« Върни се назад Публикувано на 10.02.2023 / 20:25

НЕ СЕ СЕЩАМ ЗА ПО-НАГЛА ДЪРЖАВА! СТРАНА, КОЯТО РЕДИ БЪЛГАРСКИЯ КАБИНЕТ, СТРАНА, КОЯТО СЕ ДЪРЖИ КАТО НАГЛА МУТРА ОТ 90-ТЕ! ДА ЗАЩИТАВАШ ДЪРЖАВА МУТРА Е ДОЛНОПРОБНА ПРОФЕСИЯ. НАЙ-ДРЕВНАТА

Най-корумпираната страна в света, в която депутатите директно се пазаруват от корпорации и приемат закони без да ги четат, и това е легализирано в закон за лобизма, държава, в която президент става онзи, който е налял повече пари в кампанията си и е успял по-успешно да фалшифицира изборите, страна, чийто вицепрезидент е уволнил главния прокурор на Украйна, защото разследва компанията на сина му, който получава 50 000 долара на месец само защото е син на баща си, и която напада без никаква причина други страни, която е окупирала без никакво право петролните, житни и водни залежи на Сирия, сваля и качва правителства, реди българския кабинет и взема каквото си поиска – та тази страна има нахалството да вади списъци на корумпирани българи.

Съвсем конюнктурно избирателно и без никакъв смисъл за правото, без никаква идея за справедливост, а само поради политически краткотраен интерес.

Аз не се сещам за по-нагла държава в новата история на Западния свят.

Страна, която взриви икономиката на Германия и запуши устата на всички западни правителства и медии по този въпрос, страна, която се държи като нагла мутра от 90-те, да размахва списъци с виновни, е в тотален морален фалит. Да го знаят нейните клакьори тук. Това е приключило, мъртво.

Гледаме жестове на зомби с претенцията на глобален стражар, който не си дава сметка, че никой вече не го е грижа за него. Дори е комично. А още по-комично е да гледам българската им клиентела тук.

Помня комунизма и „Работническо дело“ от края на 80-те и знам, че тези са още по-нелепи и отвратителни.

Да защитаваш държава-мутра с претенции за демокрация, морал и красота е долнопробна професия. Най-древната.

Явор Дачков

«