« Върни се назад Публикувано на 15.10.2022 / 13:00

НЕКА ВИДИМ КАКВО ИМАМЕ НА ПАЗАРА ДНЕС. КРИМИ-ДИВАНЕ ОТ БАНКЯ. РАЗБИРАШ ЛИ МЕ, БАЙ МИЛЕ… ДВАМА КАУБОИ ПО ЖАРТИЕРИ В ОПИТ ДА СВЪРЖАТ С ПОДЗЕМЕН ТУНЕЛ ХУАРЕС С КАПИТАН АНДРЕЕВО. КЪДЕ СМЕ НИЕ? ЕБА ЛИ МУ МАЙКАТА, БИ ОТГОВОРИЛ ХРИСТО ИВАНОВ, ДОКАТО АНАЛИЗИРА СНИМКАТА НА УХИЛЕНА ЦОНА В СТОЛИПИНОВО

Сега. Отдавна не съм анализирал политическата обстановка. Нека видим какво имаме на пазара днес.

Основно две неща. Едното е продукт на Кока – Кола, а другото на Пепси.

Първото е популярното крими-диване от Банкя, което изненадващо подаде документите си за гражданин на САЩ с аргумента, че дедо му се е борил за независимостта на Небраска от страна на Юга, щото свинарника бил ситуиран в тази посока. Разбираш ли ме, бай Миле…

Второто пък са двама каубои по жартиери, които въпреки доказаните си връзки с Мексиканските картели от Черноморието, продължават да отричат опитите си да свържат с подземен тунел Хуарес с Капитан Андреево. А каква всъщност е истината? Единият плаща, а вторият пробва. Продукцията. Като всичко се разкешва в китайски йоани, за да не бъде доказана любовната връзка между Зеленски и Брендо.

Хубавото е, че нито едно от тези две неща, има нещо общо с България. Щото щеше да ни се срути имиджа, пред македонците, не за друго…

Същевременно и двете групи реално представляват новото и модерно общество на тунинговани северноамерикански индианци, които обаче реално са само едни елитни крепостни селяни от Украйна, обичащи джипки, травестити и милиардни помощи в евро. По възможност в дребни банкноти. За да може катерицата Атанасов да си ги скрие под канапето в хола.

Къде сме ние? Би попитал в този момент Андрей Райчев. Еба ли му майката, би отговорил в същия този момент Христо Иванов, докато задълбочено анализира снимката на ухилена Цона в Столипиново.

Искам да кажа, че в Пуерто Рико, богатите също плачат. Нищо, че им плащат в банани. Този толкова дефицитен продукт на Балканите. Щото, дори и да станем престижен индиански резерват в рамките на Шенген, все ще ни продухват мозъците. Тъй като отдавна са ни взели скалпа. Който е чел Винету, знае за какво говоря.

Или да обобщя – за нас ядрената война не е решение! На нас ни трябва нещо много по-сериозно. Да започнем оттам – Луна президент. Щото дори най-дългия път, винаги започва с емблематична глупост. Александър Йорданов знае най-добре. Нали е литератор. С наднормено тегло. От простота.

Васил Петев

«