« Върни се назад Публикувано на 27.06.2011 / 9:22

Не коментирам просташките изрази на премиера

Така той се обърна към жена с красив лабрадор, която искаше да се снима с премиера. Той похвали кучето й, а тя неговите и той направи това безпрецедентно заключение за българския народ. Ето и точните думи на Бойко Борисов: Моите са страхотни, но са точно като българите – здраво трябва да се държат.

"Ние знаем, че премиерът обича кучетата, но и с това свое изказване явно е пред дилемата кого да избере – своите любимци или българите", каза за БГНЕС известната журналистка от БНР Лили Маринкова.

Но нека си даде сметка, че постът на танцуващия с кучетата никой не може да му отнеме. Ние пък като останем без своите служби, ще си гледаме кученцата, това е нашата перспектива, беше коментарът на Маринкова по повод скандалното изказване на Борисов в Созопол.

Само преди година бившият министър без портфейл Божидар Димитров се изказа доста вулгарно за българите по повод съмненията за автентичността на мощите на Йоан Кръстител. Той каза: "Защо бе, майка му стара, защо толкова злоба, бе. Ей т`ва не мога да си обясня при този шибан народ, при тези шибани колеги. Защо го правят?! Ние, българите, сами ще се изядем наистина!"

Думите му предизвикаха основателна негативна реакция в българското общество. По-късно, в опит да се оправдае, Божидар Димитров "поясни", че под "шибан" не е имал предвид народа, а група хора, наричащи се археолози.

afera.bg

«