Публикувано на 13.01.2022 / 11:05

НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА РАДКА АРГИРОВА!

Самозабравили се чиновници на държавната хранилка и лекари истерици са си въобразили, че COVID им дава право да суспендират Конституцията и свободата.

Някаква си докторка Радка Аргирова от съмнителната висота на чиновническия си пост – съветник на премиера Кирил Петков, се изказала, че протестите срещу COVID мерките били цитирам: „престъпно безумие“.

Дотук добре – има право на мнение и оценка, и това е гарантирано от конституционния ред в една демокрация.

Но след това въпросната съветничка призовала правоохранителните органи, пак цитирам: „да потърсят отговорност от организаторите на такива протести“.

Драга госпожо, Конституцията на Република България, Европейската конвенция по правата на човека и Хартата за основните права на ЕС, гарантират свободата на словото и правото на митинги и протести срещу властта. Дори когато позициите, които се изразяват, са неприемливи или скандализират част от обществото. Дори и когато изразяват мнението на малцинство от гражданите. Тази свобода е гарантирана!

Такива като вас – самозабравили се чиновници на държавната хранилка и лекари истерици, които са си въобразили, че COVID има дава право да суспендират Конституцията и Свободата, да се разпореждат със съдбите ни и да декретират кой какво да мисли, дали да протестира, дали да работи, дали да има достъп и прочие, трябва да бъдете наясно, че проповядвате антидемократично погазване на Конституцията и правата на хората.

За това ще се носи отговорност, рано или късно! На първо време е добре НЕЗАБАВНО да си подадете ОСТАВКАТА от чиновническото място в МС. В правителството на една демократична държава няма място за люде, лишени от базисна демократична култура, които зоват за репресии срещу гражданите, които упражняват своите конституционни права. Оставка, веднага! И на всички други държавни хрантутници, които мислят като въпросната Аргирова!

Борислав Цеков

в. Труд

Коментари 30 за
“НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА РАДКА АРГИРОВА!”

 1. Тази дебела , дърта свиня е особено противна! Като и слушаш глупостите става ясно ,че като доктор е кръгла нула!

 2. Da бе , да ,ти каква отговорност потърси от ония цървул Симеончо Кобурготски за двойното гражданство ? Като отговорността на Киро Канадеца прокламиран от ДС маймуните ,хахахах? Да еба лицемерите, да еба ,мръсна комунистическа сган, сега се сети за Конституцията.

 3. Художествената Й хармония, музикалността й и хореографичните й заложби както и Интелигентността, Професионалността и Дипломатичността Й са Гаранция че може да поеме длъжността Национален Треньор по Женска Художествена Гимнастика

 4. когато са правил;и песента за РаТка ПираДка със съгурност за типаж не са ползвали визаж на мърша. Ако Любо Пипков беше жив гледайки това изомително същество сякаш е изваяно за колекцията на Алфонс Муха щеше да седне и на фортетиното пиано да удари първите стъпки на Бабалинките нахлужащи солидно обмотани с папмперси за 3 малки и непрекъсната голяма нужда за да го надъхват в товрбата му “ Баболедовото Езеро“

  Така в край сметка се получава когато онези прасета които не си вардят тиквите се превръщат в свине.

  1. Мисля ,че това е преродения др Менгеле….требе бързо да се изцери СО кюотек и люта македонска ЖОЛТА РАКИЯ

 5. Напълно одобрявам, г-н Цеков! Но, на първо място, всичките над двеста депутати да се самоотзоват! Не ги ли чухте снощи зад „барикадата“? От ДБ можеше онзи депутат, заедно с ХИ, да „атакува“ Росенец. Тогава можеше, защото беше за пиар, а избирателите им не могат да си отстоят правата. Подобно реагираха и от другите групи. Но най-много ме разочарова Георги Свиленски, защото мислех (но явно съм в заблуда), че те, от БСП са по-близо до хората, държат на спазването на правата им, както и на законността в държавата. А той повтори клишетата на управниците, както и на всички побъркали се световни политици. Това ли е цената на властта, другарю Свиленски?! Да си против народа си?! Да го държиш в заблуда и подчинение, уж от „грижа“ за здравето му?! Събудете се, четете, образовайте се! Не виждате ли, че участвате в явен здравен геноцид над българите? Бъдете с тях, протестирайте, лобирайте, излезте от комфорта си! Поискайте и разпространете истинската информация за заболеваемостта, за смъртността, за причините и следствията. Тогава, гарантирам, ще бъдете от другата страна на барикадата. Но побързайте! Всеки час забава убива още, и още българи…

 6. За тази не важи ли пенсионирането,че продължава да работи на държавна работа?????

