Публикувано на 19.11.2020 / 8:09

НЕ РЪКОПЛЯСКАХ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ. НЯМА ДА РЪКОПЛЯСКАМ И ДНЕС

През пролетта аз не ръкоплясках на българските лекари. Няма да ръкопляскам и днес. Не, защото нямаме способни специалисти, напротив, имаме и аз познавам не малка част от тях, като дори в листата ми тук присъстват много добри лекари.

Не ръкоплясках, защото знам с пълна сигурност един факт – докато вкупом те безопасно се крият зад общото оправдание, “системата е сбъркана”, и докато в същата тази система нонстоп от всички страни се усвояват едни стотици милиони, голяма част от родните медицински специалисти най-редовно прибират едни пари на черно. От мен, от вас, от всички. А сега им е урожая – 500 лв. за преглед, 5000 лв.K за легло с връзки, а накрая, съжалявам човекът почина.

Затова – ръкопляскам само лице в лице с човека. С доктора. Демонстрациите на колективен морал, с колективно ръкопляскане, оставям на цирковата публика. Щото, колкото и да ми ги палят тез фенерчета, там където действително трябва да има светлина, реално отдавна марширува единствено пълен мрак.

Предоставянето на групова индулгенция оставам на търговците от храма. Аз благодаря само с имена.

Васил Петев

Коментари 22 за
“НЕ РЪКОПЛЯСКАХ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ. НЯМА ДА РЪКОПЛЯСКАМ И ДНЕС”

 1. Нещата ще станат още по лоши! Не че Борисов е станал фен на теорията на Мангъров! Дчокторите сега се кефят на Борисов и всячески работят за него.имам предвид, че умишлено поддържат хаоса, изчаквайки края на януари, когато предид силно влошената здравна обстановка, Боко и неговите хора в парламента, ще решат че в подобна здравна обстановка ще стане още по лошо ако има избори и ще ги отложат. Причината, грижата за здравето на хората.И ще си управляват още дълго. Това е дълбокия замисъл на сегашната ситуация. Ето в западните страни въведоха яки ограничителни мерки и за кратко време ограничиха заразяванията. Франция дори вече мисли за отпускане на мерките!

 2. По-добре няма как да бъде казано. Тези дни ми мина през главата подобна ситуация с баща ми на 75 г. повозиха го на линейка до болницата, на външните стълби се скараха се като цигани двама „висши“ „лекари“ как пациента не е за тях и всеки се прибра в отделението си. Стояхме като прокажени, аз от вън, баща ми в линейката, гледах и безпомощното състояние и истинско желание да помогнат на екипа от линейката: фелдшерка и шофьора. Каквото трябва направиха, окуражаваха ни и бяха добри хора и в думи и в действия.
  Запазих самообладание, помолих ги да си закарат баща ми в къщи, единствено и само защото предния ден успях да го закарам и един лекар, който заслужава да му целуна ръка и не само аз, а стотиците, който той не връща и преглежда и изрично и с мил ултиматум ми върна парите, които исках да му дам ОТ БЛАГОДАРНОСТ. ми каза, че макар и положителен, което само по себе си не означава нищо, той няма пневмония, което е най-доброто за един човек с Ковид. Познавам го от много години, мен ме е лекувал от Свински Грип с тежка пневмония още 2009 и успя да ме изправи БЕЗ ПЕТЪНЦЕ ПО ДРОБОВЕТЕ, след това спортувах активно още години. Единствено и само това ги спаси онези „търгаши“ със заплати от 5000 – 6000 лева, официален доход. Преди 10 години вдигах от лег 180 кг. правех серии по 300 лицеви без капка медикаменти, спортувам от 8 клас, а сега съм на 49 и не ми пукаше от 2-3 човека срещу мен, просто ги смачквах. Днес макар и със сърдечна операция и една на гръбнака, за един удар ще събера цялата си сила, воля и злоба и ще ги довърша, а и не ми пука, но имаха късмет.
  Но“ да не дава Господ“ в такава ситуация правото ще раздам аз и ще съжаляват.
  Та така е на всякъде, но това е КАПИТАЛИЗМА, да това не е „демокрация“, а НЕОКАПИТАЛИЗЪМ където Народа е просто единствено и само източник на доход и нищо друго, има вече класи, въпросът е кога ще има класова борба ???

