« Върни се назад Публикувано на 28.09.2014 / 20:34

НЕДЯЛКОВЦИ СЕ ОПЛЕТОХА В ЛЪЖИ. ПОЕТЪТ ПРИЗНА ТОВА, КОЕТО СИНЪТ МУ НЕДЯЛКО ОТРИЧА.

НЕДЯЛКО ЙОРДАНОВСашо Диков пътувал до Бургас, за да си говори часове с Недялко Йорданов. Интервюто му бе пуснато на запис в предаването „Дикоff” по Нова телевизия. Който се е потресъл от видяното, да се подготви за още – щяло да има и втора „серия” – в следващото предаване на Диков.

От цялото интервю публиката трябваше да остане с усещането колко свирепо репресирана е фамилията на Недялко Йорданов и синовете му Асен Йорданов и Недялко Недялков от ДС.
В желанието си да пласира образа на сина си Недялко Недялков /издател на най – гнусните жълти издания в. Контра и в. Шок, по-късно издател и на в. Уикенд”, а сега на жълтата агенция Пик/ като „сериозен журналист”, Недялко Йорданов направи невъобразим гаф и призна онова, което иначе синът му Недялко Недялков отрича яростно.
В жалбата си срещу сайта АФЕРА същият син Недялко Недялков иска стотици хиляди левове от АФЕРА и журналистката Веселина Томова и заради това, че АФЕРА и Томова посочиха, че Недялко Недялков бе издател в сянка и ортак с Алексей Петров във в. „Галерия“.
Директно съм посочен като един от създателите на вестник „Галерия”, което категорично не е вярно.”, пише в една от исковите си жалби Недялко Недялков.
Ето какво каза обаче бащата на Недялко Недялков – Недялко Йорданов в интервюто си за Сашо Диков:
Н.Й.: Да си журналист в момента е много страшно. И двете ми момчета са се набутали в момента в най-врящия казан на това, което става наоколо.
С.Д.: Абе, сега хората сигурно ще си кажат, че единия, Асен май прави сериозна журналистика, ама другият с жълтурии си изкарваше хляба сума ти време…
Н.Й.: Какво значи жълтурии? Уикенд беше създаден в един гараж. Аз съм свидетел. Можеш ли да си представиш? Две момчета. Това беше някаква…, те бяха гениални момчета тогава. Две момчета от един гараж.
С.Д.: Абе, сума ти лъжи са изсписали…
Н.Й.: Ами сигурно… Ами те… Макар че бяха заедно, единият правеше едно, другият друго. Единият се занимаваше с жълтуриите, другият с друго…
НА НЕДЯЛКО ВЗРИВИХА РЕДАКЦИЯТА. ВЕСТНИК ГАЛЕРИЯ И ВЕСТНИК РЕТРО, КЪДЕТО АЗ ИМАХ СТАЯ. ТОЗИ ВЗРИВ ПРЕЗ НОЩТА ЩЕШЕ ДА УБИЕ МОМЧЕТО ТАМ… Недялко ми беше подарил, понеже знае, че любимият ми поет беше Кирил Христов, един много скъп портрет на Борис Денев, събирал пари да ми го купи, единственият автентичен портрет на Кирил Христов рисуван от натура. И осколките от бомбата пробиха на десетина места портрета и аз си го прибрах вкъщи, и не го давам за реставрация, като документ за това че в демократично време може да стане това.
Не знам дали знаеш, аз бях приятел с Бойко Борисов. И тогава написах едно писмо, защото той направи тогава изявление, че те сами са си взривили редакцията и викаха на разпит даже Недялко. И аз му написах едно писмо, защото това беше и дело на неговия министър Цветанов, и му написах, че докато този човек Цветанов е негов министър, той няма никакъв шанс. Тогава скъсахме връзките си, дипломатическите отношения. Той е бил тука, в тази стая, играли сме в 12 часа посред нощ тенис…”.
Какво излиза от думите на Недялко Йорданов?
– Че са взривили РЕДАКЦИЯТА НА НЕДЯЛКО. Синът. Въпреки че Недялко Недялков продължава да отрича изобщо, че има нещо общо с в. Галерия. Предполагаме, че никой няма да повярва на лакардиите в контра-аргумент, че някой е тръгнал да взривява пенсионерския вестник „Ретро”, и че заради това Недялко Йорданов се пъчи, че си пази портрет с осколки от взрива, за който синът му „събирал пари” да му го купи, ех…
– За издателските „умения” на Недялко Недялков в гнусните жълти вестници в. Контра и Шок и дума не обелва нито Сашо Диков, който зяпаше услужливо като дръжка на микрофон, нито бащата Недялко Йорданов. А в тях бяха оплюти отвратително почти всички известни лица на България. Но пък много мръснишки при описанието на създаването и правенето на в. Уикенд, поетът Недялко Йорданов разграничава писането на „жълтуриите” така – „единият пишеше жълтурии, другият – друго…”. Нали се сещате, че визираният „единият”, който пише жълтуриите не е синът му Недялко Недялков?! Така пласмента бе отровно нечистоплътен – издателят на „Уикенд” Мартин Радославов – жълтурестият, а пък Недялко Недялков, който бе осъден на три инстанции като клеветник – чистият като сълза – „гениален”.
