« Върни се назад Публикувано на 01.03.2022 / 21:46

НЕ ЗНАМ КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ РУМЕН И ДЕСИСЛАВА РАДЕВА С ТОЗИ ПЛАКАТ, ЗАЩОТО ГЕРГИЕВ Е БАННАТ ОТ САЩ И ЕВРОПА. ЩЕ ГО ЗАЩИТЯТ ЛИ ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ БЕЗУМИЯ И БЕЗОБРАЗНАТА ИДЕОЛОГИЧЕСКА ЦЕНЗУРА

Това е плакат, който бе поръчан от Десислава Радева при последното гостуване на Валерий Гергиев в София. Голям конфуз, защото никой политически лидер не си е позволявал да се тури на плакат с велик артист.

Концертът му в София бе при закрити врата, а покани се раздаваха само от президентството, което беше голяма простотия, защото истинските ценители на музиката не можаха да го чуят.

Радеви го измолиха да гостува през септември миналата година преди изборите, за да занулят американските три морета през юли. Именно на откриването на тази американска стратегическа инициатива Радев каза, че за България е важна синергията със стратегическия дневен ред на САЩ.

Сега не знам какво ще правят с този плакат, защото Гергиев е баннат от Европа и САЩ и е малко неудобно за политическата им коректност. Може да питат Кирил Петков как се постъпва с неудобни снимки.

Впрочем, ако бях президент на България бих излязал с няколко думи в негова защита срещу европейските и американски безумия. Това не е подкрепа за диктатор, а за артист. Не виждам какво пречи на Радев да го направи. Той е президент на европейска държава, неговият глас ще се чуе, а и никой нищо не може да му направи. За сметка на това ще бъде първият европейски лидер, който е защитил световно име в културата от безобразна идеологическа цензура. Шегувам се:)

Явор Дачков

«