« Върни се назад Публикувано на 06.08.2018 / 8:01

НА ЧИЯ СТРАНА Е БИЛ ОЧИТЕ В ПОРЕДНАТА БАЛКАНСКА АКЦИЯ „ЧИСТИ РЪЦЕ“? ЧИСТИ РЪЦЕ, В БЪЛГАРО-АЗИАТСКО АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ!?

митьо очите…че арестувания Бенчо Бенчев е включен в списъка на бизнесмените „за пресушаване“ – нямам никави съмнения. Той влезе в „онзи списък“, още когато обяви, че бизнеса му е напълно светъл, многогодишен и може да си позволи всякакъв автомобил. И не само.

…че Корнелия Нинова е била уведомена и си е дала съгласието предварително за предстоящия арест, лично в разговор с банкянския султан – също нямам съмнения. Има и твърди доказателства в тази посока.

…че Митьо Очите е държавен служител – никакви съмнения.

Неясен засега остава въпроса на чия страна е бил Очите, в поредната балканската акция „чисти ръце“? Чисти ръце, в българо-азиатско активно мероприятие!?

Но и това скоро ще изясним. Мафията е плод на престъпно политическото статукво, а не производна на все още болно и недъгаво общество…

В България има едва няколко човека, които знаят защо държавата поддържа чрез собствената си имунна система тежката криминална престъпност. Кое налага това? В журналистическите среди темата е в пълна тъмнина. Само фантасмагории. Политици, магистрати и бизнес среди са кастрирани откъм реални знания по темата. Има причина да са кастрати. Поне самочувствие не им липсва.

Припомням, че много преди Митьо Очите имаше хиляди други като него. Различни имена, но само една същност – държавни служители. Те са вече в гробищата, а повечето от разследванията – унищожени. Намираме се в много сложен обществен казус. Не вярвайте на аматьори. Казусът може да бъде решен за броени часове с малко думи, но с прецизни действия. Без излишно насилие.

За съжаление, липсват 20 смели мъже! Колкото и да ви е странно твърдението ми, в България такъв реален брой мъже не съществува…

николай марковНиколай Марков

«