« Върни се назад Публикувано на 03.05.2024 / 13:37

НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ ДЕЙСТВИЯ НА НОВОТО РЪКОВОДСТВО НА ОБЩИНА – ВАРНА НАД НЕУДОБНИ СЛУЖИТЕЛИ. САМОУПРАВСТВО И ОБСЕБВАНЕ НА ЛИЧНИ ВЕЩИ ПО НАРЕЖДАНЕ НА ЗАМ.-КМЕТА ДИАН ИВАНОВ

ДО ВСИЧКИ МЕДИИ

ОТВОРЕНО ПИСМО

УВАЖАЕМИ МЕДИИ,

Обръщам се към Вас с молба да публикувате моето писмо и видеото, което Ви предоставям, с цел да има повече гласност за случващото се в Община Варна и най-вече за действията и бездействията на кмета Благомир Коцев и частният му адвокат Диан Иванов, който сега е назначен, като заместник-кмет в Община Варна.

Видеото, което Ви изпращам го снимах под емоция с насълзени очи на 02.05.2024 г. (Велики Четвъртък) с цел да покажа абсурдите и незаконосъобразните действия, които прилага новото ръководство на Община Варна над „неудобните служители“.

Вчера 02.05.2024 г. отидоха на работа, след като бях известно време в  болничен, но бях шокирана и останах безмълвна от това, което видях. Запечатан ми бе кабинета и сменена ключалката, запечатани бяха и металните шкафове с целия архив на проекта. Всичко това е направено без мое присъствие и без мое знание, а аз като ръководител на проекта съм отговорна за всички документи, които се създадени и са свързани с проекта.

До като снимах видеото гласът ми трепереше, ръцете също, опитах се да овладея емоциите си, трудно ми се получи, но реших да се изправя пред действителността, въпреки унижението на което съм подложена от новото ръководство на Община Варна в лицето на Диан Иванов и Благомир Коцев.

Незаконосъобразните методи на самоуправство и обсебване на личните ми вещи, които се намират в кабинета ми са по лично разпореждане и под диктовката на Диан Иванов, който е разпоредил да се разбие с дрелка патрона и смени ключалката на вратата на кабинета ми без мое знание и присъствие. Запечатани бяха всички метални шкафове, където се съхранява архива на проекта отново без мое знание и без мое присъствие. Всичко това е направено демонстративно в присъствието на много служители и колеги, за да бъда публично унизена.

         След като снимах видеото отидох в общината, за да питам кмета, за извършените самоуправните действия от неговия подчинен „частния му адвокат“, но секретарка ми заяви, че кмета не е на работа. Поисках да ми се осигури достъп до работното помещение, такъв не ми бе предоставен.

Срещнах на 3 етаж и председателя на общинския съвет г-н Христо Димитров. Обясних му за ситуацията. Той също остана озадачен и шокиран от действията на Диан Иванов. Посъветва ме да се обърна към компетентните правораздавателни органи, за да ми окажат съдействие и произнесат по компетентност.

Отидох и до отдел „Човешки ресурси“, говорих с г-жа Красимира Кузманова – директор дирекция – човешки ресурси, за да обясня и на нея за извършените самоуправни действия и да ми осигури достъп до работното помещение. И от нея не получих съдействие. Достъп до работното ми помещение не би осигурен.

Знаете ли, че повечето години моят професионален път бе свързан с изпълнението и реализирането на най-мащабния проект на Община Варна – „Интегриран градски транспорт на Варна“ – първа фаза.

Най-важната мисия на всеки един човек е свързана с  това да изживява пълноценно всеки миг от живота си, дори в тъжни или трудни моменти.

А моята мисия бе свързана с този проект. Дадох най-доброто от себе си, имаше дни, в които работих и по 18 часа на ден. През ръцете ми минаха стотици писма, доклади и становища. Пренебрегвала съм семейството си в името на проекта, за да бъде реализиран и доведен докрай.

Гордея се и от факта, че не  допуснах да бъдат наложени никакви финансови корекции за проекта. Работила съм съвестно, отговорно, професионално и не съм премълчавала, когато установя нередности.

Да, в живота трябва да приемем и предизвикателствата такива, каквито ни ги поднася самия живот, но не приемам и няма да приема унизителното отношение на което съм подложена и потъпкването на човешкото ми   достойнство и фундаментални ценности.

Жалки и много безпомощни са опитите на новото ръководство на Община Варна де ме унижават по този грозен и долен начин пред обществеността.

А манипулациите, спекулациите, лъжите и личните нападки срещу мен през последните седмици бяха породени от безсилие, незнание и некомпетентност от страна на Диан Иванов и Благомир Коцев.

В момента липсата на административна грамотност и етичност превръщат Община Варна в една трудно функционираща и тромава администрация, която вече е превърната в частна община, обслужваща личните краткосрочни интереси на приближените хора на Благомир Коцев. Същите демонстрират, че решават „неотложни“, „важни“ проблеми на гражданите, но това не е така…

Цената за действията и бездействията на тези „самозабравили се управници“, ще бъде пак за сметка на варненци…

Днес е най-тежкият и тъжен ден от страстната седмица – Разпети петък.

Именно на този ден Исус Христос е разпнат на кръст, за да изкупи греховете на човечеството.

Не знам дали са вярващи или не, но силно препоръчвам на самозабравилите се „управници“ от Община Варна в лицето на Благомир Коцев и Диан Иванов да отидат днес на църква и да минат три пъти под масата за здраве. Нека почетат  саможертвата на Исус, защото „изтезаван за нашите беззакония и мъчен за нашите грехове е принесен в жертва за греховете на цялото човечество“!

С пожелания за здраве, благополучие и светли Великденски празници!

         С уважение:

         Биляна Якова – ръководител на проект „ИГТВ“

«