« Върни се назад Публикувано на 09.02.2011 / 15:58

„Не ми пука”

Да погледнем къде и в какво живеем – условията, отношението, системата държавата. В крайна сметка за какво говорим? За истезание психически и физически, истезания осигурени с извиненията, че няма пари за по-човешки условия. Ами да я затворят тази държава!

Една фирма, едно предприятие, като не може да осигури едни човешки, нормални условия за работата, като не може да си плаща на хората, като няма пари – какво става? Фалира, банкрутира и толкова. Всички хора си търсят нова фирма и това е.

Защо не я затварят тази фалирала във всякакъв смисъл държава? Защо не дадът възможност на хората да си намерят нова „фирма”? Защо ни лъжат, че някога ще се оправим? Така както на много работници не им плащат в пълен размер или никакви заплати, а им подхвърлят от време на време по стотина лева, и много обещания. Има закони за скрита неплатежоспособност, за скрит фалит.

Къде е аналогичният закон за скрит фалит на държавата? Единствената причина да не се обяви фалит на държавата не е свързан с патриотизъм, а с алчност. Така както заграбиха предприятия, заводи, курорти, докато не изтискаха докато не продадоха всичко до последната гайка, до последния метър земя. Т

очно така е и в държавата. Управляващите я (от всички правителства през целите 20години), трябва да изтискат всичко до последно. Затова няма да се откажат, докато има непродадени гайки и метри земя. До последно. До последен дъх на собственият си народ, ако остане такъв.

На никой не му пука, никой не го е грижа. Принципът е „след нас – потоп” и „не ми дреме”, аз съм си осигурил внуците и правнуците. Това е.

Ивайло Зартов
http://ivaylozartov.blog.bg

«