« Върни се назад Публикувано на 10.06.2014 / 12:37

НЕАДЕКВАТНИТЕ НАЗНАЧЕНИЯ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ПОДАРИХА ПОБЕДАТА НА ГЕРБ В ЕВРОИЗБОРИТЕ

 

Скандалните и необяснимо неразумните назначения на министри уж експерти в правителството на Коалиция за България водено от Пламен Орешарски са първата причина за разочарованието в ляво. Втората са още по неадекватните назначение на областните управители и последвалото напрежение и скандали около тях също с обяснението под формулата, че били експерти.

Трето, учудваща търпимост към скандално и масово назначените кадри от партия Герб в държавната администрация наречени медийно калинки, които все още стоят в нея и саботират работата в държавата водена от правителството.

Четвърто, силна зависимост на правителство и управленци в държавата от големи олигархични структури и оглавяващe ги личности.

Пето назначения в държавата на принципа приятелски отношения, а не политически отгворни лица, работели за Коалиция за България и възможността и да състави правителство.

Шесто, вътрешно партийни гонения в най голямата партия от Коалиция за България и ситуация на разпад на цели нейни структури и напускане от знакови политически лица и партийни организации.

Седмо, напълно неадекватната политическа позиция на правителство и особено на отделни негови министри, тези на външните работи и отбраната и самият председател по кризата в Украйна и влошаване на отношенията на България с Русия.

Всички тези грешки подариха пoбедата та Герб, която с огромния си общински апарат и все още огрoмен държавен брой назначени от тях служители, организира своя административно- корпоративен вот, с който победи при тази ниска избирателна активност и особено пасивност на социално настроените слоеве на обществото

www.podoko.eu

 

 

«