Докато в. Галерия е писал против властта на ГЕРБ, става ясно, че бащата на Недялко Недялков /”НА НЕДЯЛКО ВЗРИВИХА РЕДАКЦИЯТА”/ бил приятел на Бойко Борисов и даже играели тенис в 12 през нощта…
Това обаче не стигаше за да бъде изпълнено журналистическото мероприятие, заради което Сашо Диков бе пропътувал пътя до Бургас.
Недялко Недялков, затаете дъх, бил репресиран още, още и още:
Малкият син Недялков, за някакво там, не знам какво станало, в някакъв дневник, ученик, нещо направил, четири момчета ги арестуваха, 12 часа ги разпитваха.. И там написал нещо „аз вярвам на своите приятели” и те са го били с листа по главата – как тия неща ще ги разправяш на баща си, не на нас…”
Шапки долу! Клеветникът Недялко Недялков го били с лист по главата, дайте му орден за репресии от ДС!
„Сашо Диков: Верно ли е, че На 5 ноеври 1989 г. от ДС са ти казали следим те, даже знаем какво правиш с жена си…
Н.Й.: Точно така, в съседната стая имаше микрофонче…Тогава правех пиесата „Страшния съд” на Стефан Цанев и тя беше много остро политическа и шефът на подслушването дойде в антракта и каза внимавай – така и така, всичко знаем за тебе… И след това един близък мой, на който съм задължен и беше в тези служби, и който ми даде с риск на живота си, дето се казва, един документ за баща ми, нали, тогава ми каза точно как е било – влиза той и чува разговора с Ивана и пет души седят, и слушат, и се кефят...”
Сашо Диков зяпа с полуотворена уста. И не пита – кой е тоя „шеф на подслушването”, дето в антрактите уведомява точно Недялко Йорданов, репресираният, че го подслушват… Сашо Диков мълчи и не пита и кой е тоя „човек от службите”, дето „с риск за живота си” дал пак на подслушвания Недялко Йорданов документ /?!?!/ и му разказал как бил влязъл в стая и пет души слушали какво правел с жена си.
Сашо Диков можеше да се допита до спецове от службите и от бившата на ДС, за да му разяснят технологията на подслушването и като как влизат и излизат на мотовили пет души в една стая, където едва ли не всички се занимават с деянията на Недялко Йорданов и жена му.
Веднага след „интервюто” на Диков с бащата на Недялко Недялков във Фейсбук Любо Кольовски написа следния коментар, който като че обяснява всичко:
Спомените на Недялко Йорданов разказани преди минути при Стажанта, силно ме презвикаха да кажа нещо и аз. След като от него научих, че една негова пиеса едва не свалила Тодор Живков от власт. През ранната есен на 1968 г., годината на Пражката пролет. И без да искам се сетих за вчера, когато се срещнах с едни виртуални приятели в една реална кръчма. Хора най-различни – леви, десни, центристи, всякакви. Обаче обединени от едно – да са си симпатични, да си харесват усещането за смях, да обичат хубавия виц, да си кажат на глас кой какво мисли и защо така го мисли.
На пръв поглед спомените на поета Йорданов и живописната сбирка на едни съмишленици нямат нищо общо. С изключение на едно нещо, което се вижда само, ако човек се вгледа по-внимателно – симпатягите от сбирката в кръчмата в по-голямата си част избягваха упорито да използват във фразите си думата „аз“. Нито пък някой от тях направи опит да се изкарва репресиран, преследван и пр. революционни и реваншистки състояния. Та ми иска да му кажа на поета Йорданов да си направи поне една ревизия на спомените, че и втора ревизия, както казват печатарите и коректорите, няма да му е излишна.
Хубаво е, че тоталитаризма си отиде. Лошото е, че мутризацията зае мястото му. Или тоталитаризма и мутризацията ще родят нов вид активни борци? Ако е така, значи всичко си е такова, каквото беше преди 10 ноември.
Иначе между стиховете на поета Йорданов има много стойностни неща, но аз нямам ресурса на литературен критик. Така че, мнението ми няма никакво значение за поетите.”
АФЕРА се свърза със Сашо Диков и го попита като е бил толкова път до Бургас аджеба, защо не зададе въпрос на Недялко Йорданов, след като е бил толкова репресиран от ДС, какви длъжности е заемал по времето на Тодор Живков тогава. Сашо Диков рече, че „доколкото си спомнял, май, във втората част” бил питал „нещо такова”. На въпрос на АФЕРА защо не е контрирал това героично възвеличаване на жълтия издател Недялко Недялков, който бе изкаран едва ли не и с „взривена редакция и вестник Галерия”, още повече, че отрича да има нещо общо с в. Галерия, Диков мълча дълго, хъмка-мъмка, и изрече – „ами, аз … какво да ти кажа… нали казах … там за жълтуриите….”.
Afera.bg

«