« Върни се назад Публикувано на 16.05.2024 / 9:09

НЕ МОЖЕШ ДА ОЦЕЛЕЕШ ТАМ, ЗАЩОТО РАЗЛИЧАВАШ КОЕ Е ИСТИНА, А НА ТОВА МЯСТО НЕВИНАГИ ПЪТЯТ НА ИСТИНАТА Е УСПЕШНИЯТ ПЪТ

Появява се климат на сплашване в Европа. Предстоят избори и напрежението силно се покачва. Намират се луди, фундаменталисти, сектанти, неудовлетворени, акцентуирани, включително и насърчавани. Пенсионер бил атентаторът, стрелял срещу Роберт Фицо. И защо?

Колко опасен е Фицо за Словакия? Или Орбан, докато е един се търпи, но с Фицо се превръщат в група?!

Най-често атентатите са срещу политици, които желаят мир, а не срещу такива, които работят за война.

Кенеди изтегли американските ракети от Турция и си позволи да се договаря с Хрушчов, въпреки че Пентагонът го съветваше да нанесе изпреварващ удар. Ицхак Рабин беше застрелян заради Договорите от Осло и най-голям напредък за мир в отношенията Израел/Палестина.

Фицо е антиглобалист с националистическа риторика, позицията му е срещу мигрантите, винаги е дръзко откровен, критикува еднополовите двойки, неговите опоненти твърдят, че Фицо имал намерение да променя прозападния курс на Словакия и да тръгне по пътя на Унгария на Орбан.

Фицо смята, че войната в Украйна не трябва да се помпи с оръжие и че Украйна е под тоталния диктат на САЩ.

Дали пенсионерът щеше да стреля в премиера, ако Фицо беше ястреб и настояваше да изпраща още и още оръжие в Украйна? Не, разбира се.

Скоро гледах един филм, в който единият герой каза на другия: „Ти не можеш да оцелееш там, защото различаваш кое е истина, а на това място невинаги пътят на истината е успешният път.“

Калина Андролова

«