 7. Радке …Радке…Явно имаш да изплащаш Стари Дългове на Новите си Господари!!! От Онези СПИН-озните ГОДИНИ!!! Ти си Знаеш!!!

 8. Питам се, кой е правил секс с тая вмирисана пача? Тая и преди 50 години е била същата смрад. Че и кривогледа, едното око гледа в луната, другото в земята.

  1. Ами сигурно си е плащала, а кой знае за пари дали и досега не я онождат баба Радка-Пиратка?…

 9. Ако беше само Радка ,с мед да я намажеш…
  Ма не е.

  С тоя Ковид на повечето доктори им изби чувията и спряха да се прикриват какви боклуци са !
  И МИЛОСЪРДНИ сестри не се намират вече…
  Чат пат по някоя Милосърдна санитарка се среща…

 10. Прасето никога не дава оставка от лочника.
  Може да се отдели за малко, но се връща към него още същия ден.

  Изритване (и търсене на отговорност, конфискация и затвор) му е маѝката!
  Да чакаме ли Киро да чегърта още??

 11. Когато една наука не търпи друго мнение и въпроси, които оспорват твърденията и, тя се превръща в пропаганда.

 12. Крайно време е тези, които настояват за насилствено ваксиниране с експериментални течности, или вменяват някаква вина на неваксинираните, да подписват декларация, че са съгласни да бъдат застреляни от хора или техни близки, които са получили усложнения или са починали от „ваксинацията“!

 13. Оставка, да си ходят чалгарската, Харвардската мафия, морските свинчета от ДБ и червените куртизанки. Палячовци ,смешници, преоблечени лакеи, мажоретки, патериците на задкулисието и олигархията, долни леви педали. Кенеди е казал:
  “ Демокрацията не е съвършена, но не изглежда стени“ и червени линии като измамниците от промяната. Пример Берлинската стена, огради по границите през диктатурата на болшевишкия режим, забрана за свободно придвижване на хора. Сега с мерките на здравните фашаги се ограничава правата и свободите на гражданите.

 14. Тази дъртофелница без морал /заразявала е хора със СПИН, за да си издейства кариера/, няма право да казва каквото и да било! Такъв гьонсуратлък, такава невиждана наглост, такава агитация за убийство на хора с експерименталните „ваксини“ е недопустимо !!!!!

 15. Вижте този бабушкерник на снимката – та той и от компютъра мирише на мърша .
  Този дъртофелник на времето е откраднал епроветка съъ „спин“ от Германия, донесла го у нас, за да се пъчи като специалист .

  Местото й е на сметището а не при „Новия поп Кръстю“ ! .

 16. Като гледам снимката, Сорос ми се вижда един омикрон по-хубав от Радка.

 17. Питам, като „няма вирус“ и това е медицински фашизъм: ЗАЩО Путин, Си Дзин Пин и даже Ердоган, произвеждат „ваксини“, ваксинират си населението, обявяват карантини и локдауни? Сигурно Сорос и Бил Гейтс им „нареждат“ да правят това…….За един преател питам……

  1. След като на“ демократите“, им е нужен фашизъм, защо от него да не се възползват и диктаторите?

  2. Отговори си първо кой от изброените, колко точно го е грижа за „народа“ и пак помисли.

 18. Баба РаТка Вампирката по ще и приляга да си гледа пенсията, да храни гълъбите в парка, да си гледа внучетата, не да определя кой какво да мисли, говори и прави! Ай сиктир бе бабо РаТке!

 19. Ех, Радке, ех овцо !
  Защо не си гледаш пенсията, ами си се правиш на съветник на Киро Лъжеца ?
  В България има достатъчно стари и вмирисани номенклатурни индивидКи, които цял живот са се издигали с пълзение и еВанье.
  Айде, оди го духай на ваксинаторите, дъртофелнице нещастна!

 20. Все по трудно ще им е да поддържат Кладата …аргументите им Свършиха и ще започнат да хвърлят Цели Народи в НЕЯ!?!?!?

 21. Вчера фашистките уроди се насраха от страх, а протестиращите бяха само 2-3 хиляди. Дупитатите се изпариха от парламента още в 13ч., а сърбигъзова се хилеше неадекватно, докато ломотеше глупотевини.

 22. Гражданско неподчинение му е майката.

  1.Отказваме да се ваксинираме задължително/който иска да се ваксинира доброволно/,
  2не им стъпваме във фашистките магазини и заведения,където искат ЗС ;
  3.ако ни искат за нещо ЗС отказваме да им го представим,дори и някои от нас да го имат като им искаме правоспособност дали имат правода искат такава проверка и
  4. Тези на които са възложени задачи да проверяват ЗС /отказват да ги изпълняват/
  5. В резултат на изложеното ЗС ще е „хартиена фигурка“….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *