« Върни се назад Публикувано на 27.12.2017 / 14:52

НА 31.12 В 12 ЧАСА НЯМА ДА ИМА ПРЕЗИДЕНТ – ЩЕ ЧЕТАТ НОСТРАДАМУС

ГЕРБНе спирам да мисля за тая Българска Коледа. Егати името… Тъпо като онова – Музейко. Като БОРКОР или с У беше…, както и да е. Инфантилна работа. Тва първо. Второто, което ми идва наум е как през цялото време в детската градина носехме по едно руло тоалетна хартия, 5 л. мин. вода, 100 пластмасови чашки и по един течен сапун. На месец. Сичкото това, умножено по 25 деца, по три групи за възраст, за 4 години. Не малки дупенца са бърсали, а дупища некви огромни.

И по 50 лв. на година за моливи и боички. По едно време даже си направиха устата да събираме пари и за смяна на дограмата, ама един родител им обясни, че това били дълготрайни материални активи и е незаконно… Е, намериха се пари да сменят дограмата.

После в училището, всеки срок ни събираха по 25 лв, станаха 30 лв. за доброволно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО дарение. За ксерокс и разни други нeизвестни неща. Не знам училището какво беше – държавно или общинско, ама каквото и да е, институциите тотално са абдикирали от задълженията си. Пари за тротоари няма, за миене на улиците, няма, за дупки по улиците няма, за болниците няма… Но пък има почти милион държавни тунеядци. Умножени по 4, колкото са семействата им, ето ти ги избиратеите на Боби Б. Ич даже цв.цв. да не прави шашми, пак пичели. Е, как ще има пари за тоалетна хартия за малките, тригодишни дупенца?

Очарователна Коледа и Кралска Коледа – едното по Бнт, другото по Нова. Канадски и американски. Доктор Куин лечителката играе зла кралица. Толкова адски, дзверски, неимоверно много са тъпи, че сякаш са ги правили в училището на цв.цв във Вършец. Само минавам да ви информирам и отивам да си чета книжка, и да поспя, че дояждане ни чака довечера на постните сърми и боба. На обед не можахме да ги ликвидираме, а и едни приятели снощи донесоха от техните… Ние пък пратихме една кутийка от нашите на сина им, както и тиквеник. Донесоха и ракия, бира и вино. Много работа ни се отваря.

По телевизорите зеха да фърлят боб… Утре щели да гонят духове с екзерсист, а в други ден ще правят бяла магия за напълване на хазната. В събота ще гоним злите духове с вуду магия. На 31.12 в 12 часа няма да има президент – ще четат Нострадамус.

Виктория Тинтерова

«