« Върни се назад Публикувано на 09.03.2023 / 8:26

НА 9 МАРТ: ИМА ЕДНИ ТАКИВА ЖЕНИ, КОИТО НЕ ВСЕКИ МЪЖ ЗАСЛУЖАВА

Има едни такива жени, които не можеш да срещнеш навсякъде, нито с всеки.

Жени, за които етикетът на дрехата няма значение, а само това, как се чувстват в нея.

Жени, които няма да имат много партньори, не от самозабравяне, а от себеуважение към себе си. Такива, които умеят да се забавляват в долнопробна селска кръчма, в лъскав ресторант и на поляната в гората, защото умът им е широко отворен.

Наричат се интелигентни глупачки.

Добре възпитани, макар да знаят повече обиди от царете на псувнята, ще замълчат, когато заслужаваш да те удари обидата, като парен чук, за да се освестиш,че светът не се върти само около тебе.

Има едни такива жени с твърда обвивка и мека сърцевина. Такива, които могат да те слушат, да те разберат. Онези, които са изчели толкова книги, че не могат да те впечетлят със заглавия, а с мъдростта, която са попили.

Жени, на които парфюмът „ЖЕНА“ винаги им пасва. Те не се познават в тълпата по чанта „Шанел“, а по сиянието на усмивката. Биха нахранили бездомник, прегърнали мърляво коте, погалили улично куче, въпреки изрядния си външен вид, защото тяхното най-скъпо бижу е ДОБРОТАТА .

Има едни такива жени, шарени в умовете си, пълни със смисъл. Могат да пеят под дъжда, да рецитират Хайне, да пишат стихове, да бъдат нежни, крехки, но когато несправедливостта ги застигне, да се изправят с гордо вдигната глава и да извикат с цяло гърло, че няма да се предадат на този „СКАПАН ЖИВОТ“ и отново да продължат уверени.

Има едни такива жени, които не знаят, какво е да си галеник на съдбата, а постигат всичко с труд и постоянство. Не очакват принца да им поднесе света, а сами си го построяват.

Жени, които не разчитат на 400-те кубика в пазвата си, късата пола или поведение на куртизанка.

Такива, които за нищо на света не биха те предали, дори да си ги залагал хиляди пъти в казиното на собствената си глупост.

Ако си късметлия и не прекалено глупав, може да те харесат, може и да останат, за да ти подарят най-ценното – топлината си.

Има едни такива жени, които не всеки мъж заслужава…

Димитров V

«