« Върни се назад Публикувано на 17.07.2017 / 9:59

НЕ МИ Е НИКАК СМЕШНО ДНЕС. ПОТРЕСЕНА СЪМ ОТ НИВОТО НА ЖУРНАЛИСТИКАТА И ПОЛИТИКАТА. ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА РЕСПЕКТИРА, НЕ ДА ОТМЪЩАВА.

ДЪРЖАВАЦолова днес ядоса много хора, гледам. Днес бранеше с гърдите си като Раймонда Диен справедливостта и громеше Джамбазки. Оня ден, обаче вика, че трябва и по улиците да ни спират, за да проверяват имаме ли неплатени глоби… Тотална обърквация е демокрацията за това същество, да ви кажа. Не ми се говори за нея вече, ни за просташката й поза, докато кокетнечеше пред екраните, ни за косите и герданите.

Не ми е никак смешно днес. Потресена съм от нивото на журналистиката, на политиката…

Потресена съм, че хората искат смъртно наказание, а не мерки за борба с издевателствата на един етнос. Хората искат смърт. Скоро ще има и линч, да знаете. А държавата има механизми, за да се справи със ситуацията за отрицателно време, ако поиска. Ако поиска, може да въведе военно положение в такива райони, да вкара армия, полиция на такива места… До там се стигна. Не до смъртно наказание, защото то няма да свърши работа. Няма да спре пиян и дрогиран циганин да обере и убие баба на село. Държавата трябва да респектира, не да отмъщава.

Виктория Тинтерова

Колаж: Туко Рамирез

«