« Върни се назад Публикувано на 16.07.2023 / 11:40

НЕ НАМ ТАКИМИ ПУНТАМИ, ГЕШЕВ!

Иван Гешев на страницата си във Фейсбук:

„Скъпи приятели,

През последния месец хората, които подеха атаката срещу мен за пореден път подкопаха основите на българската държавност. Поради липсата на правни аргументи, те многократно нарушиха законите и Конституцията на страната. Създадоха правен хаос и прецеденти, които ще имат дългосрочни последици за България. По ирония на съдбата днес точно тези хора говорят за върховенство на закона и промяна на Конституцията.

Като магистрат с тридесет годишен опит аз не разбирам правото така. Не смятам, че законът трябва да бъде врата в полето, която силните на деня заобикалят, а останалите са длъжни да минават през нея. Това не е върховенство на закона, а диктат на властимащите върху народа. Като прокурор винаги съм се противопоставял на това неравенство. Няма да променя мнението си и сега.

С годините обаче осъзнах и нещо друго. Нещо, което никой не казва на глас. Проблемите на българското правосъдие не се намират в съдебната система. Всички те произлизат от Народното събрание. В продължение на десетилетия парламентът приема некачествени, а понякога и откровено лобистки закони. Законодателството е нетрайно, а често и противоречиво. Няма как да не спомена и за политическата квота във Висшия съдебен съвет, благодарение на която политиците кадруват и прокарват влиянието си.

Сега искат да променят Конституцията отново с клишето “реформа” само за да овладеят прокуратурата и съда и да могат да крадат от народа безнаказано.

Днес заявявам пред Вас, че прокуратурата вече е затворена страница за мен. Не виждам път назад и искам да бъде ясно, че това не беше мой избор – просто така се стекоха обстоятелствата. Аз обаче си оставам магистрат по душа, защото това е призвание, което не върви с поста, то се носи в сърцето. Обещавам Ви, че и занапред ще продължа да се боря за правосъдие. Ще го правя по друг начин и с други средства.

А на стотиците си приятели от съдебната система искам да кажа: Кураж, не сте сами!“

Даааа, „това не беше мой избор – просто така се стекоха обстоятелствата“, Гешев!

Така се стекоха обстоятелствата. Прегрупираха те. Тези, които не посмя да арестуваш. Тези, които НИКОГА нямаше да арестуваш, защото „обстоятелствата“ на Играта и Схемата бяха такива – прегрупиране.

Сега се оказва, че законодателството ти пречело и това, което „никой не казвал“, хахахаха!, било, че проблема бил в Народното събрание.

Гешев, достатъчно закони има, клоун, достатъчно, ако искаше да си свършиш работата и не само работата – да сготвяш някого! – по същите тези закони.

Защо не разследва зулумите и беззаконията на ПП и Простото Киро, а чак когато по Схемата и Играта на Прегрупирането, чак тогава – пунта – мара, поиска имунитета на Простото Киро и то за най-смешното от извършеното от него?!

Защо не докосна нито един от ПП и престъпленията, които извършиха?

Защо единственото, за което „пипна“, хахаха!, Боко Тиквата бе „Барселона гейт“?!

Защо ГОДИНИ наред си затваря очите за престъпленията извършвани от кохортата МУ?!

Защо не посмя и да докоснеш ОПГ „Пътя на копринката“ на Румен Радев, начело с Николай Копринков?! Защото беше в Игра и Схема и с Радев, нали, както и с другите, които УЖ броеше за свои „врази“?!

Защо НЕГЛИЖИРА АБСОЛЮТНО ВСИЧКО, КОЕТО БЕ ЗАКОВАНО ОТ СЛУЖБИТЕ?! Защо бе, Гешев, за да го преснимаш и да си го ползваш сега за ЛИЧНО ползване към когото трябва и когато трябва, ли?!

Не нам такими пунтами, Гешев!

Тия масали можеш да ги плискаш на Марчела и сие.

Не нам!

Пъзлив клоун си, Гешев.

И за ето – нет вопроса.

Веселина Томова

«