 3. Аз ръкопляскам задължително на лекарите когато циганите ги бият.Сега виждаме нагледно за какво става въпрос

 4. На тея светулки с фенерчетата един кол и бой по тъпите им глави. Некадърници с бели престилки и купени дипломи. В цялата държава има не повече от 50 истински лекари. Ето един пример, за който гарантирам – в БГ има точно двама (2) истински детски очни лекари, единият е в Бургас, другият в София. Който ставаше за лекар е напуснал преди 25-30 години. Ще ми святкат, като не им харесва да ходят да продават хот-дог на околовръстното. Или да правят свирки.

 5. Да, всичко истинско е „очи в очи“. В това число-благодарността. Шумът и парадността говорят за друго.

 6. Ковидясали идиоти, оправдават всичко с нещо, което дори и да го има, не е това, което ни се представя. Един човек, един българин на хемодиализа , „хваща хрема“, т.е. нещо което „хващат“ 80% от българите през ноември! И вместо да бъде поставен на диализа, там където трябва, с две носни кърпички в ръцете и един „Ибопром синус“ в устата, той е разкарван докато хване пневмония и умре като куче! Срам, позор и оправдания с Ковид. Простете ми за следващите думи, всички Вие различни, на територията на България, но е време разни „Кареновци“ и разни „джамбази“ да идат да се упражняват на медицина и управление там където е изконната им родина и да оставят България на българите! А, „езикът на омразата“ ще става все по силен вик, към докараните на власт и „снабдени“ с образование, само защото са различни!

 7. Аз съм завършила медицина през 1975 година. Тогава на никой дори не му е минавало през у ума че може да взима пари от болен човек. Много лошо се говори за онзи строй , но тогава имаше морал , образованието и здравеопазването бяха наистина безплатни .
  Днес на капитализмът му казват демокрация , човек за човека е вълк , само парите са важни.
  Вирусът е наказание ! Природата , земята , господ , не могат да понасят вече това безумно , безполезно население , което в името на парите и консумизма е готово да унищожи бъдещето на собствените си деца!
  Представете си докъде сме стигнали!

 8. Виновни са управниците, които не знаят какво да правят – толкова им компетенцията! Но това което знаят е да се карат от сутрин до вечер на хората – така снемат отговорността от себе си. Само ЗАПОВЕДИ, ЗАПОВЕДИ, ЗАПОВЕДИ. Със заповеди здравеопазване не се прави. И от днес за утре здравеопазване не се прави. Как не ги е грях от Бога?!

 9. Ей това е, лекарите станаха най коравосърдечните и алчни същества. За тях сега е жътва. Няма беден лекар, какво още искат, че да си вършат работата и да не изнудват..

 10. Само за пари приказват, отпускат им по 1000 и пак им е малко. И аз няма да им ръкопляскам. Как така всеки е длъжен да си изпълнява служебните задължения, за които има подписан договор и някои дори са се клели, само тези синковци се глезят и сипят претенции?! Сигурно не всички са такива, но най-напористите неуморно ни облъчват с хленченето и исканията си от всички медии.

  1. Малкото истински лекари не святкат като светулки и не реват. Те си работят тихо и според дадената клетва. Тези, квичащите, не са лекари, а обикновени некадърници с купени дипломи.

 11. Айнщайн от четвъртия етаж каза ,че Ковид-19 е пирамида .
  Основата и се гради от трупове,после болни,след това болни доктори-балами,Яръм-доктори ,после се наслагват разни зомбита,а нагоре колкото повече изтънява се редят пари ,пари и пак пари. Там вече са и умните доктори-бизнесмени,които могат единствено да се заразяват един друг с алчност и върховен цинизъм.
  За здрава спойка м/у отделните елементи се ползва медиен хоросан и простотия човешка.

 12. Сенека:“Родината се обича не затова, че е велика а затова че е своя“

 13. Тоз път съм бръкнала много надълбоко на някого в гъза. Въобще нямат намерение да ми пускат интернета.

 14. Докато не започнат да влизат в затвора - няма оправяне каза:

  Сега се излъчва „брифингът“. Дебилът – „лекар-директор“ носи вода от 300 кладенеца. Този дебил е трябвало да организира работата на отделението, а ако не може да го направи, лично е трябвало да отведе болните по стълбите до леглата и да ги лекува. От какъв зор плащаме данъци за такива изроди, а? Директорът в затвора, лично е отговорен за смъртта на хората!

 15. НЕ СМЕ НАРОД

  Не сме народ, не сме народ, а мърша,

  хора, дето нищо не щат да вършат.

  Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!

  „Аз не зная! Аз не мога!“ – общ е глас.

  И не знаем, не можеме, не щеме

  да работим за себе си със време.

  Само знаем и можеме, и щеме

  един други злобно да се ядеме…

  Помежду си лихи, буйни, топорни,

  пред други сме тихи, мирни, покорни…

  Все нас тъпчат кой отдето завърне,

  щот сме туткун, щото не сме кадърни…

  Всякой вика „Яман ни е нам хала!“ –

  а всякому мерамът е развала…

   

  Не сме народ! Не сме народ, а мърша,

  пак ще кажа и с това ще да свърша.

   

  1875

 16. Вместо да реорганизират и да направят изцяло КОВИД болници за да ограничат и изолират заразата от другите болни, те отвориха КОВИД отделения в онкологията и в други специализирани болници за тежки заболявания. По този начин коронавируса УСКОРЯВА смъртта на болните от рак, сърце, диабет и на нуждаещите се от трансплантации на черен дроб и бъбреци.
  Тези мафиотски мерки за управление на кризата единствено много добре пълнят чекмеджета на мафиотите в бели престилки.
  Нас ни психясват с този коронавирус, а през това време баш мафиотът в бяла престилка тъй нареченият професор Генчо Начев (по прякор „Капо де тути капи докторе”) сигурно вече е купил още 15 апартамента и ни се подсмихва доволно. Превръщането на здравеопазването в търговия ще закрие държавата. Това е ИСТИНАТА.
  А на нас…, Господ да ни е на помощ.

 17. Браво, господин Петев!! Фронтално срещу лицемерието! За корупцията и свинщината на това съсловие знаем всички, ама сега да им ръкопляскаме… Не, ние не сме дебили! Лично моята, дребна и съвсем невинна среща с тези говеда в бели престилки беше не къде да е, а в частна болница.. Тази, в която лежа един бургаски олигарх… Та един ортопед, завеждащ отделение, ми поиска 150 лева за банка кръв, сложи си лично парите в джоба на престилката, като последен кокошкар, а после установих, че на пациента изобщо не е преливана кръв… Всички са такива. А сега видяха зора и ореваха до небесата.. И ние сме им виновни, че сме нагли, ходим при тях за помощ и…ги заразяваме!

 18. Темно, брате, темно, ете,

  като в катраница,

  нито месечинка свети,

  ни ясна звездица!

  Куче лае у полето,

  та си глава кине —

  ергени ли мома краднат,

  или некой гине?

  Та нема ли кой да палне

  плевнико на кмето

  да разпусне това пусто

  темнило проклето!

  Ел. Пелин

  1. е па нема ! , мъжете свършиа … , ша требе жена да е свърши тая рабабота , убавата !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *