« Върни се назад Публикувано на 04.06.2014 / 20:09

НЕ КМЕТЪТ НА ВАРНА, А НА ВЕНЕЦИЯ, Е АРЕСТУВАН ЗА КОРУПЦИЯ!

 

Кметът на Венеция Джорджо Орсони и още 34 души са арестувани по обвинения в корупция, предава Би Би Си. Корупционните схеми са осъществени в рамките на проекта за защита на Венеция от наводненията, причинени от големите приливи в Адриатическо море.  Кметът Орсони е под домашен арест, докато тече разследването за корупция, изнудване и пране на пари. Прокуратурата събира доказателства за обвиненията, че 20 млн. евро от обществени фондове са били изпратени към банкови сметки в чужбина и използвани за финансиране на политически партии.

Арестуван е и Джанкарло Галан, бившият губернатор на региона Венето, в който се намира и Венеция. В момента Галан е депутат от партията „Форца Италия“ на Силвио Берлускони. Берлускони и Галан са хората, които започват работа по проекта МОСЕ през 2003 г. Сред арестуваните е и съветникът по инфраструктурата на Венеция Ренато Кисо и ръководителите на кооперативи, работили по проекта. Още 100 други души са разследвани в момента. Операцията е проведена след ареста на Джовани Мазакурати, бившия президент на консорциума, който е работил по строежа на бариерите.

В случай, че някой се обърка Варна не е Венеция.

И ние си имаме ГЕРБ кмет Портних, който разора целия град и само след дни пропадна асфалтирана улица, а за централния площад да не говорим – там се въртяха едни пари и едни плочки – сложиха ги, после се огънаха, сега пак ще ги сменят. Нали се сещате, че понеже Варна не е Венеция, няма прокуратура, няма полиция, няма ДАНС и тук няма никой арестуван, защото всичките си делят лапането на мангизи.

Afera.bg

«