

Никъде не фигурират и имотите,  които са закупили семейство Радеви през 2009 г.

Припомняме, че Емил Радев още пред 2009 г., когато  бе народен представител в 41 – то Народно събрание,  се е сдобил с право на строеж за четири апартамента с обща квадратура 492 кв.м. в комплекс  „Св. св. Константин и Елена“.

За тях Емил и Мария Радеви са платили  24 500 лв., като отделно са  платили  и  9900 лв. за 11 паркоместа.  Към онзи момент Емил Радев казва, че  няма нищо построено на тази земя и семейство Радеви разполагат единствено с правото за строеж. Отделно от това семейство Радеви има и  вила с дворно място в местността „Св. Никола“, които са разположени на 683 кв. м. земя в една от най-апетитните части на Варна.  Също така  притежава и  къща с дворно място в Аксаковското село Орешак. Имотът му там е с площ 780 кв. м.

 АФЕРА пита:

1. Аршинът отнася ли се и за евродепутата Емил Радев?

2.Ще се намери ли компетентен орган да извърши проверка за имотното състояние и спестяванията  на сем. Радеви?

3. Кой ще провери всички досега подадени декларации от него през годините и колко от тях са с невярно съдържание?

4. Ще се извърши ли проверка на фирмите с които е обвързан и продължава ли да опъва политически чадър над тях?

5.Трябва ли да излезе в платен или неплатен отпускq докато се извършва проверка за имотното му състояние, както заръча премиера?

6. На тези въпроси кой ще отговори?

Да не се окаже, че е по-богат и по- имотен  от началника си Цветан Цветанов?

И едно важно допълнение!:

Емил Радев е декларирал, че през 2017 г. е спестил 606 947 лв., като 593 725 лв. са влогове в чужбина. Посочил е, че средствата са от заплати.  Въпросът е, как ги е спестил от заплати, при условие,  че заплатите на евродепутатите,  след облагането  с данък и приспадане на осигурителните вноски е 6 611,47 евро на месец. Умножено по 12 месеца е 79 337,64 евро? Т.е. 155 343 лв. от заплати.

Откъде е спестена разликата от 451 604лв.?

Afera.bg

Коментари 18 за
“НИКАКЪВ КОНТРОЛ НА КОНПИ КАКВО УКРИВА ВЛАСТТА! КАКВО СКРИ ГЕРБ ЕМИЛ РАДЕВ И ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ ПО-БОГАТ ОТ ШЕФА СИ ЦВЕТАНОВ!”

 1. Афера трябва да се поразрови по сериозно с общинските апартаменти и общинарите във Варна, цели блокове са населени как са ги придобили, от кого и за какво са тези привилегии, имат ли право? има ли сред общинските служители и съдебни заседели, от кого са предложени, кога и на какви дела се явяват. Какво работят в общината

 2. Този е як като бик и почти толкова умен. Типичен гербераст- дозирано прост, заучени фрази, наизустени предварително, пустота и простота в погледа ,унифицираност на облеклото, физическа и морална дебелащина, провинциална агресивност, лакомия. Ако му открият правонарушения, ще се прекръсти от Емил на Немил, ще стане като в партията-майка-„един падне, друг ще го замести“.

 3. Много интересни са и декларациите на шефката на НАП Галя Димитрова в поредица от години жената няма нищо за деклариране. Дали е така или е „допуснала техническа грешка“ и за това е чиста като сълза, или дъщеря и е по имотна. Интересно ще е сега като приключат проверките и всичко и наред с доходите на горките хорица от властта дали ще стане депутат.

 4. Този мишок най-нагло убеждаваше в свое интервю, че Юнкер не бил пиян, а страдал от ишиас. Явно са му напълно присъщи лъжите, подмазвачеството и подлостта. Не дай си боже това недоразумение да се докопа до главен прокурор. Вижда се, че Гешев и КОНПИ-ра май вече ги отстреляха.

 5. ЦЯЛ СВЯТ РАЗБРА, ЧЕ ГЕРБЕРАСТИТЕ СА МАФИОТИ, САМО БОКО-ТИКВАТА И ЦЕЦО-ПЪПЕША СА УБЕДЕНИ, ЧЕ ТОВА Е В РАМКИТЕ НА ЗАКОНА.

 6. Веси, ако успееш да убедиш Шакирян да говори ще ти разкаже как в началото на 2013 г. Е.Р. е искал да му отнеме фирмата Транстриумф. Ако е интересна тема за тебе и обществото де.

 7. Този изключително тъп Емилчо го готвят за нов главен прокурор?! Тъп, ама чевръст в замогването. По примера на Цецо и компания. Хайде, къде е еднаквият стандарт на Боко?

  1. За партията- Емил,
   за народа- Немил.
   Як като бик,
   с говежди лик.

 8. Коррррупция! На всички нива, на всички служби, на всички постове. Като се почне от времето на ония с „Времето е наше“ до тия в които се преляха за да управляват като гербери все същите ненаситни търбуси да присвояват полузаконно като реституция, определено незаконно като приватизация и съвсем незаконно като рекет и злоупотреба с власт, резултатът е все един- криминално забогатяване с абсолютно никакъв шанс да се обясни произхода на доходите. Започна се с един прясно демократизирал се наследник на активни борци – комуняги – т.н. „мистър 10%“ за да се стигне до седмоимотника чийто процент знае единствено той самия, но със сигурност е много пъти по 10. Завлекли са толкова много, че колкото им да се конфискува, пак ще им остане повече, отколкото могат да докажат като законно. Призовавам за тотална ревизия на всички кадри на тази онагляла до озверяване пасмина и последваща лустрация за 20 годищен срок за изборни, държавни и административни постове. И една не Кьовеши, а Кьовеши на 10-та степен, за да ги разпердушини до трето коляно.

  1. Адв. Екимджиев: Цацаров е купил имот на цена, занижена 120 пъти
   https://frognews.bg/inteviu/adv-ekimdjiev-tsatsarov-kupil-imot-tsena-zanijena-120-pati.html

   Интересно е дали главният прокурор Сотир Цацаров ще пропусне тематичния и медиен повод да провери и себе си и съпругата си. По данни на „Бивол” от 21 ноември 2012 г., през 2008 г. те са купили имот, в чийто нотариален акт е отразена цена 120 пъти по-ниска от реално платената.

 9. Нямам думи,когато чета:
  Г-н мафиот,моля проверете какви ги върши по-малкия от вас мафиот
  или
  Г-н мафиот,моля отстранете по-малкия от вас мафиот
  Само си помислете за Ботев,за Левски,Бенковски…

 10. Надявам се един ден да направят игрален филм по действителни случаи както правят хамериканците които надминахме по някои въпроси!

 11. Не се закачайте със следващият Цацаратор, щото ще видите ………………..

 12. Няма ли кой да провери имотното състояние и сметките на Лъчо Мозъка??? От избушена панелка в Младост до невероятни палати и стандарт! Той май верно е по богат от пъпешоо!

  1. ..,,Mozaka,,10g,beshe,,deputat,,/ne e ,,praktikuval,,usileno,pak izvednag/docent d/r!…tova da ne e zaradi,,svodnicheskite,,mu umenija vav sferata na ,,dostavki,,kam ,,Bankja,,i Kotaraka…Eee,te,,si plashtat,,de…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *