« Върни се назад Публикувано на 18.01.2014 / 11:29

НЕЛЕПИТЕ ТВЪРДЕНИЯ И БЕЗУМИЯ НА ПРЕЗИДЕНТА ПЛЕВНЕЛИЕВ

 

Вчера попаднах на следното съобщение на прессекретариата на Президента:http://www.president.bg/news1673/saobshtenie-na-pressekretariata-na-prezidenta.html Четох съобщението многократно, не че не разбирах какво иска да каже президента с това съобщение, а защото отдавна не бях виждал събрани на едно място толкова много на брой нелепи твърдения и безумия:

Първо: Г-н Росен Плевнелиев се оплаква от „неустановеност на режима на проверките“ – такова твърдение дори и „титанът на мисълта“, формалният и не знам там още какъв си лидер на ГЕРБ, лицето от Банкя, г-н Бойко Борисов, вероятно не може да измисли. Защо е така – всяка една данъчна ревизия и проверка се извършва въз основа на заповед, в която се определят съответно задачите на органите на приходната администрация по отношение на субекта, който се ревизира или проверява, в т.ч. срокове, място на извършване и т.н. и т.н. Не вярвам, органите на НАП да са извършили нарушения в тази насока, предвид и само на това, че понастоящем г-н Плевнелиев е държавен глава на Република България и същите вероятно са процедирали много внимателно и прецизно. Ако има нарушения в това отношение г-н Плевнелиев може по съответния ред да обжалва действията на органите на приходната администрация по административен и съдебен ред, а не да търси медийна изява и да формира обществено мнение по въпроса.

Второ: Г-н Росен Плевнелиев, бил настоял пред приходната администрация да му извърши „цялостна данъчна ревизия“ и такава вече е започнала. Второ висше безумно твърдение – извършването на данъчна ревизия да не случайно „концерт по желание“, та този, или онзи (било то и президент на страната), да я изисква. Не съм срещал в правния мир някъде твърдение, че президента може да изисква извършването на данъчна ревизия, виж прокуратурата – има това право съгласно законите на страната.
Трето: Г-н Росен Плевнелиев „учи“ органите на НАП, кои лица да ревизират и проверяват (може би е трябвало да приложи и съответен списък на тези лица и интересно дали би се включил в него?) – е за това досега и ментора му Борисов, не се беше сетил!
Четвърто: Директно нарежда на органите на приходната администрация, кои периоди имат право да му ревизират и проверяват и кои – не. Това да го беше казал собственикът на кварталната бакалница, не бих обърнал и внимание, но, изречено от устата на един държавен глава, навява твърде нерадостни мисли по отношение на държавността в страната ни.
Пето: Г-н Плевнелиев директно обвинява НАП в тенденциозност, преди данъчните ревизии и проверки да са завършили, явно той още от сега индиректно твърди, че няма да приеме констатациите на ревизиращите и прави опит да се настройва общественото мнение срещу тях; или по някакъв начин се опитва да им влияе, за да се „домогне“ до приемливи за него резултати.

Пламен Джаджаров

«