« Върни се назад Публикувано на 05.05.2022 / 7:53

НИЕ СЕ БОРИМ СРЕЩУ АНТИХРИСТА. НИЕ СМЕ ПОСЛЕДНИЯ ЩИТ, КАТЕХОН. САМО НИЕ ЗАСТАВАМЕ НА ПЪТЯ НА ГЛОБАЛНОТО ЗЛО

Сега е моментът Русия да каже на хората и на целия свят за какви ценности се борим и какви идеали отстояваме. Странно е, че досега никой не се е опитал да направи това.

За някои изглежда, че от само себе си се разбира, че Западът така или иначе няма да ни слуша. И някой се страхува, че ако сега наричаме нещата с имената им, тогава всички пътища за нормализиране на отношенията с либералния Запад ще бъдат завинаги прекъснати. Вероятно има хора на власт, за които тези ценности са просто мразени и дори опасни, дотолкова, че нямат нищо общо със собствения им мироглед.

И ще трябва да се направи. Обхватът и решителността на специалната военна операция (СВО) са такива, че няма да е възможно просто да се вземе и затвори въпроса за цивилизационната конфронтация, както казват те, че „нищо особено не се е случило“.

Първо се случи нещо фундаментално.

И второ, всичко най-трудно предстои. НАТО сериозно се концентрира и не може да се изключи, че се готви да нанесе удар.

Повечето войни в руската история – но в никакъв случай не всички – са започвали според принципа: ние бяхме атакувани, ние се защитавахме със загуби, след това преминахме в настъпление, прогонихме врага и накрая го смазахме (запазвайки човешко отношение дори към победения враг).

СВО не принадлежи към тази категория, тук всичко е различно и това изисква специално разяснение.

Според мен досега не е достатъчно убедителна историята как се е случило така, че СВО започна. Не, дори не съвсем така. За хората общо взето всичко е кристално ясно – и то от 2014 г. насам. Друго нещо не беше ясно – защо не още тогава?

Следователно на народа не можеше да се обясни въобще нищо. Самият той може да го прави [да обяснява] – и понякога много по-добре от властите. Никоя богата нация няма да толерира такава Украйна, каквато е станала за над 30 години независимост. И когато търпението се спука, тогава всичко просто си идва на мястото. От доста време щеше да е така. И без колебание. Така мисли народът.

Но ако говорите, обръщайки се към него, тогава би било възможно да се дешифрира. Ние се борим за нашата идентичност, за нашия суверенитет, за това да бъдем това, което избираме да бъдем, без да се подлагаме на никакъв външен натиск. И ако нас упорито и мръсно ни провокират, тогава търпението ни в един момент може да се изчерпи, ще се поддадем на провокация – толкова много, че на никой няма да му изглежда малко.

В крайна сметка, ако някой пее, без да спира, под прозореца „ще бесим руснаците!“, „ще бесим руснаците!“ (това е преводът на прословутия и детски и невинно звучащ припев – „Москалак до Гиляк“!), и наистина го прави – изгаря, беси, разревава, изнасилва, измъчва, реже, покрива с кости – веднага щом има възможност, кой ще го изтърпи?

Това е ясно. Но остава въпросът: кои сме ние днес? Каква е нашата идея? Кои точно са ценностите и идеалите в нашето доста противоречиво минало, които защитаваме? Кое е основното в СВО и кое е второстепенно?

Очевидно при целия садизъм и жестокост на украинските терористи и убийци изобщо не става въпрос за тях. Или по-скоро не само за тях.

Цялата работа е в Запада. Тук се сблъскваме с него. И Западът, въпреки всичко, вече е много по-сериозен съперник. Това е цяла цивилизация – с идеология, структура, технология, информация и социални мрежи, с огромно количество културни символи, активно ангажирани в пропагандата в глобален мащаб.

И тук нашите предположения, частични и уклончливи обяснения, отклонения от преките форми и ясните тезиси, се разбиват в истинска глобална стена.

Наивно е да се вярва, че някой по света – не само на Запад – ще вземе сериозно това, което излъчваме. Честно казано, това е напълно неубедително. Дори тези, които имат добро отношение към Русия и лошо отношение към глобализма, не разбраха наистина какво започнахме и защо, и ни подкрепят по инерция.

И тук идва най-хлъзгавата тема с украинския нацизъм. Да, за нас това е истински нацизъм, садизъм, една абсолютно неприемлива (в същото време идиотска) теория и престъпна практика, базирана на него. И преди всичко, защото това е върховният израз на русофобията, а нашите стават нейни жертви.

Тук не разделяме руснаци и украинци. Разумните украинци също са жертви на русофобския нацизъм. Ние разбираме това. Но се страхувам, че никой освен нас не е готов да го чуе.

Ако самият Запад е подхранвал и насърчавал украинския русофобски нацизъм – и точно защото е предимно русофобски – ще реагира ли по някакъв начин на снимки и видеоклипове на безброй тела с отвратителни нацистки татуировки (напомнящи повече за съветската зона, отколкото за Германия 30-40-те години от ХХ век) и многото евтини боклуци с нацистки символи.

Първо, няма да го покажат, и второ, няма да го забележат.

В крайна сметка точно същото се случи с ислямския тероризъм. Самият Запад създаде ислямския фундаментализъм, за да се бори срещу нас. Да, когато той излезе извън контрол, Западът стана негова жертва. Но винаги, когато предлагахме нашата помощ в борбата срещу ислямизма или обяснявахме собствените си действия с противодействие на същата заплаха, Западът категорично отказваше да ни изслуша.

Терористите са тези, срещу които е Западът. И тези, които са против Русия, тези „борци за свобода“ и горди „воини на демокрацията“. Нищо лично: двойни стандарти.

И сега се случва точно същото. Ако нацистите са за Запада и НАТО, значи те „вече не са нацисти“. И ако са русофоби, значи са просто велики и „истински демократи“. И това не може да се промени по никакъв начин. За Запада злото сме ние. И тъй като ние започнахме СВО, значи цялата вина е само върху нас. Тук разговорът приключва.

Оттук следва изводът: трябва да постигнем всички цели, поставени от СВО, и да получим пълна и необратима Победа. Тогава ще говорим със Запада, от нови позиции.

Но в същото време този разговор трябва да започне сега. Променяме правилата на глобалната игра. И основата за това е убеждението в нашата историческа мисия: да спасим света не от Украйна, а от от глобалисткия Запад, от тази гнила токсична цивилизация, готова да унищожи човечеството с извратената си култура, технология, ненаситния си маниакален елит, своите проекти за Великото зануляване и глобален контрол върху съзнанието на хората от името на Световно правителство.

Днес ние не сме царска, не сме съветска и, разбира се, не сме либерално-демократична Русия. Ние сме последния щит, Катехон. Само ние заставаме на пътя на глобалното зло.

И тази идеология трябва да се развива, за тази мисия трябва да се говори открито и без смущение. Тогава всичко ще си дойде на мястото.

Ние се борим срещу Антихриста. Това трябва да се каже. Това е нашата руска идея. Тя обяснява всичко.

И това засяга не само нас, не само украинците или европейците. Това се отнася за всички. Ние изпълняваме нашия религиозен духовен дълг по отношение на този СВО.

Александър Дугин

«