« Върни се назад Публикувано на 19.12.2017 / 9:16

НДК… СКЪПИ ПРИЯТЕЛЮ ЙОНИ, НЕ ГЛЕДАЙ ОТ НЕБЕТО КАКВО СТАВА НА ЗЕМЯТА…

НДК

От Фейсбук:

Николай Панайотов:

НДК…. културна проевропейска председателска трансформация на стенописа на Йоан Левиев…

Скъпи приятелю Йони, не гледай от небето какво става на земята…

Arkadiusz Borys Żabowski:

Сложиха за няколко дни и ще го махнат. Какъв проблем. Такива вопли до небето правят само Бг художници, извинявам се. То да беше световно известен художник нямаше да има такива разправии. Просто е смешно,че никой не е отишъл на место да провери…и по този начин стенописа става известен даже като фон. Това е безплатна реклама

Statul Karabaschev:

Не се превъзбуждайте излишно! В старанието на всички да се плюе от сутрин до вечер всичко, вече нямате спиране! Това е екран, който ще се спуска от тавана само при презентации по време на заседанията по Председателството. Това е задължително изискване, заедно с преводаческите кабини отзад. Това е всичко. Нито ще се повреди фреското, нито е простотия. За съжаление заседанията не могат да се провеждат в коридорите, а повечето от необходимите зали са със стенописи. И никой от тях няма да бъде повреден!

Николай Панайотов:

Изключителна простотия е да се ,,насложи отгоре“…пълно конгресно безхаберие на вашето ограничено чиновническо препускане да се издокарате…..комично трагично изглежда, но предполагам европейските бюрократи ще проявят за пореден път ,,снизхождение“ към местните вулгарности и културно корупционни резултати….

Йоана Левиева:

Моля всичките си приятели да ми помогнат да поправим веднага това въпиющо безобразие! Не знам да има друг стенопис в НДК, на който по време на българското председателство на ЕС да е монтиран екран! Фреското на баща ми, Йоан Левиев е истински шедьовър, изпълнен в традициите на най-добрите български и световни майстори. Видях снимката току що тук във фейсбук и имах чувството, че се задушавам! Този екран трябва да бъде свален веднага, а ако има увреждане по произведението, да бъде поправено!

afera.bg

«